Home + Budgettip | La Rive parfum, dupes van dure merken

Budgettip | La Rive parfum, dupes van dure merken

Vorige week deelde ik een DM shoplog. We waren een weekendje weg in Apeldoorn en besloten naar Duitsland te rijden om daar een voorraad producten in te slaan. We zijn goed geslaagd en hebben veel gekocht voor een mooi bedrag, waaronder parfum. Hier was ik het meest benieuwd naar. Sommigen van deze geuren schijnen erg te lijken op die van dure, bekende merken. Een stuk goedkoper natuurlijk, maar is de geur echt zo lekker en blijf je deze dan ook lang ruiken? Ik heb het voor je getest!

DM parfum dupes: La Rive

Dupes zijn look-a-like producten van een bekend merk die een stuk goedkoper zijn dan het product waarop deze lijkt. In dit geval gaat het om parfum dupes. ‘La Rive’ is het merk parfum dat je bij DM kan kopen en dit merk heeft zeker 20 dupes in het assortiment voor ongeveer €6,95 per flesje van 90 of 100 ml. Dat scheelt natuurlijk enorm met de dure merken. Daarvoor betaal je al snel richting de €100,- voor een flesje van dat formaat. De dure merken zullen kwalitatief gezien echt wel een voorsprong(etje) hebben op de dupes, maar qua geur doen ze er zeker niet voor onder en als de geur wat minder lang blijft hangen, kun je voor dat bedrag wel een paar keertjes extra sprayen. Maar vervliegt de geur echt zo snel? En op welke geuren van bekende merken lijken deze dupes?

Dupes van DM, op welke geuren lijken deze?

Ik kocht drie geuren bij DM:

 • Donna > is de dupe van ‘Cool Water’ van Davidoff
 • l’excellente > ik heb niet kunnen ontdekken welke dupe dit is, maar deze ruikt wel heel erg lekker! (aanvulling: deze schijnt de dupe te zijn van Calvin Klein ‘Euphoria’  en wordt ook verkocht bij Douglas)
 • IN > is de dupe van ‘SI’ van Georgio Armani

De twee grote flesjes (links) kosten €6,95 per flesje. De kleine kost €3,95 en is perfect om mee te nemen in je tas.

DM parfum, hoe lang blijf je de geur ruiken?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zulke hoge verwachtingen had hierover, maar het heeft mij verrast! Omdat de geuren lekker budget proof zijn, spray ik vrij royaal, maar je ruikt deze vrij lang. Nu zal dat wel verschillen of je gedurende de dag veel lichamelijke inspanning levert of, zoals ik, de hele dag op kantoor zit. Ik zit alleen ’s morgens en ’s middags op de fiets en een enkele keer tussendoor voor een afspraak. Is deze verder weg, dan pak ik de auto. Het is dan niet gek dat een geur langer blijft hangen. Misschien is dit ook nog per persoon verschillend, maar ik was in ieder geval aangenaam verrast.

Nog meer dupes bij DM?

Ja, is er nog veel meer keus en op Pinterest kun je heel veel lijstjes vinden waarop staat welke geur van DM de dupe is van welk bekend merk. Nu ik dit heb uitgeprobeerd ga ik mij de volgende keer nog beter verdiepen hierin en neem ik er nog meer mee. De geuren zijn oprecht lekker dus waarom zou ik dan nog hele dure geuren blijven kopen? Nou oké, waarschijnlijk nog wel die van Zadig & Voltaire, want dat is mijn all time favourite en daar heb ik nog geen dupe van kunnen ontdekken.

En mijn favoriet van deze drie? Dat is het kleinste fles je ‘IN’. Die is echt heerlijk!

Aanvulling: ook Douglas, Etos en Action verkopen bepaalde geuren van La Rive. 

Shoppen

Koop jij weleens parfum dupes? Zo ja, welke kan je aanraden?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Debby
  2 februari 2023 / 06:48

  Zover ik kon vinden is die l’excellente een dupe van calvin klein euphoria ??‍♀️.. vanavond eens even googlen ik heb met een ruil spel een doosje la rive parfum gekregen ?. Schijnbaar verkopen ze sommige ook bij douglas!

  • Marisca
   Auteur
   2 februari 2023 / 06:51

   Dankjewel, dan vul ik het artikel nog even aan. Ik wist niet dat ze sommigen van deze ook bij Douglas verkopen. Het zijn echt heerlijke geuren! Ben benieuwd welke die van jou is.

 2. Julie
  31 maart 2023 / 21:57

  La Rive > D&G light blue 🙂

 3. Myrte
  19 april 2023 / 10:03

  Via de Nederlandse shop van La Rive koop ik met enige regelmaat een nieuwe geur. Op http://www.larive-parfums.nl zijn bijna alle geuren te koop. Mijn favorieten tot nu toe zijn de Miss Dream (Good Girl van Carolina Herrera) en Her Choice (My Way van Armani)

  • Marisca
   Auteur
   19 april 2023 / 12:29

   Bedankt voor de tip! Gaat een wereld voor me open haha.