Home + Diary | Beide auto’s naar de garage en mijn bakfiets nog steeds kapot…

Diary | Beide auto’s naar de garage en mijn bakfiets nog steeds kapot…

Nou, dit was mij het weekje wel. De auto van Patrick staat al een paar dagen in de garage, onze auto moest vervolgens ook naar de garage, de bakfiets is nog steeds kapot en ik ontdekte schade aan onze auto. Verder hadden we de oudergesprekken op school. Kijk je mee?

Maandag

Met de auto naar het werk omdat de bakfiets nog steeds kapot is. Ik baal er zo van.

Er kwamen nieuwe schoenen binnen voor Floris. Helaas zijn ze te groot en kunnen ze weer terug.

Milan wil graag een lekker toetje kopen voor na het eten. We geven hem wat geld mee en hij komt thuis met lekker ijs en slagroom.

Floris tekent steeds vaker op zijn tablet en heeft veel interesse in letters en schrijven. Links zijn naam en rechts een trosje druiven ?.

Dinsdag

 

 

Bepakt en bezakt naar het werk, maar vanmiddag werk ik weer thuis en is dit mijn werkplek.

Vandaag komen mijn nieuwe Nikes binnen. Ik shop ze voor een prikkie en laat ze later deze week zien.

Of ik zo een foto van hem wilde maken. Tuurlijk! Zo zie ik hem ook het liefst ❤️.

Woensdag

Ik begin al vroeg met werken, want ik moet straks nog naar de garage met onze auto. Voor het zo ver is, ga ik meteen even stemmen als ik de jongens naar school breng.

Om 9.30 uur moet ik bij de garage zijn. Een van de buitenspiegels klapt niet in en dat moet even gerepareerd worden. Ondertussen werk ik nog even. Prima toeven bij de garage!

We zijn er inmiddels ook achter gekomen dat we schade hebben aan de auto. Niet door de garage, maar vermoedelijk van de wasstraat. Ik dien meteen de schade in bij de verzekering, balen!

Daarna rijd ik door naar mijn zus. Zij bakt dit heerlijke eitje voor me!

Eenmaal thuis heb ik nog wat tijd over en omdat er allemaal vogelpoep op de auto zit besluit ik hem zelf even te wassen. Ik weet dat er Sahara zand aan komt, maar die poep moet er even af. Omdat ik nu niet door de wasstraat durf, maak ik de auto zelf schoon. Ondertussen probeer ik nog wat foto’s te maken van de schade, maar dat is nog lastig omdat het allemaal lichte krasjes zijn.

Om 14.00 uur haal ik de jongens op en hebben we een gesprek met de juf van Milan. Hij heeft net zijn rapport en Cito uitslagen gehad. Ze noemt hem een sterke leerling en heeft het over een opleidingsrichting die ze erg bij hem vindt passen. Wat zij niet weet is dat hij heel graag die richting op wil. Ze kan nog geen voorlopig schooladvies geven, dat volgt in juni, maar we weten in welke richting we kunnen denken en zijn daar blij mee! Heel trots op die grote knul van ons!

Patrick is op tijd thuis dus ik kan alleen met Milan naar de musicalles. In de auto kijk ik L’agence op Netflix. Heerlijke serie!

Donderdag

Zelf zijn naam schrijven zonder hulp. Het hoeft nog niet, maar hij vindt schrijven zo leuk.

En toen werd er Sahara zand over het land gestrooid haha. Samen met Milan maken we nog een keer de auto schoon. Eigenlijk best gezellig zo samen.

En we hebben eer van ons werk ?.

In de avond staat het oudergesprek voor Floris gepland. Ook zijn juf is positief en voor het eerst in lange tijd heb ik het gevoel dat het goed gaat komen.

Vrijdag

Van Bunnies krijgen we deze schoentjes binnen voor Floris. Hij heeft ze zelf uitgezocht en er moest oranje in, want dat is tegenwoordig zijn lievelingskleur.

Opa en oma zijn terug van een paar dagen weg en nemen ‘Het Achterhuis’ van Anne Frank mee voor Milan. Tip: dit boek is nu voor €2,99 te koop bij boekhandels.

Zaterdag

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en ik heb zin om het hele huis door te gaan. Ik begin met het verschonen van de bedden van de jongens. Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik er echt blij van kan worden als het beddengoed uit het raam kan om te luchten.

Milan wil graag wat extra geld verdienen en dat betekent dat ‘ie een klusje voor ons mag doen. Als het op geld aankomt zijn we best streng omdat we de jongens het goede mee willen geven en je kunt geld verdienen door te werken. Nu houden we de oprit al aardig bij, maar hij mag het onkruid op de oprit en achter de steenschotten aan de poortkant, verwijderen. Hier krijgt hij €5,- voor waarvan de ene helft in de uitgeefpot mag en de andere helft in zijn spaarpot.

Als Floris naar de kleutergym is, ben ik in huis bezig en lekker aan het opruimen en schoonmaken. Na de lunch gaan we even op pad. We moeten naar de Action, even tanken en meer van dat soort dingetjes. Daarna doen we even helemaal niets en plof ik op de bank met dit boek. Het boek is net uit en gaat over financiële vrijheid voor vrouwen. Ik vind dat heel erg belangrijk. Dit boek heb ik zelf gekocht en binnenkort zal ik een review met jullie delen.

We besluiten nog even een rondje door de wijk te maken en rijden daarna (helaas met de auto, want de bakfiets is natuurlijk nog niet gemaakt) naar mijn ouders. Daar eten we Chinees, heerlijk!

Zondag

Vandaag is voor Floris. Volgende week gaan we weer op pad voor Milan. Zo proberen we het een beetje te verdelen omdat de jongens zeven jaar in leeftijd verschillen en we het voor beide jongens leuk willen houden. We gaan eerst naar de geitenboerderij en rijden daarna door naar een leuk pannenkoekenhuis in Bodegraven.

Eenmaal thuis verschoon ik ons bed en dweil en stofzuig ik de hele bovenverdieping. Ik vind het heerlijk als alles zo schoon is en de zon naar binnen schijnt.

Als alles klaar en schoon is, is het tijd voor de eerste Formule 1 race van dit seizoen. Nou, we weten allemaal hoe dat is afgelopen… Laten we hopen dat het volgende week beter gaat.

Voor komende week hoop ik vooral dat mijn bakfiets wordt gemaakt, maar terwijl ik dit schrijf is de nieuwe motor nog niet eens binnen… Verder ga ik lekker uit eten en gaan we volgend weekend op pad voor Milan. Fijne, zonnige week gewenst. Geniet er maar van!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *