Home + De 10 grootste verschillen tussen mijn bevallingen

De 10 grootste verschillen tussen mijn bevallingen

Een paar weken terug kreeg ik een herinnering op Timehop van mijn kraamweek drie jaar geleden. Ik dacht eraan terug en dacht ook aan de grote verschillen tussen de twee bevallingen. Er werden twee bijna identieke jongetjes geboren op bijna dezelfde dag (er zat één dag tussen), maar de bevallingen konden niet meer van elkaar verschillen. Dit zijn de 10 grootste verschillen tussen mijn bevallingen.

1. Twee verschillende ziekenhuizen

Om te beginnen ben ik bevallen in twee verschillende ziekenhuizen in Gouda. Het ziekenhuis waar ik beviel van Milan is inmiddels helemaal gesloopt. Het was een oud gebouw en ik ben er zelf nog geboren, net als mijn broer en zus. De kraamafdeling zit nu in het andere, grote ziekenhuis dat destijds het “hoofdziekenhuis” was en nu nog het enige ziekenhuis hier is.

2. De duur van mijn bevallingen

Dat is echt een mega verschil, want bij Milan deed ik er bijna twee dagen over en bij Floris een uurtje of vijf in het ziekenhuis. Daarvoor had ik wel weeën, maar was ik lekker thuis. Wat ging de bevalling van Floris voorspoedig, zo kon het dus ook!

3. Wie erbij waren

Ook dat was een verschil. Bij Milan was ik 24 en had ik geen idee wat mij te wachten stond. Daarom wilde ik mijn moeder en mijn zus er graag bij hebben. Dat mijn schoenmoeder opeens ook in het ziekenhuis stond, tja, daar hebben we het maar niet over ?. Bij Floris was er niemand bij, behalve Patrick natuurlijk.

4. Verloskundige vs. gynaecoloog

Bij Milan beviel ik onder begeleiding van een superknappe, jonge gynaecoloog en bij Floris met de verloskundige en de kraamhulp, ook dat was wel een behoorlijk verschil moet ik zeggen ?

5. Met en zonder pijnstilling

Ik heb er eerder over geschreven: de bevalling van Milan deed ik met een ruggenprik (het duurde immers ook heel erg lang) en bij de bevalling van Floris gebruikte ik geen pijnstilling. Dat wilde ik overigens wel hoor, maar er was simpelweg geen tijd meer voor. De ruggenprik tijdens de bevalling van Milan vond ik heerlijk, bij die van Floris was ik blij dat ik rond kon lopen.

6. Lopend/staand vs. liggend aan een infuus

Dat brengt mij meteen op het volgende verschil tussen mijn bevallingen, want bij Milan was ik aan bed gekluisterd. Ik lag aan tig slangetjes, had een infuus, Milans hartslag werd gemonitord en waar de rest van de slangetjes voor dienden weet ik niet eens meer. Bij Floris had ik er geen één. Tijdens zijn geboorte kon ik douchen, zitten, liggen en waar ik ook maar zin in had.

7. Inleiden vs niet inleiden

Bij Milan werd ik ingeleid. Dat moest omdat we sprake was van een beginnende zwangerschapsvergiftiging. Bij Floris was dat gelukkig niet het geval. Toch hebben we de bevalling wel geprobeerd op gang te brengen door middel van strippen. Dat lukte de eerste keer niet, de tweede keer wel. De volgende ochtend zat ik op de bank met een heerlijk baby’tje.

8. Hoe ik er zelf in stond

Ook dit was een flink verschil tussen beide bevallingen. Bij Milan had ik geen idee wat mij te wachten stond en was ik heel erg zenuwachtig. Bij Floris was ik kalm en liet ik het veel meer op mij af komen. Dat is natuurlijk ook logisch. Waarin de bevallingen niet verschilden? Ik keek heel erg uit naar mijn kleine mannetjes!

9. Een nacht op de kinderafdeling en meteen naar huis omdat het druk was

Toen ik bevallen was van Milan werd ik met bed naar de kraamafdeling gebracht om daar de nacht door te brengen. Bij Floris had ik de laatste kamer op de afdeling en nadat Floris was bevallen en ik was gedoucht, werd ik vriendelijk verzocht om naar huis te gaan. Gekke gewaarwording, maar het was prima zo. Andere moeders hadden die kamer veel harder nodig. Ik was dolgelukkig, voelde me kiplekker en kon zelf naar de auto lopen. 1,5 uur na de bevalling zat ik thuis op de bank haha.

10. Behoefte aan suiker en helemaal geen trek hebben

Tot slot mijn suikerbehoefte. Bij Milan moest ik een Twix binnen handbereik hebben en bij Floris had ik nergens trek in. Daar at ik na de geboorte een beschuitje met muisje (ook daar was haast mee haha) en had ik helemaal niet zoveel behoefte aan suiker.

10 verschillen, maar hetzelfde eindresultaat: twee gezonde, prachtige kinderen en helemaal van ons!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Opa Ad
    20 november 2020 / 23:12

    Bij beide bevallingen en dus de geboorten van 2 prachtige jongens was in zenuwachtig in de wachtkamer klaar om op afroep op audientie te mogen verschijnen en deze wereld wonderen te mogen aanschouwen en in mijn armen te mogen nemen. Dit heeft mij echt tot jullie opa gemaakt omdat ik er van begin af aan bij betrokken mocht zijn.