Home + De beste huidverzorging voor een kersverse moeder

De beste huidverzorging voor een kersverse moeder

Misschien heb je wel helemaal geen zin in al die cremetjes en serums, maar het is goed om te weten dat het ook helemaal niet nodig is om er beter uit te zien. Ze bieden namelijk een hoop verschillende functies en als je bijvoorbeeld op zoek bent naar wat meer hydratatie, ben je ook zeker op het juiste adres. 

Slakkenslijm 

Je gebruikt slakkenslijm niet op zichzelf, maar het zit vaak in verschillende verzorgingsproducten. Snail mucin cosrx is een voorbeeld van zo een product. Het bevat onder andere vitamines om de huid te voeden en levert een hoge dosis hydratatie die licht en fris aanvoelt. Als je net mama bent, is het lastig om een hele beauty routine te volgen en daarom is het handig als je iets hebt wat er meteen voor zorgt dat jij er lekker wakker uitziet. Zoiets als dit is dan een perfecte optie om te hebben. Slakkenslijm staat erg bekend om veel hydraterende eigenschappen. Het kan helpen de huid dus vochtig te houden, wat vooral fijn is voor de mensen met een wat drogere huid.

Oogcrème

Dat het moederschap ervoor zorgt dat je in het begin weinig slaap hebt, is voor iedereen wel duidelijk Een oogcrème kan dan helpen bij het verminderen van zwellingen en donkere kringen rond de ogen. De eerste maanden na de bevalling zul je merken wat een gebrek aan slaap met je kan doen en juist dan is het belangrijk om te denken aan de gesteldheid van je ogen. Ga op zoek naar wat voor soort oogcreme het beste werkt voor jouw huid, want dat verschilt ook per vrouwe en probeer het dan simpelweg een keertje uit. 

Natuurlijke oliën

Als je helemaal niet bent van de mengsels, kun je altijd nog kiezen voor de meest natuurlijke producten die ook heel goed voor je zijn.  Er zijn namelijk enorm veel moeders die de voorkeur geven aan natuurlijke oliën. Hierbij kun je denken aan onder andere kokosolie of amandelolie om de huid zo goed mogelijk te hydrateren. Zorg er wel voor dat je van tevoren zeker weet dat de gekozen olie geen allergische reacties veroorzaakt. Dit is natuurlijk helemaal niet de bedoeling.

Water

Je hoeft als laatste niet altijd iets op je huid te smeren om ervoor te zorgen dat je er goed uitziet. Alles begint namelijk met dat het simpelweg gezond is. Hydratatie van binnenuit is net zo belangrijk als hydratatie aan de buitenkant en een goede eerste stap is dan het drinken van water. Door dit dagelijks te doen zul je zelf zien wat voor verschil het met zich mee brengt. Met een kleine in huis, is het misschien ook wel het makkelijkste om te doen.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *