Home + Back to School | Hoe vaak helpen op school?

Back to School | Hoe vaak helpen op school?

Wij grappen weleens dat als je zou willen, je zo fulltime aan de slag kan om te helpen op school. Regelmatig krijgen we berichten in de schoolapp met de vraag of ouders (en zelfs opa’s en oma’s) zouden willen helpen met een activiteit, een uitje, schoonmaken etc. En ik voel mij bezwaard als er een paar dagen later een bericht achteraan komt waarin wordt aangegeven dat er nog niet genoeg ouders zijn om te helpen. Het risico is dan dat een bepaalde activiteit niet door kan gaan. Maar – net als veel van de andere ouders – kan ik geen ijzer met handen breken. We moeten tenslotte ook gewoon werken. Toch proberen we wel regelmatig te helpen op school.

Nog maar één kind op de basisschool

Ik werk vrij veel en kijk daarom als eerste naar activiteiten op de woensdag, die dag is voor mij het makkelijkst. Zo kon ik afgelopen schooljaar bijvoorbeeld helpen met stoomboten knutselen, mee op schoolreis met Floris en decorstukken maken voor de eindfilm van groep 8.

Voor Pat liggen de dingen wat lastiger, want voor eventjes helpen moet hij een hele dag vrij nemen. Ik zou bijvoorbeeld nog thuis kunnen werken daarna. Dan kost het ook niet zoveel uren. Toch heeft Pat bijvoorbeeld weer gereden van en naar het schoolkamp an Milan en geholpen met een uitje naar de kinderboerderij.

Komend schooljaar worden de dingen anders omdat Milan naar de brugklas gaat en we dan alleen Floris nog op de basisschool hebben. De vraag wordt dan beperkt tot één klas.

Hoe vaak helpen op school per schooljaar?

Laat ik voorop stellen dat wij het leuk en goed vinden om te helpen op school. Buiten dat het erg leuk is voor je kind(eren), is het een mooi moment om eens te kijken naar de groepsdynamiek in de klas. Ook krijg je wat meer beeld bij de namen die je weleens hoort, maar waar je kind nog niet mee heeft afgesproken.

Wij proberen beiden minimaal twee keer per schooljaar te helpen, dus in totaal vier keer per kind (maar nu dus alleen nog bij Floris). Ik heb geen idee of dat veel of weinig is, dus ik ben heel benieuwd hoe vaak jullie helpen op school? Of laat je dat bijvoorbeeld afhangen van de datum en de activiteit? Dat doen wij overigens ook. Het moet wel passen.

Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Ilse
    8 augustus 2023 / 22:53

    Ik was stomverbaasd hoe vaak er een beroep wordt gedaan op ouders. Omdat in veel gezinnen beide ouders werken, komt er dan inderdaad al snel nog een mail met de mededeling dat de activiteit niet door kan gaan als zich niet meer ouders aanmelden (hoezo inspelen op je gemoed?). Het schoonmaken aan het eind van het jaar vond ik ook zo’n ding: hopelijk wordt de klas toch vaker goed schoongemaakt dan 1 x per jaar. Ik ben ook een werkende moeder en was echt niet op zoek naar een bijbaan, dus ik liet de activiteiten aan me voorbij gaan, maar deed wel regelmatig de schoolwas of kaftte boeken voor de bibliotheek.