Home + 5x toen we net samen woonden vs. nu

5x toen we net samen woonden vs. nu

In 2006 kochten Pat en ik ons eerste huis. Ik was toen 20, wat vliegt de tijd. 17 jaar geleden dus en ik weet het nog als de dag van gisteren. De zenuwen of de hypotheek wel rond kwam, het inrichten van ons huis, maar ook de enorme onwetendheid en jezelf tegelijkertijd heel volwassen voelen. Het was een heerlijke tijd en ik kan het trotse gevoel nog zo terughalen. Toch is er in die 17 jaar wel een hoop veranderd. Daarom 5x toen we net samen woonden vs. nu.

1. Weekmenu maken

Ik haal hem nog zo voor de geest: het grote, groene krijtbord dat naast mijn bureau stond en waar ik iedere week ons weekmenu op maakte. Van maandag tot en met zondag schreven we op wat we gingen eten en op basis daarvan maakten we ons boodschappenlijstje. Vandaag de dag bestellen we alles en hebben we veel meer routine, maar toen deden we dat dus zo. Een van de dingen die we vaak maakten waren spinazie-kaas flappen. Dat kwam uit een kookboek van Fokke & Sukke dacht ik. Een beetje studentikoze maaltijd, maar wel heel lekker. Moeten we weer eens maken!

2. Kleding kopen en klaarleggen voor Pat

Toen wij net samen gingen wonen wilde ik alles perfect op orde hebben. Ik hield van die kneuterigheid met zijn tweeën en dat ging best ver ?. Zo legde ik iedere ochtend de kleding voor Patrick klaar. Van werkkleding tot ondergoed en sokken, ik legde het allemaal netjes neer. Dat hoefde helemaal niet voor hem, maar ik vond het oprecht leuk. Iedereen verklaarde me natuurlijk voor gek, dat doe ik nu ook, haha.

Toch is er ook een ding onveranderd gebleven: het kopen van zijn kleding. Ik weet wat hij leuk vindt en wat absoluut niet en als ik in de stad iets leuks zie, neem ik dat graag voor hem mee. Of ik bestel de schoenen die hij zo te gek vindt voor zijn verjaardag bijvoorbeeld. Ik vind dat heel leuk om voor hem te doen. Hij werkt fulltime en dan hebben we niet altijd tijd en zin om in het weekend of tijdens een koopavond te gaan shoppen. Ik ken zijn maten en zijn smaak dus zit er eigenlijk nooit naast.

Vind jij dat nog lastig inschatten of heeft jouw man een iets grotere maat, dan kun je online alsnog heel goed slagen, maar je moet wel weten waar. En met een grote maten heren polo zit je eigenlijk altijd goed. Dat is een tijdloos item en kan worden gedragen bij diverse gelegenheden. Spijkerbroeken vind ik soms wel lastiger om te kopen. Ik weet zijn maat wel, maar hij wil de broeken ook niet té skinny en dat is soms lastig inschatten. Ook die kun je trouwens prima online kopen. Ook in wat grotere maten of wanneer je man lang is. Er is zoveel verkrijgbaar wanneer je zoekt op ‘grote maten spijkerbroek‘, zeker ook hippe modellen die wat smaller vallen en toch niet te skinny.

De Statensingel in Gouda, ons allereerste koophuis.

3. Constant het interieur veranderen

Oh, wat was ik destijds trots op al onze spulletjes en wat hield ik ervan om die keer op keer te veranderen. Het hielp natuurlijk niet mee dat mijn broer en schoonzus hun eigen bloemen- en woonwinkel hebben, want daar was ik dan ook vaak te vinden. Ik had tig potjes, vazen, accessoires en vergeet het Oilily servies niet dat ik spaarde van DE-punten. Ik kon daar zo gelukkig van worden, haha. Nu hebben we juist minder spullen en geven we hier veel minder geld aan uit. Gek eigenlijk hoe dat veranderd is.

4. Jezelf heel erg volwassen voelen

Ik was 20 toen we dit huis kochten en ik weet dat ik ons heel erg volwassen vond. Wassen, koken, schoonmaken, vrienden uitnodigen etc. Dat voelde heel erg volwassen ook al wist ik amper hoe ik de aardappelen moest koken. Inmiddels zijn we ruim 16 jaar verder realiseer ik mij dat wijsheid pas echt met de jaren komt en ik nog zoveel dingen beter op orde zou willen hebben.

5. Wennen aan de administratie

En als je dan net samenwoont krijg je ook te maken met heel veel nieuwe kosten. Opeens moesten we verzekeringen afsluiten en de administratie bijhouden. Ook dat vond ik heel volwassen ?, maar ik moest er ook aan wennen. Daarom leren we onze oudste nu al een beetje te budgetteren en zijn we open over geld. Hoewel ik nog steeds dezelfde map gebruik als toen we net samenwoonden heb ik het idee dat we pas de laatste jaren echt goed op weg zijn.
Wat deden jullie anders toen jullie net samen woonden ten opzichte van nu?
liefs
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *