Home + 5x waarom kleutergym zo goed is voor onze kleuter

5x waarom kleutergym zo goed is voor onze kleuter

In september begonnen we met een proefles kleutergym voor Floris. De groep was net gestart in de wijk en het leek ons een goede manier voor hem om alvast kinderen uit de wijk te leren kennen voor hij naar school zou gaan. Die eerste les was zo ontzettend leuk! Herinner jij je het apenkooien van vroeger nog? Nou, daar kun je het mee vergelijken. En iedere week ziet de gymzaal er weer anders uit. We kochten vervolgens een kennismakingskaart voor zes lesweken. In die weken werd hij nog enthousiaster en inmiddels zijn we een half jaar verder. Kleutergym heeft hem goed gedaan. Ik vertel je waarom!

1. Het is goed voor zijn motoriek

Om te beginnen is de kleutergym goed voor zijn motoriek. Ze doen er heel veel verschillende oefeningen en ik merk dat het hem steeds beter af gaat. We hebben thuis nog wel wat werk aan zijn fijne motoriek, maar voor zijn grove motoriek is dit natuurlijk heel erg goed.

2. Hij leert meer kinderen kennen

Toen de groep net was opgestart, was deze nog heel klein, maar er zat al wel een klasgenootje in zijn groep. Inmiddels is de groep een stuk groter met een hoop kindjes van school. Ze leren elkaar daar goed kennen en dat is fijn op school.

3. Hij krijgt meer zelfvertrouwen

Dat brengt mij meteen op het volgende, want het sociale aspect zorgt voor meer zelfvertrouwen. Niet alleen op school, maar hij krijgt ook meer vertrouwen in zijn eigen kunnen. Dingen waarvan hij denkt dat hij ze niet durft, blijkt hij prima te kunnen en stekt hem iedere keer weer.

4. Hij kan zich heerlijk uitleven

Vooral dit is een heel groot voordeel haha. Hij heeft ontzettend veel energie en dat kan hij op zaterdagochtend heel goed kwijt bij de gym ?. Dat werkt voor hem heel erg goed. Hij kan lekker ravotten en krijgt daar ook alle ruimte voor. Thuis kan dit natuurlijk niet zoals daar. Het maakt hem vrolijk en iedere week kijkt hij ernaar uit.

5. Lekker bewegen en nieuwe spellen leren

Maar uiteindelijk draait het allemaal om bewegen, met elkaar spelletjes doen en nieuwe spellen leren. Bij deze vorm van kleutergym zijn de lesweken opgedeeld in blokken. Ieder blok staat één sport centraal en rondom die sport worden allerlei spellen bedacht. Hij ontdekt daardoor welke sport hem het meest ligt en leert een hoop nieuwe spellen.

Hij zal uiteindelijk één sport kiezen en daarvoor gaan, maar dit is een mooi begin. Heb je een kleuter? Kijk dan eens in de buurt of er kleutergym wordt aangeboden. Floris zit op Monkey Moves en dat zit door heel Nederland. Wij kunnen het van harte aanbevelen en zijn blij dat we naar die ene proefles in september zijn geweest.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *