Home + Afval update | Zoveel ben ik tot nu toe afgevallen

Afval update | Zoveel ben ik tot nu toe afgevallen

Zo’n 1,5 á 2 weken geleden kreeg ik van een lezeres de vraag hoe het gaat met het afvallen. Hoog tijd voor weer een nieuwe update, want gaat het wel zo goed en hoeveel ben ik nu eigenlijk afgevallen?

Eerder dit jaar vertelde ik dat mijn longontsteking mijn wake-up call was en ik wat wilde veranderen. Ik wilde me weer gezond en fit voelen. Niet meer ziek zijn, lekker buiten bezig zijn en genieten van het leven. Het gezonde leven welteverstaan, want ook daarin moest wat veranderen. Niet dat ik zo ongezond at, integendeel, maar het venijn zat hem in de avonden. Ik vind het heerlijk om op de bank neer te ploffen met wat lekkers en ik eet dan het liefst wat hartigs. Een chipje, toastje, nootjes, ik vind het allemaal even lekker en dat is funest.

Ik wil 20 kilo afvallen en ging vol goede moed aan de slag.

Hoeveel ben ik afgevallen?

Inmiddels ben ik vier kilo kwijt en dat is stabiel. Maar als ik heel eerlijk ben moet ik zeggen dat het dubbele er zeker af had kunnen zijn als ik beter mijn best had gedaan.

Het zijn en blijven de avonden die het moeilijkst zijn. Ik let er natuurlijk wel op en doe nog steeds mijn best, maar het blijft lastig. Net als de momenten dat je het heel druk hebt op het werk en je moe bent. Dan vind je dat je dat chocolaatje toch echt hebt verdiend. Of die latte macchiato van het werk die zo lekker is en heel veel schuim bevat. Lastig…

Bewegen

Ik fiets wel redelijk veel, maar geen lange afstanden. Ook wandel ik als het even kan lekker naar de stad, maar aangezien we 5 minuten lopen van het centrum af wonen, zijn ook dat geen lange afstanden. Ik neem mij iedere keer voor om een paar keer in de week ’s avonds te gaan wandelen, maar ook hier komt weinig van. Ik kruip dan achter de laptop om die ene opdracht nog even af te maken, vooruit te werken of ik ben blij dat ik eens ongestoord op de bank kan Netflixen. Stom eigenlijk, want al zou ik maar een kwartiertje gaan wandelen. Oordopjes in, podcast aan en lekker wandelen. Ik hoef niet lang weg te zijn, alle beetjes helpen.

Mijn dagen beginnen tegenwoordig steevast om 5.00 uur ’s morgens en vanaf dat moment sta ik aan. Ik ben kapot ’s avonds! 🙂

De conclusie is dat ik heel erg mijn best doe, er nog zeker bewust van ben en dat ik 4 kilo kwijt ben. Stabiel kwijt, dat dan weer wel en dat is toch bijna een hele maat. Fijn, maar het had zeker beter gekund en daar baal ik ook van. Vanaf nu ben ik toch weer wat strenger!

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments

 1. 21 mei 2019 / 07:07

  Het begin is er in ieder geval.
  Ik herken het, meer willen bewegen (wandelen), maar het komt er niet van.
  Een sport heb ik nog niet gevonden. En fitness is gewoon niks voor mij.

 2. Janine
  21 mei 2019 / 07:44

  Lees eens ”het geheim van slanke mensen! “
  Dat heeft mij toen heel goed geholpen!

 3. Elles
  21 mei 2019 / 09:15

  Mij heeft geholpen om een “vaste wandelavond’ te hebben. 1 of 2 uur wandelen samen met een vriendin en al kletsend zitten er heel wat kilometers in je benen….zeker nu het langer licht buiten is zijn de avonden heerlijk om te wandelen. groetjes en succes!

 4. Christine
  23 mei 2019 / 15:43

  Wat goed, deze update! Je bent toch maar mooi die vier kilo’s stabiel kwijt!

  Het goedevoornemen van wandelen herken ik, waarna dan andere zaken weer om je aandacht vragen en de goede voornemens naar de achtergrond verdwijnen.. Enkele jaren geleden ben ik gaan hardlopen met Evi, een hardloopprogramma die ik op mijn ouderwetse mp4 speler (want lichter en kleiner dan de telefoon) heb gezet. Het begint rustig met wandelen en lopen afgewisseld (lopen inderdaad, zoals de Belgen het hardlopen noemen). Fijne (retro!!) muziek erbij en ergens in de eerste of tweede week vertelde Evi dat je deze lessen met haar in je agenda moest inplannen. En dat is me altijd bijgebleven. Toendertijd had ik zó de smaak te pakken, dat ik ook de tweede serie downloade en zelfs 7km aan één stuk gerend heb door de stad, iets wat ik nooit van mezelf had verwacht! Na mijn eerste kindje ben ik met 6mnd weer gaan rennen, maar dat was (door complicaties bij de bevalling en een traag herstel) veel te snel. Nu voorgenomen om pas weer te gaan hardlopen in het najaar, als m’n tweede dus een jaar is. Het inplannen van je wekelijkse bewegingsmoment(-en) doe ik nog steeds.

  Qua sporten ben ik na de komst van de oudste Milon Cirkel gaan doen bij sportschool Living Well. Zij hebben ook kinderopvang. Heb dat een hele tijd (zeker 2jr) gedaan, maar raakte daar op den duur op uit gekeken. Heb nog even Pilateslessen gevolgd bij hen. Ben vervolgens zelf gaan sporten met sportschema’s en dat doe ik nog steeds! Op mijn twee vrije dagen doordeweeks breng ik eerst de oudste naar school en ga ik vervolgens direct door naar Living Well om de jongste bij de oppas te brengen. Doordat je je ook altijd in moet schrijven bij hun oppas is het een extra stok achter de deur, geen ontkomen aan het sporten meer 😉 Daarnaast wandel ik nu nog heel regelmatig met de kinderwagen en draagzak en komt daar straks weer hardlopen bij. Wat ik dus ook echt weer in ga plannen! Op mijn werkdagen sta ik om 4.45u op, dus hardlopen doe ik altijd ’s avonds (alhoewel ik het in de ochtend fijner vindt, maar op mijn vrije dagen ga ik naar de sportschool en het kan niet én én natuurlijk)..

  Kortom: inplannen van je wandelmomenten, dat is mijn tip! Gewoon de afspraak in de agenda zetten: wandelen met …. (naam podcast misschien wel als treat om het iets te maken waar je naar uitkijkt ipv iets dat je makkelijk vervangt door andere dingen)?!!

  En wat het snacken op de bank betreft: ik houd mijn voeding bij op een overzicht van WW zoals jij ook eerder een printable hebt gemaakt voor het water drinken. En dan staan er dus op het WWoverzicht 3 wortels en 2 peren bij. De wortels staan voor elk 100gr groente en de peren voor een (hand-)portie fruit. In de loop van de dag geeft me dat goed inzicht hoeveel gezonds ik al heb gegeten of dat ik in de avond dus nog even gezond snacken kan..

  Mijn doel: 15 kg kwijtraken, waarvan ik er nu 2,4 af kan vinken die ik hopelijk niet meer terug zie ?
  Jij ook weer heel veel succes de komende tijd ?