Home + 10 redenen om er lekker tussenuit te gaan in de kerstvakantie

10 redenen om er lekker tussenuit te gaan in de kerstvakantie

Twee jaar geleden gingen we voor het eerst echt weg tijdens de kerstdagen. We gingen twee nachten naar een heerlijk hotel en we vonden het geweldig! Het was namelijk best gek om voor het eerst weg te zijn met Kerst, maar vanaf de allereerste seconde viel alles van ons af. We hoefden namelijk helemaal niets, we hoefden alleen maar te genieten. Vorig jaar kozen we ervoor niet weg te gaan, omdat Floris nog te klein was, maar dit jaar gaan we weer weg en we kijken er zo naar uit! Daarom 10 goede redenen om er lekker tussen uit te gaan in de kerstvakantie.

Goede reden #1 | Geen kerstboodschappen stress!

Een week voor Kerst begint het al; die enorme rijen in de supermarkt. Veel mensen beginnen al vroeg met het doen van de boodschappen om zo alles op tijd in huis te hebben. Nu vind ik koken echt een noodzakelijk kwaad, dus mij doe je er sowieso geen plezier mee, maar ook als je koken wel leuk vindt, brengt dit de nodige stress met zich mee. Volle supermarkten, gestresste mensen, uitverkochte producten, toch nog iets vergeten etc. En dan heb ik het alleen nog maar over de boodschappen.

Door lekker weg te gaan naar een huisje of naar een hotel kun je voor je laten zorgen en gewoon bestellen wat je lekker vindt.

Goede reden #2 | Geen gedoe met familie

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar helaas zijn de feestdagen niet voor iedereen even leuk. Zeker niet voor de mensen die geen contact meer hebben met familie. Ook families die elkaar wel spreken kunnen gedoe hebben met elkaar over de invulling van de feestdagen. Op welke dag gaan we naar de (schoon)familie? Het levert helaas vaak een hoop gedoe op terwijl de feestdagen gezellig moeten zijn. Als je dat wilt voorkomen en wilt genieten met je gezin, is er tussenuit gaan helemaal niet zo’n gek idee 😉

Goede reden #3 | Je kunt zelf ook genieten

Het voordeel van weggaan tijdens de kerstvakantie is dat je zelf ook kunt genieten. Je hoeft niet de hele dag in de keuken te staan en maar te hopen dat iedereen het lekker vindt. Je hoeft je niet druk te maken om de sfeer, of niemand iets zegt waar de ander boos om kan worden etc. Je kunt lekker met je gezin doen waar je zelf zin in hebt.

Ga lekker op zoek naar een huisje in een omgeving die jullie allemaal leuk vinden en ga die omgeving verkennen. Trek er lekker op uit en maak nieuwe herinneringen met elkaar. Zo kun je bij Parkvakanties de beste vakantieparken en bungalowparken met elkaar vergelijken. Je kiest zelf in welke provincie je wilt verblijven, of je bijvoorbeeld een kindvriendelijk park wilt en je kiest de ligging. Daarna kun je met elkaar vergelijken en direct boeken. Lekker vooruitzicht!

Goede reden #4 | Het huis blijft schoon

Je gaat weg vanuit een schoon huis en je komt terug in een heerlijk schoon huis zonder dat je tussendoor schoon hebt hoeven maken. Je hoeft niet na het kerstdiner nog een vloer te dweilen, een toilet te boenen, de keuken aan kant te maken etc. Je trekt je jas uit en houd dat heerlijke relaxte gevoel nog even vast. Dat klinkt iedereen als muziek in de oren toch?

Goede reden #5 | Je hebt het verdiend na een jaar hard werken

Nog zo’n goede reden. Het hele jaar heb je voor iedereen klaar gestaan, hard gewerkt, geholpen op de school van je kind(eren) en gezorgd dat thuis alles op rolletjes liep. Dan mag je toch ook wel even aan jezelf denken? Ik vind van wel 😉

Goede reden #6 | Dit is de échte kerstsfeer

Op vakantieparken en in hotels doen ze er alles aan om je het ultieme kerstgevoel te bezorgen. Nepsneeuw, een kerstman, kerstmuziek, de hele mikmak. Onze kerstdagen zijn nu eenmaal niet vaak wit, dus dit is dan wel extra leuk. Je waant je eigenlijk even in een heel andere wereld.

Goede reden #7 | De kinderen zijn van alles onder de indruk en vervelen zich niet 😉

Je hoopt dat je familie zich een beetje gedraagt tijdens Kerst, maar dat geldt ook voor je kinderen 😉 Krijgen ze geen ruzie? Houden ze hun kleding een beetje netjes? Zetten ze je niet voor schut? Kinderen kunnen nogal onvoorspelbaar zijn. Zeker wanneer ze merken dat jij gespannen bent. Op vakantie ben jij relaxter dan normaal en dat voelen je kinderen. Je zult merken dat zij dat dan ook zijn en dat dat de sfeer ten goede komt. Tel daarbij op dat alles nieuw is en er wordt gezorgd voor animatie. De kinderen vermaken zich prima!

Goede reden #8 | Om op te laden voor het nieuwe jaar

Ik noemde het eerder al, maar je hebt het verdiend. Je hebt voor iedereen klaar gestaan en hebt het soms ook gewoon even nodig om weer op te laden voor het nieuwe jaar. Even bijkomen, nadenken over de plannen die je hebt, goede gesprekken met je partner en bedenken welke richting je op wilt. Ook dat heb je verdiend en brengt je vast veel goeds voor het nieuwe jaar.

Goede reden #9 | Alles wordt voor je geregeld

Terwijl jullie genieten, terugblikken op het afgelopen jaar en nadenken over het komende jaar wordt alles voor je geregeld. Je hoeft helemaal niets te doen!

Goede reden #10 | Omdat het gewoon heel erg leuk en gezellig is!

Toen ik aan Milan vroeg of hij nog een goede rede wist om er lekker tussenuit te gaan in de kerstvakantie zei hij het volgende; ‘Omdat het gewoon heel erg leuk en gezellig is’. Misschien is dat nog wel de beste reden en daar wil ik dan ook graag mee afsluiten.

Het leven is al zo kort, geniet van de kleine dingen en als je graag een keertje weg wilt met de Kerst, doe het dan gewoon (mits het kan natuurlijk). Je hebt eigenlijk helemaal geen excuus nodig om te genieten van je gezin en het leven in het algemeen.

Zou jij weg willen in de kerstvakantie? Waarom wel of juist niet? En waar zou je dan eventueel heen willen? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Sandra
    8 oktober 2018 / 07:22

    Wil wel maar ja moet helaas tweede kerstdag werken.. Dus ja zit er hier niet in

    • 9 oktober 2018 / 07:03

      Ah, dat is wel jammer dan! Werk je in de zorg? Dan krijg je er ook een hoop voor terug!