Home + Mooie, laatste jaren voor onze kat en genieten van andere huisdieren

Mooie, laatste jaren voor onze kat en genieten van andere huisdieren

Toen we bijna op vakantie gingen, betrapte ik mijzelf erop dat ik het nog steeds heb over de zorg voor onze katten tijdens de vakantie. Dit waren we jarenlang zo gewend. Maar begin dit jaar ging het opeens heel snel en merkten we dan onze kat Bobby ging dementeren. Dierenarts bezoeken volgden evenals de slapeloze nachten, want Bob wist niet meer waar hij thuis hoorde. Hij ging naar de overburen en op een gegeven moment werd het een heel vervelende situatie waar ik veel moeite mee had. Ik vond het zo zielig voor hem. Uiteindelijk kwam daar het onvermijdelijke besluit om hem in te laten slapen. Ik vond het verschrikkelijk, want lichamelijk was hij nog hartstikke goed met zijn 17 jaar. We hebben nu nog “maar” één kat in huis: Bompa. Er komen geen huisdieren meer bij, maar Bompa is inmiddels 13 jaar en we hopen nog lang plezier van hem te hebben. Dan kan een beetje extra zorg natuurlijk helemaal geen kwaad.

Huisdieren: het verschil tussen onze katten

Bompa is een heel andere kat dan Bobby. Waar Bobby een allemansvriend was en iedereen leuk vond die hem aaide, moet je bij Bompa eerst de kans krijgen om hem te aaien. Die is een stuk schuwer bij mensen, al kruipt ‘ie graag ’s avonds bij ons op de bank. Dan is het rustig en ons kent hij goed. Op verjaardagen laat ‘ie zich echt niet zien binnen. Dat vindt ‘ie te druk. Bompa kan wel enorm genieten van zijn plekjes in de tuin en legt minstens twee keer per week een muis neer bij de achterdeur (al mag hij die wel achterwege laten, haha). In de wijk zijn meer katten en hoewel hij bij mensen vrij schuw is, laat hij bij andere katten graag zien wie de baas is. Hij komt nog weleens gehavend binnen waardoor je zou denken dat deze oude baas een stuk jonger is.

Vacht van oudere katten

Daarom letten we goed op hem. We verzorgen wondjes en checken of er we niet mee naar de dierenarts moeten. Omdat hij ouder wordt, houden we zijn vacht ook goed in de gaten. Hij heeft best wat last van haaruitval en omdat hij veel in de aarde wroet, wordt er ook veel gekrabd.

Ik was dan ook blij dat we de vraag kregen om Duo Cat uit te proberen. Dit is gesmolten paardenvet en kun je één keer per dag toevoegen aan de voeding van je kat. Duo Cat is wetenschappelijk onderzocht door de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht en is gezond voor de huid en de vacht. Het voorkomt jeuk en krabben en katten ervaren 60% tot 80% minder haaruitval. Dat laatste vinden wij ook erg fijn. Vooral op de bank. Ik ben namelijk geen fan van kattenharen, haha.

Geen huisdieren meer?

Mocht Bompa overlijden, dan beginnen we niet meer aan een huisdier. We hebben al ruim 14 jaar katten en hoewel we er heel blij mee waren, is het niet altijd praktisch. We gaan graag weg en wanneer je langer weggaat ben je toch afhankelijk van anderen om voor je kat te zorgen. Dat vind ik vervelend en zielig voor de kat (zeker voor Bompa, want die is al zo schuw) en daarom hebben we besloten niet meer voor een huisdier te gaan hierna. We hopen dat het nog heel lang duurt en geven hem graag nog een paar mooie jaren, maar daarna is het ook goed.

Genieten van Moos!

We houden overigens wel heel veel van dieren. Mijn zus en haar gezin hebben hond Moos van een paar jaar (een jaar of drie, vier) en hebben hem als pup gekregen. Een ontzettend leuke hond met vooral een heel guitig koppie. Als we daar zijn of zij zijn hier, dan vinden we dat ook ontzettend leuk. Toen zij een tijdje terug op vakantie waren en mijn ouders voor Moos zorgden, namen ze Moos ook mee naar ons huis. Supergezellig! Dan zeggen Pat en ik tegen elkaar dat we misschien nog eens een hondje uit het asiel halen als we zelf gepensioneerd zijn. Om lekker mee te wandelen en hem nog een mooie, oude dag te bezorgen. Eerder niet, want we hebben het veel te druk voor een hond. Daarom genieten we lekker van Moos als we hem zien.

Voor Moos mochten we Duo Dog testen. Nichtje Maud nam hem mee naar ons om Duo Dog op te halen en meteen te testen. Moos vond het lekker en genoot ook van de Duo Dog snacks welke eveneens zijn gemaakt van paardenvet. Dit product heeft dezelfde voordelen als die voor de katten en hoewel Moos een stuk jonger is dan Bompa is dit voor zijn huid en vacht natuurlijk net zo fijn.

Duo Cat en Duo Dog shop je hier.

Inderdaad een guitig koppie toch? 

We hebben met zijn allen een hoop over voor onze huisdieren, maar dat is ook niet zo gek. We krijgen er ook een hoop gezelligheid en liefde voor terug. Je begint immers ook niet zomaar aan een huisdier.

Hebben jullie huisdieren? Zo ja, wat voor en hoeveel? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *