Home + Boekentips | Deze boeken las ik tijdens de vakantie

Boekentips | Deze boeken las ik tijdens de vakantie

De afgelopen weken heb ik heel wat boeken verslonden. Thuis op de bank, maar ook op vakantie heb ik flink wat gelezen. In totaal vijf boeken. Welke dat waren en wat ik ervan vond, lees je hieronder.

Deze boeken las ik tijdens onze vakantie

1. Summer Skies 1 | Boven de wolken – Jenny Colgan

In Boven de wolken onderbreekt Morag McGinty haar snelle pilotenleven in Londen om terug te keren naar de rust van Schotland. Nu haar grootvader niet kan werken, heeft Morag geen andere keuze dan de lokale vliegroute over te nemen in zijn gammele, oude vliegtuig en de lokale bevolking – en af en toe een schaap – over de prachtige archipel te vervoeren.

Tot ze terechtkomt in een razende storm en een noodlanding moet maken op een afgelegen eiland. Ze is gestrand, ver van de bewoonde wereld en helemaal alleen, hoewel… Naast ontelbare vogels woont er één man: Gregor Cameron, de norse ornitholoog die het hele seizoen voor het eiland zorgt. En het lijkt erop dat ze voorlopig met elkaar opgescheept zitten…

Ik hou van alle Jenny Colgan boeken, maar hier moest ik even in komen. Het verhaal kwam wat langzaam op gang en ik moet zeggen dat er niet heel veel gebeurt. Toch was het een fijn boek, maar als ik moet kiezen, is deze mijn minst favoriete boek. Ook dit is weer een reeks en ik hoop dat de volgende weer écht meeslepend is.

2. De Zeven Zussen 6, Zon – Lucinda Riley

In Zon, het zesde deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, heeft Electra het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…

Ik hoorde om mij heen dat veel mensen dit het minst leuke deel vonden, maar ik heb er echt van genoten. Hij was misschien wat langdradig zo her en der en ik vond hem wel wat abrupt eindigen, maar ik had hem niet willen missen. Daarbij is het verhaal van Electra een onmisbaar puzzelstukje in de reeks.

3. De Zeven Zussen 7, De Zevende Zus – Lucinda Riley

Ze was altijd onvindbaar, maar als Georg Hoffman onthult dat hij haar misschien op het spoor is, ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, gaat op onderzoek uit. Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht naar de zevende zus, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen. Het wordt een race tegen de klok die de zussen de hele wereld over voert. Ze proberen haar spoor te volgen in Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland, maar ze lijken steeds een stap achter te lopen…

De zevende zus, wie is zij eigenlijk? Die vraag had ik al vanaf het begin, maar als je denkt dat je aan het einde van dit boek alle antwoorden hebt, dan heb je het mis. Daarvoor moet je toch echt het verhaal van Pa Salt lezen. Toch nam dit verhaal mij mee en vond ik hem even meeslepend als de andere delen. Ook is het leuk om te lezen hoe de zussen samenwerken in dit deel. Deze heb ik op vakantie echt verslonden.

4. De Zeven Zussen 8, Atlas – Lucinda Riley & Harry Whittaker

Atlas, het achtste en laatste deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, vertelt het verhaal van Pa Salt en begint in Parijs, 1928. Een voor dood achtergelaten jongen wordt in huis gehaald door een liefdevolle familie. Daar bloeit hij volledig op, maar het blijft een mysterie wie hij écht is. De jongen weigert een woord los te laten over zijn verleden. Net als hij de ellende waarvoor hij is gevlucht bijna is vergeten – evenals de belofte die hij heeft gezworen na te komen – rukt het kwaad op in Europa en weet hij dat hij weer zal moeten vluchten.

De Egeïsche zee, 2008. De zeven zussen, voor het eerst compleet, ontmoeten elkaar aan boord van de Titan om afscheid te nemen van hun geliefde Pa Salt. Tot ieders verbazing heeft hij aan de zevende zus de sleutel van hun verleden toevertrouwd – maar iedere waarheid die wordt onthuld, roept nieuwe vragen op. Kenden de zussen hun geliefde vader eigenlijk wel? En wat zijn de gevolgen van zijn lang verborgen geheimen?

Wauw, wauw, wauw. Ik kan niets anders zeggen. Na De Zevende Zus ben ik meteen begonnen aan Atlas, het verhaal van Pa Salt. Deze is geschreven door de zoon van Lucinda Riley nadat zij voor haar overlijden aan haar zoon heeft verteld hoe het verhaal in elkaar stak en deze moest eindigen.

Ik kon dit deel niet meer wegleggen. Je wilt gewoon weten hoe het afloopt, wat het verhaal is en ik kan je zeggen dat dit echt heel knap is geschreven. Alles, maar dan ook echt alles valt op zijn plaats en er zitten wat bijzondere wendingen in het verhaal. Ik las deze uit in het vliegtuig en had tranen in mijn ogen aan het einde. Wat was deze reeks goed!

5. Miljonair met een gewone baan – Oeds-Jan Postma

Een miljoen op de bank, wie droomt er niet eens van? Nooit meer werken, alles doen wat je wilt. Maar waarom zou je het bij dromen laten? Financieel onafhankelijk worden, dat kan iedereen. Ook als je een modaal inkomen hebt. Om miljonair te worden hoef je niet dag en nacht te werken of de jackpot te winnen. Het geheim is om bescheiden te leven en tegelijkertijd slim te beleggen. In dit boek geen verhalen over bekende voetballers, zangers of topondernemers, maar over heel gewone mensen, zoals de schrijver. Alles wat je volgens de selfmade miljonair Oeds-Jan Postma nodig hebt, is de zelfdiscipline om niet na elke commercial naar de winkel te rennen en een handige manier om je vermogen te laten groeien. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit boek. Postma werkt nog steeds. Omdat hij het leuk vindt. Voor het geld hoeft het niet meer.

Iets heel anders, maar wel heel erg leerzaam. Ik ben gek op financiële boeken en hoewel deze al wat ouder is, had ik deze nog niet gelezen. Ik haalde twee heel interessante dingen uit het boek:

  • De regel van 500: als je elke maand één euro bespaart en deze vervolgens investeert, heb je na 20 jaar 500 euro (incl. rendement) gemaakt van die ene euro. Je euro zou dan vervijfhonderdvoudigd zijn. Dit is een regel die ik Milan inmiddels ook heb uitgelegd om het belang van beleggen duidelijk te maken.
  • Een huis kopen (met hypotheek) kan je niet zien als investering en zou financieel gezien weinig verschillen met huren. De rente, financierings-, en onderhoudskosten zouden op lange termijn gelijk zijn aan huurlasten. Dit is wel een heel interessante redenering die ik ook al hoorde van Ramit Sethi (van de bestseller ‘I Will Teach You How To Be Rich‘ en de Netflix serie ‘How To Get Rich‘).
Het boek leest lekker weg en heeft interessante invalshoeken. Aanrader als je meer wilt leren over geld.

Welke boeken heb jij gelezen tijdens de zomervakantie of ben je nu aan het lezen? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Sidenote: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets bestelt via één van deze links, ontvang ik daar een kleine commissie over. Dit kost jou niets extra en ik kan uiteraard niet zien wat iemand bestelt. Het is voor mij een klein, maar fijn extraatje. 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *