Home + De namen van de jongens afkorten

De namen van de jongens afkorten

Milan en Floris hebben redelijk korte namen en toch worden ze afgekort. Het is eigenlijk heel gek, Milans naam korten we niet af en die van Floris kort ik de laatste tijd steeds vaker af. Daarentegen wordt de naam van Milan op school wel heel vaak afgekort en die afgekorte naam is wel heel bijzonder…

Van Milan naar Miel

Ik heb het weleens vaker verteld; toen ik zwanger was van Milan stond zijn naam in de top 3 met populairste namen. Ik vond dat op dat moment echt verschrikkelijk, want toen mijn vader op mijn 17e overleed stond voor mij vast dat als ik ooit een zoon mocht krijgen, ik hem zou vernoemen naar mijn vader. Mijn vader heette officieel Mielleke. Dat staat ook op zijn geboortekaartje. Toen hij ouder werd werd dat afgekort naar Miel. De naam Milan vond ik niet alleen mooi, maar het was ook een vernoeming naar mijn vader. We hebben nog wel even getwijfeld toen de naam in de top 3 stond, maar ik heb altijd geweten dat ik een blond jongetje zou krijgen met grote blauwe ogen en hij zou Milan heten. Voor mijn gevoel klopte het niet als we hem dan een andere naam zouden geven. Gelukkig dacht Patrick daar net zo over en zo geschiedde. We hebben een knappe, blonde jongen met heel grote blauwe ogen en zijn naam past perfect bij hem.

Zo’n jaar of twee geleden bracht ik Milan naar school en we kwamen onderweg een klasgenootje tegen en die zei heel enthousiast “Hoi Miel!”. Dat was een gekke gewaarwording, want ik had die naam al heel wat jaren niet meer hardop gehoord. Milan vertelde toen dat veel kinderen het afkorten naar Miel en hij vond het wel leuk. In de afgelopen jaren heb ik de naam inmiddels weer heel vaak gehoord op school en ben ik er inmiddels ook weer aan gewend. Grappig dat die naam op deze manier weer terug komt. Toch korten we hem zelf niet af. Dat doen we al ruim 8 jaar niet en voor mijzelf voelt het toch gek als ik die naam opeens ook zou roepen.

Van Floris naar ……

Toen ik zwanger was van Floris praatte ik soms over “Flosje”, maar na zijn geboorte heb ik dat nooit meer gezegd. Het was meer een soort koosnaampje hier in huis, omdat “de baby” zo afstandelijk klonk. De laatste tijd zeg ik echter steeds vaker “Floor” tot grote irritatie van Patrick die dan zegt dat dat een meisjesnaam is. Ik snap hem wel, maar het is vaak gemakzucht. Ik probeer dat dus wel een beetje af te leren.

Waar ik weleens over nadenk is de uitspraak van zijn naam. Wij spreken het uit als Florus, maar er zijn ook mensen die de ‘i’ duidelijk uitspreken. Eigenlijk vind ik dat mooier, maar ik doe dat te weinig. Hoe zouden jullie zijn naam uitspreken? Daar ben ik echt heel erg benieuwd naar.

Korten jullie de namen van jullie kind(eren) af? Waarom wel of waarom niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Sandra
    15 februari 2019 / 08:06

    Bij ons heten ze Thijssen Luuk.. dus afkorten wordt ook lastig. Ik verklein ze wel vaak.. Thijs wordt Thijssie en Luuk wordt luukkie… mijn naam wordt meestal ook afgekort van sandra wordt dan San. Zelf gebruik ik ook regelmatig Sannie

  2. Ad
    15 februari 2019 / 10:44

    Achja wij noemen Patrick ook wel eens Pet en dat is niet omdat hij Pet is.