Home + Birthday Boys | Dit gaat Floris trakteren tijdens zijn afscheid van de peuterspeelzaal

Birthday Boys | Dit gaat Floris trakteren tijdens zijn afscheid van de peuterspeelzaal

Nog ongeveer 1,5 week en dan sluiten we het hoofdstuk ‘peuterspeelzaal’ van Floris. Ik kan mij Milans laatste dag op de peuterspeelzaal nog goed herinneren. Voor je gevoel knipper je een paar keer met je ogen en ben je opeens zeven jaar verder en zit het er voor Floris ook bijna op. Ik heb zo’n gevoel dat ik dat gevoel over zeven jaar nog steeds heb ?. Toen hij daar begon kwam al vrij snel daarna de eerste lockdown en toen hij daarna weer terug mocht en eenmaal gewend was, kwam alweer de tweede lockdown. Hij heeft daardoor ook best wat gemist, maar dat hebben we nooit aan hem gemerkt. Hij ging er altijd met ontzettend veel plezier heen en en kwam met een grote glimlach het gebouw weer uit. Iedere keer weer. Om deze, voor hem zo fijne, periode af te sluiten konden we niet anders dan er een bijzondere traktatie van te maken.

Floris vliegt er vandoor

Ik zat een hele tijd in mijn hoofd met het feit dat hij er vandoor vliegt en dat de tijd vliegt. Daar wilde ik iets mee doen en toen ik niet veel later foam vliegtuigjes tegen kwam, was het idee eigenlijk al compleet. Hier ging ik iets leuks van maken!

Ik wilde de vliegtuigjes op een leuke manier inpakken. Online vond ik kaartjes met vliegtuigjes en het toeval wilde dat we op Texel een foto hebben gemaakt op het vliegveld waar we uiteindelijk ook een vlucht hebben geboekt. Er staan daar van die fotoborden waar je je hoofd doorheen kunt steken om vervolgens een foto te maken. Floris staat samen met Milan op deze foto, maar voor dit kaartje heb ik de foto uitgesneden en deze verwerkt in het kaartje.

Om de traktatie van Floris af te maken wilde ik er nog snoepjes bij. Het liefst voorverpakt want het hoeft niet in één keer op en het zou leuk zijn als we daar ook vliegtuigjes of iets dergelijks in konden verwerken. Dat was nog niet zo gemakkelijk, maar uiteindelijk vonden we bij de Sligro zakjes Haribo Starmix. Hier staat een raket op, ook goed! Al dachten we overigens wel dat de zakjes kleiner zouden zijn…

Leuke cadeautjes voor het afscheid van de peuterspeelzaal

In zowel de kaart als in de verpakking van de foam vliegtuigjes, maakte ik een gaatje met de perforator. In het zakje snoep zit al een gaatje. Vervolgens bond ik alles bij elkaar met een touwtje. Dat ziet er superleuk en feestelijk uit, maar omdat het zakje snoep een stuk zwaarder is dan de rest, kan het gemakkelijk aan scheuren en dat wilde ik voorkomen. Ik had nog genoeg papieren zakjes in huis, dus pakte ik alle pakketjes in. Zo blijft het tot het laatste moment een verrassing blijft wat hij gaat trakteren.

Ik vind de kaartjes zo onwijs leuk geworden! 

Gezellige cadeautjes om mee te nemen… 

Floris is helemaal blij met zijn traktatie. Alles staat klaar, nu nog heel even geduld hebben…

Afscheid nemen van de juffen met deze traktaties

Voor de juffen wilde ik ook iets leuks maken, maar dat vond ik een stuk lastiger. Ik had heel lang geen flauw idee wat ik hen wilde geven. Als ik terug denk aan deze periode op de peuterspeelzaal dan denk ik vooral aan het feit dat Floris heel hartelijk werd ontvangen. Het was er warm en gezellig en hij had het er onwijs naar zijn zin.

Uiteindelijk liep ik bij de Action tegen geurzakjes aan voor in huis. Dat is juist in deze periode zo gezellig. Wat ver gezocht, maar toch die warmte en gezelligheid erin verwerkt.

De geurzakjes zijn er in twee verschillende varianten en passen perfect bij deze tijd van het jaar. Bij een winkeltje in de stad vond ik heel oude abdijkaarsen in lichtroze. Hier zaten droogbloemetjes omheen gebonden. Ik vond ze zo schattig! Eigenlijk nam ik ze alleen daarom al mee, maar al snel ontstond het idee om deze op de zakjes te plakken.

Vervolgens heb ik dit ingepakt in voorzien van een label. Het is misschien niet heel spannend, maar ik vind het leuk geworden en er zit een gedachte achter. Ik hoop dat ze er blij mee zijn en we zo op een fijne manier afscheid kunnen nemen.

Nog 1,5 week en dan is het echt zo ver… afscheid van de peuterspeelzaal. De tijd gaat echt veel en veel te snel…

liefs

 

 

 

Bol 7-daagseBol 7-daagse

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *