Home + Cadeautip voor Legofans: Brixelart! Met kortingscode en winactie

Cadeautip voor Legofans: Brixelart! Met kortingscode en winactie

Afgelopen week bestond de Legowinkel in Gouda 10 jaar. Ik was toevallig bij de opening met onze twee-jarige Milan. Niet wetende dat deze steentjes zo’n grote rol zouden gaan spelen in ons leven. In de 10 jaar erna leek het namelijk wel alsof we aandelen hadden in die winkel en hoeveel hij nog steeds een groot fan is, is zijn interesse wat betreft bouwen wel wat veranderd. Waren het voorheen hele steden die gebouwd werden en waarmee gespeeld werd, nu zijn het wat ingewikkelder dingen die meer passen bij zijn leeftijd. En hoe mooi is het als hij dat dan ook nog kan combineren met zijn andere grote passie: auto’s?

Misschien heb je weleens gehoord van ‘pixelart‘. Hiermee bouw je een afbeelding op foto na met allemaal kleine steentjes. Maak van iedere foto een prachtig LEGO compatible portret en bouw deze zelf. De nieuwe website Brixelart biedt Legofans deze mogelijkheid! Milan mocht het uitproberen en is in ieder geval razend enthousiast. Een te gekke cadeautip voor de feestdagen!

Bestelproces

Een jaar geleden waren we in het Legohouse in Billund. Daar kon je met een iPad een foto van jezelf maken en vervolgens werd er een pixelart afbeelding van gemaakt. Ontzettend leuk, maar niet heel duidelijk en we hebben er toen ook niets mee gedaan. Bij Brixelart is dat wel anders zo bleek. Het principe is heel eenvoudig: Bestel een foto van LEGO compatible steentjes.

Foto in verschillende kleuren

Milan koos een foto die we hebben gemaakt tijdens een auto-event. Een mooie foto, maar ook lekker kleurrijk en dat maakt een pixelart nog leuker om te maken vond hij. Je uploadt de foto op de website van Brixelart en vervolgens snij je deze bij. Wil je liever geen kleur, dan kun je de foto ook in sepia maken of juist werken met grijswaarden. Milan koos dus voor kleur en verder in het bestelproces zie je hoe de foto eruit komt te zien. Dat zag er wel heel tof uit! We kozen het formaat 38 x 38 cm. Deze bestaat uit ongeveer 2304 bricks.

Handig om te weten: het canvas, de lijst en een ophangsysteem zijn inbegrepen bij de prijs.

Beginnen met Brixelart

Na de bestelling kregen we de doos al snel geleverd. In de doos zitten alle benodigdheden, maar je vindt ook een code om de handleiding te downloaden. Je kunt ervoor kiezen om de handleiding te printen, maar zo via het scherm is het net zo handig. Het canvas bestond in dit geval uit negen plaatjes die je stuk voor stuk opbouwt en vervolgens aan elkaar klikt door middel van ‘technic pins‘, ook deze zijn inbegrepen. De zakjes met Bricks zijn genummerd. We legden de zakjes in volgorde om het zoeken gemakkelijker te maken. Op het scherm zie je precies welk nummer je waar moet plaatsen.

Dat ziet er dan zo uit ⬆️. Het is waanzinnig tof om te zien hoe dit dan gemaakt wordt en hoe dat er uit ziet. Op de foto met de nummertjes zie je wel hoe de foto is opgebouwd, maar je ziet er nog weinig vorm in. Dat verandert tijdens het bouwen al snel. Zodra je een plaatje van het canvas af hebt en deze neerlegt, zie je het opeens. Zo leuk!

Omdat Milan hersftvakantie heeft, werd er vanaf ’s morgens vroeg al gebouwd en op den duur kon Patrick het ook niet laten om mee te helpen. Dan is een downloadbare handleiding heel handig, want ook Pat had een scherm open staan zodat hij kon beginnen met een ander plaatje. Voor we het wisten waren er vijf plaatjes klaar en als je die aan elkaar klikt, zie je opeens de foto van Milan! De vorm is duidelijk zichtbaar en dat komt omdat Brixelart werkt met maar liefst 70 kleuren steentjes. je hebt ze waarschijnlijk niet alle 70 nodig, maar omdat er zoveel kleurenopties zijn, word je canvas veel duidelijker dan die van LEGO (eerlijk is eerlijk, dat is echt zo). Er is veel meer mogelijk en dat maakt dat jij iedere gewenste foto of afbeelding kan uploaden.

Het eindresultaat

Na een paar dagen was het zo ver en was de Brixelart af. Nadat alle plaatjes aan elkaar waren geklikt, was het eindresultaat al te gek, maar de lijst eromheen maakt het helemaal af. Hoe gaaf is dit geworden?! Inmiddels pronkt deze op de kamer van Milan en heeft hij de smaak te pakken, hij zou er best meer willen maken. Uiteraard allemaal met auto’s ?.

Wat ons betreft is dit een ontzettend gave cadeautip. Niet alleen voor de komende feestdagen, maar bijvoorbeeld ook bij andere bijzonder gelegenheden of als verjaardagscadeau van je kind. Of wat dacht je om er eentje met je kind(eren) te maken van Sinterklaas of voor Kerst? Je kan deze dan gebruiken als versiering, bijvoorbeeld voor het raam. En wat vind je van het kleine formaat als eindejaarscadeau voor de juf of meester, bijvoorbeeld van de klassenfoto? Als iedere ouder een klein bedrag bij elkaar legt heb je deze zo bij elkaar en heb je wel een heel origineel cadeau. Ik zie in ieder geval heel veel leuke mogelijkheden ☺️.

En laten we niet vergeten dat dit niet alleen een heel leuk cadeau is, maar juist ook een heel leuke activiteit tijdens regenachtige en donkere dagen.

Goed om te weten: op de website van Brixelart wordt 18+ als adviesleeftijd gegeven. Dit heeft te maken met het feit dat de onderdelen niet geschikt zijn voor kleine kinderen. Milan kon hem echter zelf maken. Hij gebruikte alleen de steentjes die hij nodig had en liet de rest van de steentjes in de zakjes zitten. Floris kon er niet bij. Kinderen jonger dan 18 kunnen hiermee zelf aan de slag. Ouders kunnen natuurlijk meehelpen, dat is ook gezellig, maar let wel op de steentjes in combinatie met heel kleine kinderen.

Kortingscode en winactie!

Juist daarom vind ik het leuk dat ik jullie een kortingscode mag geven waarmee je 15% korting krijgt. Dat is in deze dure tijden toch mooi meegenomen. Je krijgt de korting door de code ‘MAMABLOGGER15’ in te voeren bij het bestelproces. Gebruik je deze code voor 1 december? Dan maak je kan om je aankoopbedrag terug te winnen! Uit de gebruikers van de code wordt namelijk een winnaar geloot die het aankoopbedrag terugkrijgt.

Doe je mee? Alvast veel plezier met geven!

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *