Home + Ik “bezet” een huis tijdens de Open Huizen dag!

Ik “bezet” een huis tijdens de Open Huizen dag!

Wat heel veel mensen niet van mij weten is dat ik al ruim 6,5 jaar lang tijdens iedere Open Huizen dag een huis “bezet”. En dan heb ik het niet over mijn eigen huis wat te koop staat, want dat wordt verhuurd. Vandaag vertel ik hoe het dan wel zit, want ik doe dit altijd met heel veel plezier en vind het dan ook heel erg leuk dat ik iedere keer wordt gevraagd hiervoor.

Even bij het begin beginnen, want wat moet ik nu precies doen? Bij een grote makelaar, zoals degene waar ik dan voor aan de slag ga, staan er veel huizen in de verkoop. Veel van deze huizen doen mee met de Open Huizen dag en daar leiden de eigenaren de bezoekers gewoon rond. De makelaars zijn dan te bereiken voor vragen en de vele telefoontjes die ze die dag krijgen. Maar er zijn ook veel huiseigenaren die die dag niet kunnen, maar wel graag mee willen doen met de Open Huizen dag. En dan heb je nog de huizen die uit de verhuur komen. Hier zijn geen bewoners meer en de makelaar kan ook niet vier uur lang in dat huis blijven. Dan zijn er dus andere mensen nodig die de deur open kunnen doen en bezoekers kunnen doorverwijzen naar de makelaar. En dat doe ik dus!

Ik neem je mee naar hoe zo’n dag er dan uit ziet.

Zoals ik al zei doe ik dit al zo’n 6,5 jaar en ik heb één keer gemist, omdat ik toen hoogzwanger was van Milan. Verder ben ik tot nu toe altijd erbij geweest en ik hoop het nog lang te mogen doen. Ik kijk er echt naar uit. Even een heel andere omgeving, ander werkveld, je ontmoet nieuwe mensen, steekt er nog wat van op én ik vermaak mij tussendoor prima met wat tijdschriften en de tablet. Ik kom dan even tot rust zonder man en kind om mij heen.

Ik haal eerst een klapstoel bij mijn ouders uit de schuur, want in veel huizen staan geen meubels meer. Daarna rijd ik door naar de makelaar om de sleutels van het huis op te halen. Ik weet vaak wel waar ik ongeveer moet zijn, maar de navigatie is toch altijd wel prettig. Daar gaan we!

Eenmaal in het huis aangekomen doe ik de gordijnen open, zet wat deuren open en hoe her en der het licht aan. In dit geval is het er fris dus zet ik de verwarming nog even aan. Zo voelt het ook knusser als je er binnenkomt. Al heeft dit huis dat niet nodig, want het is echt mooi!

Gelukkig zien veel mensen dat en krijg ik al snel kijkers. Het is gezellig en de tijd vliegt. Ik laat mensen gewoon lekker rondkijken en maak een praatje. Tussendoor vermaak ik mij wel en eet ik een broodje.

Tussendoor lees ik veel en kijk ik nog een beetje Netflix, ook al is dat niet veel. Ik zet hem uiteraard niet aan als er kijkers zijn, dat vind ik ronduit onbeleefd. Wat lezen tussendoor kan natuurlijk wel, maar ik vind het wel belangrijk dat mensen je gewoon aan kunnen spreken.

Na afloop haal ik de Open Huizen dag stickers en posters van de ramen en doe ik alle lichten en de verwarming uit. Ik check of alles goed op slot zit en laat het huis uiteraard weer netjes achter. Daarna rijd ik weer terug naar de makelaar, vertel hoe het ging en ga daarna naar huis. Deze gezellige dag zit er weer op en ik hoop dat de eigenaar dit mooie huis snel verkoopt.

Eenmaal thuis ga ik nog even weg met Patrick en Milan en daarna is het etenstijd. Ik vind dit altijd heerlijke zaterdagen!

Heb jij gisteren de Open Huizen dag bezocht of misschien had je zelf wel een huis te koop staan. Ik hoop in beide gevallen dat het goed is gegaan!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

  1. 3 april 2016 / 08:36

    Wat ontzettend leuk! Hoe ben je bij deze job gekomen? Ik hoop volgend jaar mijn huis te koop te zetten dus wie weet doe ik dan wel mee aan de open huizen route. Heb je veel bezoekers gehad gisteren?

  2. 4 april 2016 / 09:13

    Oh wat leuk, nooit geweten dat dit bestond. Dacht dat dat dan altijd makelaars of medewerkers waren.

  3. 4 april 2016 / 10:29

    Oh dat zal wel wat voor mij zijn! Grappig vraag me wel af hoe je daar nou weer bij komt 😉