Home + Achter de schermen | Hollen of stilstaan, interview BNR Nieuwsradio en Instagram

Achter de schermen | Hollen of stilstaan, interview BNR Nieuwsradio en Instagram

Eindelijk is de rust in huize Kenter weer een beetje teruggekeerd. Nou ja, rust… Het is in ieder geval rustiger 😉 Nadat ik begin augustus te zien was in het programma Zomer met Art, bleven de samenwerkingsverzoeken binnen stromen. In totaal heb ik 22 opdrachten geschreven in 1,5 maand (ook freelance klussen voor een ander) waarvan ik de laatste twee weken geleden heb afgerond. Ik ben inmiddels weer bezig met nieuwe opdrachten, maar dat zijn er een heel stuk minder. Eigenlijk is het weer normaal en dat voelt dubbel. Enerzijds ben ik blij dat ik even geen deadline stress heb en anderzijds voelde het vertrouwen heel erg fijn. Het is hollen of stilstaan in de blogwereld. Ook merk ik dat ik de laatste tijd steeds meer moeite heb met Instagram én gaf ik een interview aan BNR Nieuwsradio.  Tijd voor weer een kijkje achter de schermen.

Heel veel opdrachten

Een dag na de tv uitzending ontplofte mijn mailbox zo’n beetje. Heel veel bedrijven wilden samenwerken en bedrijven die de week ervoor mijn tarief nog te hoog vonden, vonden het nu opeens wel een goed tarief. Slecht eigenlijk, maar mij hoorde je niet klagen. Dit voelde als de kroon op mijn werk. De opdrachten die ik leuk vond nam ik aan en zo ontstond er een steeds langere lijst met blogs en deadlines die ik af moest werken. Er kwamen er steeds meer bij gedurende de maand en daarnaast moest ik ook nog de “gewone” blogs schrijven. Ik heb mij er even op verkeken hoe heftig dit eigenlijk was naast mijn gezin en baan. Ondertussen waren we ook al begonnen met de verkoop van ons huis en begon Milan aan zijn eerste schooljaar. Drukke tijden, maar nog steeds hoorde je mij niet klagen.

Nu de storm een beetje is gaan liggen realiseer ik mij pas wat een gekkenhuis dit was en dat het ook wel weer lekker is dat ik kan doseren. Zolang de opdrachten maar wel binnenkomen natuurlijk, want ik zou het heel erg vinden als er niets meer binnen kwam.

Hollen of stilstaan

Wat dat betreft is bloggen voor mij altijd een beetje hollen of stilstaan. Er komt nu sowieso een drukke periode aan vanwege de feestdagen, maar daarna wordt het gewoon stil. In dat soort periodes ben ik heel blij dat ik altijd mijn baan heb om op terug te vallen. Daarom ben ik eigenlijk nooit compleet afhankelijk van blog inkomsten. Daarbij heb ik andere financiële zekerheden zoals een eindejaarsuitkering, vakantiegeld, pensioenopbouw en word ik doorbetaald bij ziekte. Zo was ik begin dit jaar geveld door een heftige longontsteking en dat had directe gevolgen voor mijn blog. Ondanks dit alles voel ik toch ook een bepaalde druk…

Afhankelijk van likes, volgers en unieke bezoekers

Misschien heb je het een beetje meegekregen bij mijn collega bloggers Bregje en Shirley, maar zij plaatsten afgelopen week openhartige posts over hoe belangrijk likes en volgers, op Instagram voornamelijk, voor ons zijn. Bij opdrachtgevers gaat het namelijk al lang niet meer alleen om het aantal unieke bezoekers per maand, maar ook om het aantal volgers en likes op Instagram. Nu ga ik niet uitgebreid uitleggen hoe dit precies werkt, want Bregje heeft dat al heel goed gedaan. Als je hier meer over wilt weten is haar post zeker een aanrader.

Ik ben financieel niet perse afhankelijk van mijn blog, maar ik voel de druk ook. Ik doe zo mijn best om iedere dag toch leuke content online te plaatsen en eerlijk gezegd wil ik ook niet anders, want dát is mijn grote passie hoe cheesy dat misschien ook klinkt. En natuurlijk wil ik groeien en opdrachten binnenhalen, maar ook ik heb Instagram daar steeds vaker voor nodig. Ik kom alleen bij lange na niet aan die magische 10.000 volgers. Stiekem baal ik daar natuurlijk ook van. Soms voelt het bijna persoonlijk. Ben ik dan niet leuk of interessant genoeg? Doe ik niet genoeg mijn best of misschien juist wel teveel? Ik wil ook die mooie feed, maar tegelijkertijd moet ik ook realistisch zijn. Ik doe zoveel dat ik niet veel tijd kan investeren in Instagram. Ik kies er dan toch voor om de tijd die ik wel heb te steken in Mamablogger en (hopelijk) goede content. En dan hoop ik maar dat opdrachtgevers dat kunnen waarderen en zien dat ik dit met zoveel liefde en plezier doe dat ze het de moeite waard blijven vinden om in mij te blijven investeren net zoals jullie mijn blog blijven bezoeken.

Is bloggen niet waardevoller?

Ik snap heel goed dat zij bepaalde cijfers willen zien voordat ze ergens geld in steken, maar is kwaliteit, authenticiteit, continuïteit en originaliteit eigenlijk niet belangrijker? En misschien denk ik te simpel, maar je hebt toch meer aan een blog die het een periode (soms wel jaren) goed doet in Google dan een vluchtige Instagram post die iedereen in no time weer vergeten is? De waarheid zal misschien wel in het midden liggen, maar voor mij is dat wel waardevoller.

Maar mocht je mij willen volgen op Instagram ben je natuurlijk heel erg welkom, dat dan weer wel 😉

Interview met BNR Nieuwsradio

Dat een aantal van mijn blogs het goed doen in Google blijkt, want door de 42 gratis en low budget uitjes mocht ik langskomen bij Zomer met Art. Ook bracht ik diezelfde dag een bezoek aan museum Bevrijdende Vleugels die mij mailden omdat ik hen vorig jaar had genoemd in de 42 uitjes en zij daardoor gedurende het jaar veel verkeer naar hun website hadden gehad. Dat besef had ik helemaal niet en zij zijn de enigen die dat hebben teruggekoppeld. Zo kwam ook BNR Nieuwsradio bij mij terecht over weer een heel ander onderwerp: carrière maken na je zwangerschapsverlof. Kan dat überhaupt nog? Ik ben overtuigd van wel en daar ging het interview over. Ik zal er binnenkort meer over vertellen. Het is opgenomen en ik weet nog niet wanneer het wordt uitgezonden. Zodra ik dat weet, laat ik het ook aan jullie weten.

Tja, lang verhaal, maar zo gaat het achter de schermen. We zijn in ieder geval heel erg blij met iedere opdracht en steken daar heel veel tijd in. En zo zal het altijd hollen of stilstaan blijven…

Zijn er misschien dingen die jij wil weten over bloggen? Dan neem ik dat weer mee voor de volgende “Achter de schermen”.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

  1. Christine
    3 oktober 2019 / 10:06

    Ja, het is echt een hectische zomer geweest!
    Ben heel benieuwd naar je interview bij BNR! Luister het soms wel eens in de auto.. vooral aangestoken door m’n man, als hij heeft gereden staat de radio standaard op BNR afgestemd 😉