Home + Back to School | Waarom we telkens deze fiets kiezen voor Milan

Back to School | Waarom we telkens deze fiets kiezen voor Milan

Onlangs vertelde ik over de lijst die we van Milan zijn school kregen met daarop alle schoolspullen die hij komend schooljaar nodig heeft. Ik kreeg hier vooral op Facebook heel veel reacties op, want het blijkt dus vrij ongebruikelijk te zijn dat een basisschool dit vraagt voor groep 5. Ik wil hier binnenkort nog verder op ingaan, maar toen we de benodigde schoolspullen in huis hadden waren we er nog niet. Milan had namelijk ook een nieuwe fiets nodig. We hebben wat fietsen geprobeerd, maar kwamen toch weer uit op het model dat hij hiervoor én daarvoor had. We hebben de fiets zelf gekocht dus dit is geen gesponsord artikel. We vinden dit gewoon een heel fijn model fiets.

Een stoere, degelijke jongensfiets die niet de hoofdprijs kost

Kinderen groeien hard en voor je het weet zijn ze alweer toe aan de volgende fiets. Daarom wilden we er niet superveel geld aan uitgeven. Voor hetzelfde geld kopen we volgend jaar namelijk weer een nieuwe fiets… Dit is nu zijn derde fiets en de vorige twee waren van Popal. Een merk dat vooral bekend staat om de degelijke fietsen die niet teveel geld kosten. De vorige twee waren het model “Black Fighter” en de goede prijs/kwaliteit verhouding. Zijn eerste fiets was een lichtblauwe van dit merk en model en de vorige was een rode. We vonden deze zo fijn omdat de instap wat lager was. Veel jongensfietsen hebben een rechte stang, maar hier zit een soort hoekje in waardoor het opstappen wat gemakkelijker wordt.

Verder is het heel persoonlijk, maar wij vinden transport fietsen gewoon heel erg leuk. Zelf heb ik niets met mountainbikes etc. en nu kan ik onze eigen persoonlijke smaak nog een soort afdwingen 😉 Nee hoor, gelukkig vindt Milan deze ook leuker en vindt hij een kratje op het rekje ook wel erg handig.

Dit was de eerste die Milan kreeg. Hij was er zo trots op! Zie je trouwens hoe klein hij daar nog was?

De fiets daarna was dus ook weer dit model, maar dan twee maten groter en in het rood.

En inmiddels heeft hij deze in het mat zwart en zit er nu een donkergroen kratje op. Hij kreeg hem vorige week als verrassing en wat was hij blij.

We hadden het weekend ervoor namelijk via Marktplaats nog een fiets bekeken. Supermooie fiets, maar sowieso nog te groot voor Milan en hij vond de rechte stang niet fijn bij het afstappen. Ik vond het heel erg sneu voor die mensen, maar toen Milan ook nog eens viel met die fiets (oh, ik voelde mij toen zo lullig, gelukkig was ‘ie niet beschadigd) besloten we hem niet te kopen. Dolgelukkig kind dus toen een paar dagen bleek dat we deze voor hem hadden besteld.

Het is een degelijke fiets, de prijs is oké (voor deze fiets betaalden we nog geen €200,-) en hij fietst heel erg lekker volgens Milan.

Heeft jouw kind ook nog een nieuwe fiets nodig voor het nieuwe schooljaar? Zo ja, waar kiezen jullie dan voor?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Anoniem
    24 januari 2020 / 13:45

    Pfoe een fiets kiezen voor je kleine is niet niks! Ik ben voor een step gegaan afgelopen jaar.