Home + Het gemak van ovulatietesten en zwangerschapstesten voor moms-to-be

Het gemak van ovulatietesten en zwangerschapstesten voor moms-to-be

Heb je een kinderwens en probeer je zwanger te worden? Dan is het belangrijk om je vruchtbaarheid in de gaten te houden. Hierbij geldt: meten is weten. Gelukkig zijn we al lang niet meer afhankelijk van methodes die vroeger veel gebruikt werden, zoals het bijhouden van je cyclus op een kalender of het dagelijks meten van je lichaamstemperatuur. Moderne hulpmiddelen zoals ovulatietesten en zwangerschapstesten zijn een stuk eenvoudiger en betrouwbaarder.

Een ovulatietest: wat is het en hoe werkt het?

Ovulatietesten helpen bij het bepalen van de meest vruchtbare dagen van de maand door de aanwezigheid van het luteïniserend hormoon (LH) in de urine te meten. LH piekt net voor de eisprong. Dat betekent dat je lichaam klaar is om een ​​ei vrij te geven dat kan worden bevrucht. Voor vrouwen die proberen zwanger te worden, kan het nauwkeurig vaststellen van deze vruchtbare periode de kans op een succesvolle bevruchting aanzienlijk vergroten.

Het gebruik van ovulatietesten heeft verschillende voordelen. Ovulatietesten kunnen helpen de vruchtbare dagen nauwkeurig te bepalen, wat het gissen uit het proces haalt. De testen zijn gemakkelijk thuis te gebruiken, zonder dat er bloed of ingewikkelde procedures bij komen kijken. Bovendien is binnen enkele minuten het resultaat bekend. Zo kun je direct actie ondernemen tijdens je vruchtbare periode.

Wat doen zwangerschapstesten precies?

Zwangerschapstesten zijn essentieel voor vrouwen die vermoeden dat ze zwanger zijn. Deze testen detecteren de aanwezigheid van humaan choriongonadotrofine (hCG), een hormoon dat alleen aanwezig is tijdens de zwangerschap. Vroeg weten dat je zwanger bent, is belangrijk voor de gezondheid van zowel de moeder als de baby. Zo stelt het vrouwen in staat hun levensstijl aan te passen en onmiddellijk met prenatale zorg te beginnen.

Net als ovulatietesten kunnen zwangerschapstesten thuis worden uitgevoerd, zonder een bezoek aan de dokter. Fijn is dat sommige testen al een zwangerschap binnen een paar dagen na de bevruchting kunnen detecteren. Tot slot is een groot voordeel dat het gebruik van een zwangerschapstest thuis privacy biedt en controle over wie de resultaten te weten komt.

Zo vergroot je de kans op een betrouwbare uitslag

Wist je dat veel ovulatie- en zwangerschapstesten met 99 procent zekerheid kunnen zeggen of je vruchtbaar of zwanger bent? Mits je tenminste wel de test op de correcte wijze gebruikt. Ten eerste is het belangrijk om alleen testen te gebruiken die nog houdbaar zijn. Drink ook niet te veel vocht voordat je de test afneemt. Dit kan je urine erg verdunnen en de uitslag beïnvloeden. Test tenslotte bij voorkeur op midstraal ochtendurine. Je kunt de tester in de straal, of vang wat van deze urine op in een potje en houd de test daarin.

liefs

 

 

 

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *