Home + Back to School | Het komende school- en werkjaar wordt alles anders

Back to School | Het komende school- en werkjaar wordt alles anders

Hoewel we hier net zijn begonnen aan de derde week van de zomervakantie, blik ik toch vast vooruit naar het komende school- en werkjaar. Er gaat de komende maanden best wat veranderen en we zullen allemaal onze draai weer moeten vinden. Wat er precies gaat veranderen lees je in dit artikel.

De afgelopen periode heb ik vaak teruggeblikt, ook op het afgelopen schooljaar en het thuiswerken. Het was dan ook een bijzonder jaar die begon met een verhuizing, de verkoop van onze oude huis, daarna volgde een tweede lockdown en onze oudste zoon besloot van school te veranderen.

Ondertussen werkten Pat en ik, net als alle andere ouders, gewoon door. Pat ging ’s morgens vroeg de deur al uit en ik werkte deels thuis en deels op kantoor en dat was best pittig met al het andere dat speelde en het heen en weer gependel tussen twee huizen. Maar dat is geweest, we blikken nu vooruit naar het komende school- en werkjaar. Ik hoop dat deze op privégebied wat rustiger voor ons wordt, maar op andere vlakken zal het druk blijven en zullen er dingen veranderen.

Naar groep 7

Onze oudste zoon gaat naar groep 7 en dat betekent dat dit het schooljaar wordt van het voorlopige schooladvies. Ik vind dat spannender dan hij moet ik zeggen, maar hoop vooral dat het een advies is waar hij blij mee is. Dit wordt ook zijn eerste volledige schooljaar op deze school en ik hoop zo dat het een fijn schooljaar wordt. Eigenlijk is dat wat iedere ouder wil voor zijn of haar kind, de rest is dan eigenlijk bijzaak.

Naar groep 1

Floris gaat na de herfstvakantie naar groep 1. Daarna wordt alles wel anders. Dan sta ik opeens weer op het schoolplein (dat is door corona en gezien de leeftijd van onze oudste even geleden) en beginnen we opnieuw. Ik moet er even aan wennen dat hij naar school gaat, maar hij is er wel enorm aan toe. Het zal hem goed doen en ons uiteindelijk ook haha ?.

Werk

In augustus krijgt onze afdeling een nieuwe manager en daar kijken we erg naar uit, maar er zullen dan ook zeker weer wat dingen veranderen. In november start ik met de training ‘Projectmatig werken’ en we zullen moeten kijken hoe de verdeling tussen werken op kantoor en thuiswerken gaat worden. Ik heb wel wat plannen, ideeën en doelen wat betreft mijn werk en we gaan de komende tijd bekijken of dat allemaal haalbaar is.

Mamablogger

Dit alles heeft geen gevolgen voor Mamablogger zoals het er nu naar uit ziet. Ik blijf lekker dagelijks bloggen en zal jullie meenemen in de dingen die we de komende tijd gaan beleven.

Het wordt een spannend school- en werkjaar, maar ik hoop vooral dat de jongens het onwijs naar hun zin krijgen. Dat is voor ons het allerbelangrijkst.

Gaan er voor jullie nog dingen veranderen gedurende het komende school- en werkjaar? Zo ja, klets dan gezellig mee in de comments hieronder of op Social media.

liefs

 

 

 

Kantoor en schoolKantoor en school

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Sandra
  3 augustus 2021 / 08:07

  Oh een tip voor Milans jaar.. ga al naar middelbare scholen kijken als het kan. Gelukkig hebben we dat bij 1 school gedaan voor Thijs.. want in het jaar van groep 8 konden we helemaal niet. Thijs is nog 1 x met zijn klas geweest en verders moesten we op papier en online keuzes maken… natuurlijk is hopelijk dit volgend jaar weer normaal maar toch maak je dan al een grove schifting tussen scholen.

  Ach en groep 1 is ook wel weer leuk.. succes met schoolpleinmaffia ???

 2. Anja
  3 augustus 2021 / 14:04

  Grootste verandering is dat onze zoon komend schooljaar ook op de basisschool start. Weliswaar pas in maart, maar toch….weer een nieuwe fase! We zullen dus de komende tijd gaan bekijken hoe we dit gaan inrichten qua werk en naschoolse opvang. Welllicht dat we onze uren anders gaan indelen, gedeeltelijk ouderschapsverlof opnemen en/of een dagje BSO. Een en ander ook gedeeltelijk afhankelijk hoe de verdeling tussen thuis en op kantoor werken zich gaat ontwikkelen. We gaan het meemaken!