Home + Alles laten vallen en keihard genieten!

Alles laten vallen en keihard genieten!

Het is afgelopen week al twee keer gebeurd; we moesten nog heel veel doen, maar hè we konden schaatsen! We hebben alles laten vallen zijn eerst het ijs op gegaan. De rest kwam later wel. Ik had daar vroeger heel veel moeite mee, maar de laatste tijd niet meer. We moeten gewoon van alle momenten genieten, dit zijn namelijk de cadeautjes!

Work hard, play hard

We werken allebei ontzettend hard, racen iedere dag van van het één naar het ander en hebben ondertussen ook twee jongens die prioriteit nummer 1 zijn. Maar dat is nog niet alles; het huishouden gaat ook gewoon door, de administratie moet worden gedaan etc. Voorheen had ik echt geen rust als dat nog niet was gedaan en we toch iets anders gingen doen. Dan dacht ik constant aan wat er thuis allemaal nog wachtte. Ontzettend dom, want dat komt echt wel goed. Ik heb echt moeten leren genieten, want kon mij er ook vaak schuldig om voelen. Het voelde dan niet goed, ik had een enorm plichtsbesef. Een plichtsbesef voor de verkeerde dingen. We leven tenslotte maar één keer en weten niet hoe kort dat leven zal zijn. Work hard, play hard luidt ons motto. We doen zoveel mogelijk leuke dingen en genieten daar volop van!

Geen schuldgevoel meer

Als ik kijk naar programma’s als ‘Over mijn lijk’ besef ik mij altijd hoe goed we het hebben en hoe blij we mogen zijn met het feit dat we nu gezond zijn. Dat kan zomaar over zijn en dan zouden we willen dat we meer hadden genoten. Ik voel me nu niet meer schuldig en waarom zou ik? De was, de ramen die gezeemd moeten worden en dat ene mailtje dat ik wil beantwoorden zijn niet mijn gezin. Ik hoef me daar niet schuldig over te voelen. Ik zou me schuldig moeten voelen tegenover mijn gezin als ik niet optimaal kan genieten.

Daarom lieten we van de week alles vallen en zijn we gewoon het ijs op gegaan. Milan die schatert van het lachen is geweldig. Als ik hem alleen zie schaatsen en zie hoe goed hij dat kan, besef ik mij dat het hierom draait. Dit is het leven jongens, geniet ervan zo lang het kan! De rest is niet belangrijk genoeg en komt later wel weer.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Ciska
    2 maart 2018 / 09:51

    Helemaar waar genieten een lach van een kind is goud waard