Home + Aan wie deel je wat uit tijdens de avondvierdaagse?

Aan wie deel je wat uit tijdens de avondvierdaagse?

Het is weer achter de rug in Gouda; de avondvierdaagse. Het is prima weer geweest en alles is gelukkig goed verlopen voor alle kinderen. Het is de grootste avondvierdaagse van het land en ieder jaar een hele happening. Niet alleen voor de kinderen én de organisatie, maar ook voor de ouders. Om 18.00 uur verzamelen vraagt vaak al de nodige logistieke planning, maar wat dacht je van de avondvierdaagse traktaties? Ze kopen of maken is één ding, maar hoeveel heb je er nodig? Aan wie deel je wat uit tijdens de avondvierdaagse?

Hoeveel “moet” je in huis halen?

Je “moet” natuurlijk helemaal niets, maar veel ouders worstelen met die vraag. Zeker als je kind voor het eerst de vierdaagse loopt. Zoals ik al zei is het hier in Gouda heel groot met ongeveer 3500 kinderen + alle begeleiding. Dat betekent dat er, naast de school van je eigen kind, altijd wel kinderen bij zitten die je kent. Maar waar trek je de grens? En geef je alleen aan je eigen kind wat, of alleen aan zijn of haar groepje, of aan de hele klas? Of pak je het heel anders aan? Ik vond dat nog best een dingetje.

Vorig jaar leerde ik dat Milan (en de andere kinderen) bedolven werden onder het snoep, dit jaar overigens ook hoor haha. Ik had mijzelf dus voorgenomen om één dingetje met snoep te geven, maar verder niet. Ook kreeg hij een doosje LEGO®. Je moet je voorstellen dat alle snoepwinkels hier volhangen met snoepkettingen met speeltjes eraan etc. Die kosten soms nog meer dan een doosje LEGO® dus dan is de keuze snel gemaakt. Verder vond ik het prima zo.

Vorig jaar gaf ik aan de hele klas iets. Wist ik veel, ik wilde vooral niemand buitensluiten, maar dit jaar besloot ik het toch anders aan te pakken. De klassen worden verdeeld in groepjes en ik heb Milans groepje wat gegeven. Daarnaast nog andere kinderen in de klas waar hij goed mee omgaat. Tot slot had ik nog wat reserves achter de hand voor als ik iemand was vergeten bijvoorbeeld. Ik had gelukkig genoeg bij me om iedereen die ik wilde wat te kunnen geven.

Hoewel ik er een goed gevoel bij had, blijf ik het lastig vinden. Hoe doen jullie dat? Tips zijn altijd welkom! Er staan in het hele land de komende weken nog genoeg vierdaagses op de planning, dus deel je tips gerust hieronder!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Yvonne
  19 mei 2018 / 08:46

  Fijn dat het leuk was.
  Maar sorry , de grootste is het volgens mij niet.
  In Zwolle lopen ieder jaar meer dan 8000 deelnemers mee. Haha.
  En dat vele snoep. Ja dat blijft wel een dingetje.
  Wij hebben op een gegeven moment als ouders samen wat gemaakt voor iedereen van de klas. Dus kreeg ieder kind 1 ding. Maar dan wat groter.
  Daarnaast heb je natuurlijk nog de dingen die ze krijgen van opa’s en oma’s enz

  • 19 mei 2018 / 09:02

   Hoi! ik heb het over de grootste jeugdavondvierdaagse voor kinderen t/m 12 jaar (dus 5 km per avond). In Zwolle mag volgens mij iedereen meedoen toch? Maar goed, dat is wat ik terug hoor van de organisatie, ik weet ook niet of het ook echt zo is haha. Verder is dat ook een goed idee! En ja, hier stonden ook heel wat mensen aan de kant. Hij weet zelfs niet meer van wie hij wat heeft gekregen ?