Home + Alles over mijn nieuwe vlogcamera!

Alles over mijn nieuwe vlogcamera!

Ik wilde al een tijdje vaker vloggen, maar kon de juiste vlogcamera niet vinden. Ik wilde een goede camera waarmee ik geen beeldkwaliteit verlies én eentje met een kantelbaar scherm zodat je je zelf kunt zien. Dit waren de belangrijkste eisen, want dit miste ik het meest bij mijn oude camera’s. Tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe camera!

Maar dat was nog niet zo makkelijk. Ik wist heel goed wat ik wilde, want had al diverse camera’s geprobeerd. Deze hadden echter geen kantelbaar scherm waardoor ik dus niet zo goed wist wat ik nu precies aan het filmen was. En dan was je eerst 86 keer aan het testen voor je écht goed aan de slag kon. Niet handig dus.

Dan de beeldkwaliteit, ook zo’n ding. Dan had ik een prachtig filmpje, maar zodra ik deze uploadde naar YouTube was het mis en verloor ik echt heel veel beeldkwaliteit. Waarschijnlijk had dat te maken met het feit dat ik niet kon opnemen in full HD.

Verder was het fijn dat de foto’s ook superscherp zouden worden en “moest” hij natuurlijk ook handzaam zijn. Niet dat je met een enorm gevaarte staat te vloggen en je arm de camera niet kan houden. Best wel wat eisen en ik weet dat het een luxeprobleem was. Maar ik steek zoveel tijd in het bloggen en vloggen is een logische volgende stap. Ik vind het ook echt leuk om te doen (soms nog wel wat onwennig) en het is een extraatje voor je volgers bovenop de foto’s en tekst.

En toen kwam de Samsung NX3000 op mijn pad en wat een fantastische camera is dat!

Dit is een systeemcamera die niet onder doet voor een goede spiegelreflexcamera! Hij heeft een kantelbaar scherm, een 16-50 mm lens, heel veel extra functie én je neemt filmpjes op in full HD kwaliteit! Alle belangrijke eigenschappen zijn dus aanwezig 😉

Ik heb er een flitser bij, maar deze camera maakt zulke scherpe foto’s, ook als het al een stuk donkerder dus heb deze nog niet hoeven gebruiken.

Inmiddels heb ik ook een vlog opgenomen met de camera, want ik wilde tenslotte een goede vlogcamera. Het beeld is echt super! Kijk, het weer zit misschien niet altijd mee, maar wat ik tot nu toe heb opgenomen is echt super scherp en als ik beweeg (bijvoorbeeld in de auto), dan stabiliseert het beeld zich vanzelf.

Ik ga er zeker veel vaker mee vloggen en heb er ook onwijs veel zin in. Ik kan nu gewoon in één keer beginnen zonder is 86 keer te hoeven testen of ik mezelf niet film met een half hoofd ofzo 😉

Heb jij een vlogcamera? Zo ja, met welke film jij en ben je er blij mee? Of zou deze voor jou het overwegen waard zijn?

Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 9 december 2015 / 07:10

  Ik heb nog geen vlogcamera, ik moet het doen met een oud telefoontje, vandaar dat ik nog niet aan vloggen toe ben gekomen. Mooie camera! Veel plezier ermee!

 2. 9 december 2015 / 08:26

  Leuk!
  Gebruik je deze ook voor foto’s ? Ik wil een nieuwe camera gaan aanschaffen in december en denk aan de Olympus om dem 10. Ook vanwege de looks 😉

  • 9 december 2015 / 20:27

   Hoi Kim,

   Ja, ik gebruik hem nu vooral voor foto’s in de avond. Er zit een heel goede flitser bij en dan zijn de foto’s alsnog heel erg mooi.

 3. 9 december 2015 / 09:34

  Mooie camera ik heb ook een systeemcamera van Samsung helaas kn je daar t scherm niet van draaien. Wat idd de nieuwe must is voor mij. Veel plezier ermee!

 4. 9 december 2015 / 10:59

  Ik heb de Samsung NX300m en dat is in principe bijna dezelfde camera. Ik gebruik hem al een halfjaar met heeeel veel plezier! Veel plezier met je nieuwe camera 🙂

 5. 9 december 2015 / 11:12

  Super, ik zou hem ook wel willen 🙂 Hij ziet er heel mooi uit! Hoe duur is hij?

  • 9 december 2015 / 20:26

   Hij kost rond de €350. Hij is nu in de aanbieding bij Wehkamp zag ik en was daar eerst €499. Ik ben er echt heel erg blij mee!

 6. 9 december 2015 / 21:16

  Nice!! Ik heb zelf de Samsung NX300M, een iets andere versie dus. Bevalt ook prima. Vind het echt een top ding! Sowieso vind ik Samsung camera’s heel fijn en gebruiksvriendelijk!