Home + Ben ik een egoïstische moeder?

Ben ik een egoïstische moeder?

Laatst luisterde ik naar een podcast van MomPoint en daar ging het over egoïstische moeders. Althans, in de ogen van veel andere mensen werd Marije van MomPoint egoïstisch bevonden omdat zij op vakantie ging zonder haar kinderen. Daar moest ik even over nadenken, want is dat perse egoïstisch? Het is maar hoe je het bekijkt. En als het wel egoïstisch is, is dat egoïsme dan erg? Ik vind van niet. Ik zou zelf niet op vakantie gaan zonder mijn kinderen, maar doe wel genoeg dingen voor mijzelf. Ben ik dan ook een egoïstische moeder? Misschien wel…

Wanneer ben je dan egoïstisch?

Ben je een egoïstische moeder omdat je ook regelmatig tijd voor jezelf neemt? Als dat zo is dan ben ik er inderdaad één. Ik houd van mijn werk, laat om de drie weken mijn nagels doen, vind het heerlijk om alleen thuis te zijn (het gebeurt alleen zelden, behalve toen ik ziek was) en speel ook geen hele dagen met de jongens. Ik wil best even meespelen, maar daarna mogen zij zichzelf weer lekker vermaken. Even alleen naar de stad voelt soms als een uitje en ik neem mij nog steeds iedere keer voor om op een leuke werkplek te gaan werken, even wat meters te maken en vervolgens weer naar huis te gaan (al komt daar ook niets van). Om de paar maanden ga ik met vriendinnetje C naar de film en nichtje Maud komt ook weleens oppassen.

Tja, als je het zo bekijkt…

Maar ik doe alles voor hen

De andere kant is dat ik zo hard werk voor hen. Ik wil hen alles kunnen geven wat ze nodig hebben en verdienen. Ik wil ze leren dat je hard moet werken voor je geld en ik wil ze laten zien dat persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk is. Dat je nooit te oud bent om te leren, dat je op elke leeftijd nog kunt worden wat je wilt.

En omdat het zo druk is, vind ik het weleens fijn om er heel eventjes uit te zijn. In principe zijn we er altijd en ik werk in de buurt dus als het moet ben ik binnen 10 minuten bij ze.

Ik vind mijzelf geen egoïstische moeder. Ik vind mijzelf een moeder die haar kinderen boven alles stelt, maar zichzelf niet vergeet. Als ik de afgelopen maand één ding heb geleerd is het wel dat ik goed voor mijzelf moet zorgen omdat ik anders niet eens voor hen kan zorgen. Ik kon Floris letterlijk niet meer optillen omdat ik te ziek was. Je krijgt niet voor niets een longontsteking. Mijn weerstand was te laag en dat komt omdat ik heel lang niet meer voor mijzelf heb gezorgd. Althans, niet goed genoeg. Ik wil zo nu en dan ’s avonds gaan wandelen, vaker in bad liggen met een goed boek over persoonlijke ontwikkeling, ik wil podcasts luisteren en zo steeds meer aan mijzelf werken.

Dan ben ik maar een egoïstische moeder, maar wel eentje die dit doet zodat ze zo lang mogelijk en zo goed mogelijk voor haar kinderen kan zorgen! Misschien moeten alle moeders dat eens vaker gaan doen 😉

Wat vind jij ervan? Vind jij jezelf een egoïstische moeder? Waarom wel of waarom niet? Klets mee!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *