Home + Budget-proof trouwen: zo houd je de kosten van jouw bruiloft laag

Budget-proof trouwen: zo houd je de kosten van jouw bruiloft laag

Een bruiloft kan soms duurder uitpakken dan gedacht. Vooral als je erachter komt dat dat prachtige decoratiestuk toch wel erg prijzig is, en de cateraar die jouw favoriete gerecht serveert ook niet bepaald budget-proof is. Wil jij toch de bruiloft van je dromen organiseren, zonder dat het een rib uit je lijf kost? Lucky you! Ik heb namelijk een aantal super handige tips waardoor je de kosten bruiloft lekker laag kunt houden. Zo heb jij de bruiloft van je dromen en kom je ook nog eens goedkoper uit!

Een realistisch budget

De eerste stap naar een budget-proof bruiloft, is het opstellen van een realistisch budget. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar toch komt het vaak voor dat bruidsparen verrast worden door de prijs van een bruiloft. Want wie had verwacht dat een bruidsboeket gemiddeld €200 kost? En dat je ook voor de trouwkaarten meestal een paar honderd euro neer zal leggen? Om dit soort verrassingen te voorkomen, is het handig om je eerst goed in te lezen over de gemiddelde kosten binnen de trouwbranche. Neus even rond op trouwwebsites, vraag offertes aan bij leveranciers en raadpleeg eventueel ervaren weddingplanners. Als je eenmaal op de hoogte bent van de gemiddelde bruiloft kosten, is het tijd om prioriteiten te stellen.

Bespreek samen met je partner waaraan jullie wat meer willen besteden en waaraan wat minder. Zo heb je goed voor ogen wat je precies uit kunt geven.

Gratis trouwen

Wist je dat elke gemeente de mogelijkheid biedt aan koppels om gratis te trouwen? Dé manier om lekker te besparen dus! Houd alleen wel rekening met de lange wachttijden en boek dus op tijd.

Bespaar op het diner

Het inkorten van de gastenlijst kan heel wat kosten schelen. Filter de lijst daarom even op mensen die je er écht bij wil hebben. Als het inkorten van de gastenlijst geen optie voor jou is, en je het liefst iedereen erbij wil hebben, hebben wij een handig idee voor je. Nodig een kleinere groep uit voor het diner. Het diner blijkt namelijk een van de duurste onderdelen van de bruiloft te zijn. Zo kun je gezellig dineren met je beste vrienden en naaste familie, en stroomt hierna de rest van jouw gastenlijst gezellig binnen!

DIY er op los!

DIY projectjes zijn niet alleen erg budget-savvy, maar geven ook nog eens een waardevolle persoonlijke touch aan je bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan de trouwkaarten, decoraties of zelfs de bruidstaart! Natuurlijk hoef je dit niet allemaal alleen te doen, wedden dat jouw beste vriendinnen, ouders, of broer en zus het leuk vinden om een handje te helpen?

Dit is de beste datum om te trouwen

Als je een slimme trouwdatum kiest, is het niet moeilijk om een goedkope trouwlocatie te vinden. De kosten van een trouwlocatie hangen af van de dag en zelfs de maand waarop je trouwt. Vrijdag en in het weekend is het het duurst om te trouwen, aangezien dit de populairste dagen van de week zijn. Hetzelfde geldt voor de maanden mei tot en met september, deze periode staat ook wel bekend als het bruiloft hoogseizoen. Je raadt het al, dit zijn ook meteen de duurste maanden om in te trouwen. Het goedkoopste moment om een trouwlocatie te huren is in de winter.

Dat waren ze dan; mijn top vijf tips voor jouw budget-proof droombruiloft! Met deze tips zullen jullie lekker wat besparen, zonder kwaliteit in te moeten leveren.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *