Home + 4 tips om je keuken veiliger te maken voor je kleine

4 tips om je keuken veiliger te maken voor je kleine

De keuken kan een betoverende plaats zijn voor je kleine avonturier, met een overvloed aan interessante dingen om te ontdekken. Echter kan het ook een van de gevaarlijkste kamers in huis zijn. Het is daarom essentieel om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om de veiligheid van je kind te waarborgen. In dit artikel delen we vier praktische tips om je keuken kindvriendelijker te maken, zodat je kleintje veilig de wereld kan verkennen.

Haal keukentegels die niet glad zijn

De eerste tip die we je mee willen geven om je keuken veiliger te maken voor je kleine, is om keukentegeltjes te halen die niet glad zijn. Veel tegels in de keuken zijn namelijk aan de gladde kant. Aangezien kleine kinderen minder op hun omgeving letten, zal de kans een stuk groter zijn dat ze dit niet door hebben en uitglijden. Dit voorkomt men dus door niet gladde keuken tegels te kopen.

Installeer veiligheidssloten

Het tweede advies om de veiligheid in je keuken te verhogen, is het installeren van veiligheidssloten op kastjes en lades. Kinderen zijn nieuwsgierig en zullen vaak plekken verkennen waar ze niet altijd horen te komen, zoals kastjes met schoonmaakmiddelen of een scherpe keukengerei. Door veiligheidssloten te installeren, zorg je ervoor dat je kinderen niet bij gevaarlijke voorwerpen of stoffen kunnen komen. Dit is een eenvoudige en doeltreffende manier om ongelukken in de keuken te voorkomen.

keuken_wonen_interieur_mamablogger_

Bewaar bestek op hoge plekken

Bestek kan voor kinderen een bron van fascinatie vormen, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Het derde advies is daarom om bestek op hoge plekken te bewaren, buiten het bereik van kinderhandjes. Scherpe voorwerpen zoals messen, vorken en scharen moeten altijd veilig worden opgeruimd. Door een speciale, hoge lade te gebruiken voor je bestek, verklein je de kans op ongelukken aanzienlijk. Zo kan jouw kleintje op een veilige manier zijn of haar nieuwsgierigheid bevredigen zonder zichzelf in gevaar te brengen.

Bewaar een EHBO doos in de keuken

Het vierde en laatste advies is om altijd een EHBO doos in de keuken te hebben. Ongelukken gebeuren soms, hoe voorzichtig je ook bent. Het is belangrijk om voorbereid te zijn en snel te kunnen handelen in geval van een noodsituatie. Een goed gevulde EHBO doos, met pleisters, ontsmettingsmiddelen en verbanden, kan enorm helpen bij het behandelen van kleine wondjes of brandwonden. Zorg ervoor dat de EHBO-doos gemakkelijk te bereiken is voor volwassenen, maar buiten het bereik van kinderen. Zo zorg je ervoor dat je keuken zo veilig mogelijk is voor je kleintje.

Al met al zijn er verschillende manieren om je keuken veiliger te maken. Door kleine aanpassingen zoals tegels vervangen, veiligheidsloten installeren en bestek uit het bereik van kinderen houden, kan je de risico’s op ongelukken beperken.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *