Home + Budgettip | Drogerballen van Blokker

Budgettip | Drogerballen van Blokker

Drogerballen zijn behoorlijk populair omdat ze de droogtijd van je was kunnen verkorten. Ideaal toch? Ik nam de proef op de som en kocht deze bij de Blokker nadat we een cadeaubon hadden gewonnen. Zo kon ik ze gratis proberen. In de winkel zagen we echter ook wasmachineballen. Ook deze besloten we te proberen. Het resultaat van onze test lees je in dit artikel.

Test 1: de wasduur en droogtijd verkorten

Wasmachine met wasmachineballen: ging om 9.10 uur aan en zou er één uur over doen. Zou dus om 10.10 uur klaar moeten zijn. Uiteindelijk was de was een paar minuten eerder klaar. Niet veel eerder in ieder geval. Gek, want de was die ik ervoor draaide was wel een kwartier eerder klaar. Ik ging namelijk naar beneden toen de wasmachine aangaf dat het nog 20 minuten zou duren. Ik was net beneden toen hij echter al begon te piepen. In ieder geval lijken de wasmachineballen niet heel veel uit te maken qua duur van de was.

Droger met drogerballen: was met beddengoed (veel was), twee drogerballen. De droger ging aan om 9.10 uur en zou er 1.40 uur over doen. Dan zou de was om 10.50 uur klaar moeten zijn. Hij was op dat tijdstip ook klaar.

Voor de andere wassen gold dat de droogtijd met ongeveer een kwartier werd verkort!

Conclusie: drogerballen kunnen de droogtijd zeker verkorten. Stop de droger echter niet te vol.

Test 2: wasgoed in het dekbedovertrek?

Wasmachine met wasmachineballen: ik had gehoopt dat de was niet in het dekbedovertrek zou verdwijnen met deze ballen. Dit stond overigens niet op de verpakking hoor. Ik had gewoon hoop haha. Dit was echter niet het geval. De was zat gewoon in het dekbedovertrek. Heel irritant is dat altijd.

Droger met drogerballen: datzelfde gold voor de droger. De was daardoor ook niet helemaal droog. Wel droger dan normaal wanneer ik het dekbedovertrek erin doe, maar dat verschil is niet heel groot.

Conclusie: deze test was dus niet succesvol, haha.

Test 3: gekreukte was?

Wasmachine met wasmachineballen: de wasmachineballen beloven een schonere, soepelere was. Ik merkte dat de was schoner was bij een wit shirtje van Floris. Ook is de was inderdaad soepeler en was de kleding minder gekreukt. Dit merkte ik vooral aan de spijkerbroek die ik erbij had gegooid. Ook kwam deze kreukvrij uit de machine !

Droger met drogerballen: ik stop geen kleding in de droger, op wat witte shirtjes van de jongens na. Helemaal representatief is deze test wat dat betreft niet. Katoenen beddengoed van ons kwam echter een stuk minder gekreukt uit de droger dan de vorige keer. Toeval of niet, ik was er wel blij mee!

Uiteindelijke conclusie

Ik ben het meest blij met de drogerballen. De droogtijd lijkt echt af te nemen en dat scheelt op jaarbasis heel wat uren droogtijd. Goed voor je was, de droger en natuurlijk je energierekening.

Shop ze hier!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. De Gruijl Monica
  3 maart 2023 / 09:11

  Ha Maris,
  De was wasballen verkorten niet. Maar je kan op lagere temperaturen wassen, doordat de ballen meer wrijving maken.Waardoor vlekken sneller uit kleding gaan.
  En dat scheelt weer energie kosten.????

 2. Debby
  3 maart 2023 / 21:20

  Helemaal eens ! Ik heb ook beide en de wasmachine ballen konden n 60 grade handdoeken was niet ana en zijn helemaal misvormd ???? de droger ballen vind ik wel ideaal en houden alles luchtig zonder dat t als n malle door die trommel bonkt ????