Home + Boekentips | Deze boeken las ik in april 2023

Boekentips | Deze boeken las ik in april 2023

April was een lekkere leesmaand. Ik heb maar drie boeken gelezen, maar wat waren ze fijn! Vooral de nieuwe Jill Mansell is echt fantastisch en het perfecte boek om in het zonnetje te lezen.

1. De zeven zussen 4, Parel – Lucinda Riley

Parel gaat over CeCe, die altijd het gevoel heeft gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, een nieuw leven opbouwt met haar geliefde, voelt ze zich helemaal alleen.

Wanhopig verlaat CeCe Londen in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden van het Thaise Krabi reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?

Wauw, net wanneer je denkt dat een boek uit de Zeven Zussen reeks niet mooier kan, komt er toch weer één die je compleet in haar greep houdt. Wat is deze serie toch verslavend en wat was ook dit verhaal meeslepend. Ik heb zo ontzettend genoten van dit deel. Wat een mooi en ontroerend verhaal. Soms was ik er echt even stil van. Ik probeer de delen te spreiden, maar dat is heel moeilijk. In ieder geval een enorme aanrader als je de reeks nog niet hebt gelezen, zulke heerlijke boeken!

2. De kleine bakkerij aan het strand 4, Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij – Jenny Colgan

In dit nieuwe deel arriveert Marisa Rossi op het prachtige eiland Mount Polbearne, maar ze merkt van de mooie omgeving nauwelijks iets op. Sinds de dood van haar geliefde grootvader is ze zichzelf niet meer en heeft ze een angststoornis ontwikkeld. Zelfs het koken van heerlijke Italiaanse gerechten, normaalgesproken haar passie, is haar nu te veel. Marisa verschuilt zich in haar vakantiehuis, totdat ze van haar therapeut haar horizon moet gaan verbreden. Die plannen worden echter behoorlijk bemoeilijkt door Marisa’s nieuwe buurman, een aantrekkelijke maar luidruchtige Russische pianoleraar. Ze wordt gek van zijn gecomponeer dat tot diep in de nacht doorgaat. Toch lukt het Marisa om vrienden te maken. Zoals Polly, die voor haar bakkerij aan het strand dringend nieuwe plannen moet maken. De zaak heeft behoefte aan sprankelende ideeën, aan meer sjeu, meer… dolce vita?

Ik ben fan van deze reeks en kon niet wachten op dit nieuwe deel. We zijn inmiddels een aantal jaar verder op het eiland Mount Polbearne en we lezen hoe het ervoor staat met Polly, Huckle en hun vrienden Reuben en Kerensa. Maar er arriveren twee nieuwkomers op het eiland waaronder Marisa. Hierdoor wordt het verhaal nieuw leven ingeblazen en ik kan niet anders zeggen dan dat dit weer een heerlijk deel is dat ik in no time uit had gelezen. De hele reeks is zeker een aanrader voor de vakantie. Eigenlijk zijn alle boeken van Jenny Colgan een aanrader voor de vakantie.

3. Het zonnetje in huis – Jill Mansell

Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch… De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?

Jaaaa, een nieuwe Jill Mansell! Hier had ik zoveel zin in! Dit is een boek zoals we die van Jill Mansell kennen; veel humor, een goede dosis feel good en een aantal verrassende wendingen. Alles komt voorbij en ook dit boek was zo uit. Zeker een aanrader als je je hoofd vooral even leeg wil maken en gewoon even wil genieten. Van mij mag er snel een nieuwe Jill Mansell uitkomen!

Welke boeken las jij in april? Ik ben benieuwd of jij nog leuke boekentips hebt voor mij.

liefs

Sidenote: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate linkjes. Wanneer jij iets bestelt via dat linkje, ontvang ik daar een kleine commissie over. Dit kost jou niets extra en ik kan uiteraard niet zien wat iemand bestelt. Het is voor mij een klein, maar fijn extraatje. 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *