Home + Christmas Countdown 2021 | Onze plannen zijn gewijzigd deze kerstvakantie

Christmas Countdown 2021 | Onze plannen zijn gewijzigd deze kerstvakantie

Het zat er natuurlijk wel in, maar ergens hoopten we dat er toch nog een manier was om Kerst in ons lievelingshotel te vieren. Er waren wel mogelijkheden, maar je zou hoe dan ook het diner moeten eten op je kamer. We vinden dat zonde van het geld dat we moeten betalen en daarom hebben we besloten lekker thuis te blijven. Dit was het laatste uitje in onze agenda dat niet meer door ging. We zijn natuurlijk niet de enigen en het is ook geen ramp, maar we balen wel een beetje. We keken zo uit naar al het leuks dat we deze kerstvakantie gingen doen en nu is alles gewijzigd. Wat nu onze plannen zijn lees je hieronder.

Edit: toen ik dit schreef zaten we nog niet in de harde lockdown waar we nu in zitten… Inmiddels hebben we helemaal geen keuze meer en maken we er thuis maar het beste van. Toch laat ik in de tekst hieronder staan wat onze plannen waren. De lunch en bioscoop vervangen we nu maar voor veel wandelen en klagende kinderen die wel klaar zijn met dat wandelen ?

Gourmetten!

Het hotel gaat dus, net als vorig jaar, niet door. Zoals ik in de intro al zei kost het een hoop geld en hoewel we daar mijn eindejaarsuitkering voor apart leggen en het ervoor over hebben, is het behoorlijk zonde als je nu hetzelfde bedrag moet betalen  terwijl er bijna niets meer mogelijk is. Alleen de lunch kan gewoon doorgaan. Geen activiteiten, het zwembad is ’s avonds dicht en ’s avonds op je kamer eten zonder leuke activiteiten voor de kinderen. Het is hoe dan ook gezellig, maar niet waar we voor komen. Het zou dus echt zonde van het geld zijn. Daarom hebben we besloten dat we lekker old school gaan gourmetten op Eerste Kerstdag, ook goed!

Op Tweede Kerstdag eten we bij mijn ouders en we kijken nog even welke leuke opties we hebben voor overdag. Misschien gaan we ergens lunchen of naar de bioscoop. We houden het lekker rustig en zien het verder wel. Het is jammer, maar het is niet anders. Volgend jaar hopelijk echt beter.

Kunnen we tijdens het eten wel hiervan genieten 🙂 

Oud & Nieuw

Met Oud & Nieuw zouden we naar het Efteling oudejaarsfeest gaan. We hadden al kaarten en hadden een paar weken geleden nog de hoop dat dat wel door zou gaan. Toch besloot de Efteling niet te wachten tot de persconferentie en is besloten het feest af te gelasten.

Met Oud & Nieuw zijn we dus thuis. Ik heb al wat kindervuurwerk bij de HEMA gekocht en we halen lekkere dingen in huis. We vermaken ons wel en hopen dat we volgens jaar kunnen zeggen ‘driemaal is scheepsrecht’. Dan gaan we er extra van genieten ?.

De kerstvakantie duurt langer

En dan natuurlijk de kerstvakantie zelf. Deze duurt nu in ieder geval drie weken. Patrick is de week tussen Kerst en Oud & Nieuw vrij en ik heb ook een paar dagen vrij genomen. We zijn aan het bedenken wat we die dagen eventueel kunnen doen. Het komt vast goed.

Het is niet leuk en ik mis nu wel het perspectief, maar het is niet anders. We maken er met elkaar wat van! Sterkte allemaal en houd vol!

liefs

 

 

 

Kerst 2021Kerst 2021

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *