Home + Op de bucketlist | Heimwee en met mijn gezin naar Amerika!

Op de bucketlist | Heimwee en met mijn gezin naar Amerika!

Heel wat jaren geleden (ik was toen misschien een jaar of 12) vond ik in ons oude huis op het zoldertje een reisdagboek van mijn opa en oma. Dit zijn de ouders van mijn vader en ik heb ze helaas nooit gekend. Toch leken ze door dat dagboek een stukje dichterbij, want in dat dagboek stond alles over hun rondreis door Amerika. Ik kan mij niet zo heel goed meer herinneren wat er precies in stond en ik weet helaas ook niet waar dat dagboek is gebleven na het overlijden van mijn vader en onze verhuizing daarna. Maar één ding wist ik wel; als ik later ook een gezin zou hebben zou ik met hen zo’n zelfde reis willen maken!

Heimwee en toch zo’n reis willen maken

Klinkt natuurlijk ontzettend leuk allemaal, maar als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik heimwee heb. Ik vind een week op vakantie al lang zat! Toch ben ik mij er steeds meer van bewust dat je zoveel mogelijk moet genieten van het leven en zoveel mogelijk gezien moet hebben. En zeg nu zelf, Amerika moet je toch gewoon een keer gezien hebben?! Daarom zijn we ons stiekem al aan het verdiepen in het aanvragen van een visum en het opschrijven van plekken die we graag een keer gezien willen hebben. Overigens dacht ik altijd dat een visum aanvragen heel ingewikkeld was, maar dat is niet zo. Via e-visums.nl kun je dit heel snel en eenvoudig online doen. Kom ik zo nog op terug!

Hoe lang willen we naar Amerika?

We zouden erheen willen als Floris goed kan lopen. Natuurlijk heb je dan nog een buggy mee, maar op sommige momenten zou het een hoop gesjouw schelen.

We zouden er graag drie weken heen willen, al is dat een praktische overweging. Niet alleen vanwege mijn heimwee, maar we kunnen beiden ook niet langer vakantie opnemen dan dat. Daar hebben we niet genoeg uren voor. Helemaal niet omdat we gedurende het schooljaar ook nog weleens wat extra opnemen i.v.m. studiedagen, evenementen op school etc. Mochten we daarna de smaak te pakken hebben, kunnen we altijd verder sparen en over een aantal jaar nog zo’n reis maken.

Eerste stap; een visum (ESTA) aanvragen

Als je een reis naar Amerika gaat plannen heb je een visum nodig. Ik zei eerder dat we ons daar al in hebben verdiept. Wat ik nog niet wist is dat Nederland en België twee van de 38 landen zijn die vallen onder het Amerikaanse Visa Waiver Program (VWP). De VWP staat burgers uit deze 38 landen toe om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen voor zaken of toerisme. Dat maakt het dus al een stukje gemakkelijker om dit te regelen en naar Amerika te reizen.

Het visum dat je nodig hebt wordt ook wel een ESTA genoemd. Een ESTA Amerika aanvragen gaat heel gemakkelijk online en is niet zo duur. Je houdt je paspoort bij de hand en vult het aanvraagformulier in. Deze kun je gewoon in het Nederlands invullen en je kunt ze meteen voor het hele gezin aanvragen. Betalen gaat gewoon via Ideal en je krijgt de ESTA in veel gevallen dezelfde dag nog binnen. Dat is dan alvast geregeld!

Wat willen we allemaal zien?

Daarna begint het allerleukste deel en dat is uitzoeken wat we graag willen zien. Zo willen we graag naar;

  • New York (volgens mij kan ik mij daar al 3 weken vermaken haha);
  • De Grand Canyon (magisch!);
  • Hollywood (ik wil een foto bij de Hollywood Hills);
  • De Golden Gate Bridge (een iconische brug die je gewoon in het echt gezien moet hebben);
  • Las Vegas (misschien nog een keer trouwen met Milan en Floris erbij én Elvis);
  • Het Witte Huis;
  • De stranden van Miami;
  • Niagara Falls;

En verder alles wat op ons pad komt. Eten in een echte Amerikaanse diner, misschien wel naar Disneyland, rijden over de Route 66 en alles in ons opnemen wat Amerika te bieden heeft. Ik zou al blij worden als ik door typisch Amerikaanse straten kan rijden met van die vrijstaande huizen die je ook in films en series ziet. Ik word al helemaal blij als ik er aan denk. Ik wil er zo graag heen!

Sparen!

We hebben nog geen concrete plannen, maar hopen dit toch wel snel te realiseren. Dit is zo’n reis die je niet uit wilt stellen, maar die je gewoon moet maken. Je leeft tenslotte maar één keer. En dan schrijf ik ook een dagboek, net als mijn opa en oma.

Om ons alvast een goede stok achter de deur te geven, is dit boek over New York echt een absolute aanrader!

Welk land staat er op jouw bucketlist? Klets gezellig mee in de comments hieronder!

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *