Home + Birthday Boys | Milans Minecraft/Halloween traktatie!

Birthday Boys | Milans Minecraft/Halloween traktatie!

De jongens zijn inmiddels jarig geweest en vandaag vieren wij het nog voor familie en vrienden. Daarna is het dan toch echt klaar met alle feestjes 😉 Vanmorgen halen we de taarten op en die laat ik komende week nog aan jullie zien. Ik heb dan over alles geschreven met betrekking tot de verjaardagen, behalve natuurlijk Milans traktatie! Hij wilde heel graag een Minecraft traktatie, maar omdat het bijna Halloween is moest het daar ook iets te maken hebben. Ik denk dat het wel is gelukt. En mocht jouw zoon helemaal niet rond Halloween jarig zijn, past deze traktatie sowieso heel erg goed bij Minecraft. Kijk je mee?

Een Minecraft traktatie

Goed, Milan wilde dus een Minecraft traktatie. Ik kon nauwelijks iets vinden en daarom ben ik al vroeg rond gaan struinen op AliExpress. Daar vond ik te gekke Minecraft zakjes en siliconen armbandjes! Deze kwamen een week nadat ik ze had besteld al binnen. Het begin was er!

Ik wilde in ieder zakje een armbandje doen en er dan nog wat lekkers in stoppen. Milan wilde graag iets met het het thema Halloween. Ik ben rond gaan kijken op Pinterest en vond daar een foto van een spinnenweb van drop. Spinnen komen voor in Minecraft en paste goed bij Halloween. Oké, dat werd dus 30 spinnenwebben van drop maken!

Spinnenwebben van drop

Je hebt het volgende nodig voor 30 spinnenwebben van drop;

 • 30 dropveters
 • 30 dropjes
 • 30 dropspinnen
 • eetbare lijm
 • cocktailprikkers
 • wenskaartenzakjes van Wibra (50 stuks voor €1,-)
 • Optioneel: spinnenweb met spinnen van Flying Tiger

Het is eigenlijk heel simpel; in het gewone dropje prik je 6 cocktailprikkers. Dit is de basis van je spinnenweb. Het is eigenlijk precies hetzelfde als spinnenwebben maken van kastanjes. Daarna pak je de dropveter en maak je die aan één prikker vast met een klein knoopje. Vervolgens rol je de dropveter twee keer om de cocktailprikkers. Bij het laatste stukje maak je weer een knoopje.

Tot slot doe je eetbare lijm op het dropje en plak je het spinnetje erop. Even laten drogen en daarna doe je het in een doorzichtig wenskaartenzakje.

Tot slot kunnen het zakje en het armbandje in het Minecraft zakje en plak je deze dicht. Ik heb alles in een mand gedaan van HEMA en de zakjes bedekt met een spinnenweb van Flying Tiger. Dit hoeft niet, maar zo houd je nog even geheim wat erin zit en het geeft een leuk effect.

Zeg nu zelf, dit ziet er toch heel leuk uit?!

Tip: Maak de spinnenwebben pas een dag van tevoren klaar, want anders droogt de dropveter teveel uit.

Kijk gerust eens op AliExpress en bestel tijdig de spulletjes. Milan was onwijs trots op zijn traktatie en ging glunderend naar school. Op zo’n moment ben ik ook gelukkig. Klinkt lekker cliché, maar we doen dit tenslotte voor hem. Volgens mij viel de traktatie in goede aarde en de volgende dag schijnen er behoorlijk wat kinderen uit de klas het armbadje om te hebben gehad. Dat vond Milan fantastisch.

Ik hoop dat ik je met deze traktatie een goede tip heb kunnen geven en dat jouw zoon binnenkort met zo’n zelfde glunderende koppie naar school zal gaan.

Wat vind je ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Henriët
  21 oktober 2018 / 08:47

  Hi Marisca,

  Het is weer een super leuke traktatie geworden!

  Ons zoontje gaat bijna naar de basisschool.
  Ze hebben daar aangeven gezonde traktaties te willen krijgen.
  Ik vind het dan toch een stuk lastiger worden om iets leuks te bedenken.
  En ik vind het fijn als het van te voren klaar staat zodat ik het niet meer op het laatste moment hoef te doen. Maar ook dat zal dan niet gaan.
  Hebben ze bij Milan op school hier nog geen regels voor?

  Gr,
  Henriët

  • 21 oktober 2018 / 11:48

   Hi,

   Dankjewel! Bij ons hebben ze liever ook gezonde traktaties en anders een klein snoepje bijvoorbeeld, maar Milan lust nauwelijks fruit (belachelijk, i know, want ik ben er gek op, maar het is helaas niet anders) dus dan wil ik wel iets trakteren dat hij zelf ook lekker vindt. Ik let er wel op dat het niet teveel is of dat kinderen wat mee naar huis kunnen nemen. Daarom geef ik er altijd iets bij dat ze nog kunnen gebruiken en dan is het snoepje wat kleiner. Op die manier probeer ik het een beetje op te lossen. Vorig jaar heb ik overigens zakjes popcorn uitgedeeld in LEGO doosjes. Dat kon ik ook van tevoren klaarmaken en was ook niet erg ongezond.

   Het is ieder jaar een beetje schipperen en dan maar hopen dat de juffen het oké vinden 😉

 2. Eliza
  21 oktober 2018 / 15:44

  Wat een leuke traktatie! Waar kan je de spinnen kopen?

 3. Anja
  20 januari 2019 / 13:48

  Wat is de link op Ali vd armbandjes? Super gaaf

  • 21 januari 2019 / 07:17

   Heb even gekeken, maar heb helaas geen link meer. Sorry! Als je zoekt op Minecraft armbandjes vind je ze denk ik wel. Succes!