Home + 8 tips om te besparen op kinderkleding

8 tips om te besparen op kinderkleding

Iedereen die mijn blog een beetje volgt, weet dat ik een zwak heb voor leuke kinderkleding. Vaak kan Milan zich prima redden met de kleding die hij in de kast heeft hangen, maar vind ik tóch dat er nog iets ontbreekt. Ook verschijnen er dagelijks mooie nieuwe collecties in mijn mailbox en is het natuurlijk zo dat kinderen nu eenmaal snel uit hun kleding groeien. Om te voorkomen dat het kopen van kinderkleding een te dure hobby wordt, heb ik geleerd om creatief te zijn met mijn budget. Vandaag deel ik een paar handige bespaartips met jullie.

  1. Eén van mijn favoriete manieren om geld te besparen en om te voorkomen dat de kast gaat uitpuilen: oude kinderkleding op Marktplaats zetten. Zelf verkoop ik zo een aantal keer per jaar een hele stapel kleding. Over hoe je dat het beste aan kunt pakken, schreef ik dit artikel. Marktplaats is natuurlijk niet alleen ideaal voor het verkopen, maar ook voor het kopen van kinderkleding.
  2. Wil je echt voor een paar euro kleding op de kop tikken? Bezoek dan kringloopwinkels en vlooienmarkten. Ook de vrijmarkt op Koningsdag is een aanrader.
  3. Met het probleem van te klein geworden kleren krijgt elke ouder te maken. Daarom zijn initiatieven als krijgdekleertjes.nl heel handig. Via deze site kun je pakketten met kleding ruilen met andere ouders. Ook kan kleding er tegen speelgoed of andere spullen geruild worden.
  4. Vaak als je op zoek bent naar kleren die nét iets anders zijn dan wat andere kinderen dragen, kom je toch al snel uit bij merkkleding. Je kunt dit oplossen door ervoor te kiezen om één opvallend, duurder item te combineren met goedkopere basics.
  5. Zorg dat de kleding die je koopt gemakkelijk te combineren is met de kleding die je kind al heeft. Zo voorkom je dat je steeds weer nieuwe kleding nodig hebt voor het samenstellen van leuke outfits.
  6. Dit is een inkoppertje, maar ik wil het toch nog een keer benadrukken: koop kleding zoveel mogelijk in de uitverkoop. Bijna alle (online) winkels hebben regelmatig sale en bij winkels als Bonprix vind je dan zelfs kledingstukken voor minder dan de helft van de oorspronkelijke prijs.
  7. Helaas heb ik geen talent voor het zelf maken van kleding, maar als je creatief bent met de naaimachine kan dat je veel geld schelen. Het kan zelfs de moeite waard zijn om te investeren in een naaicursus.
  8. Gooi kledingstukken met wat kleine gebreken niet weg, maar repareer ze of laat ze repareren. Ik kwam laatst het fenomeen Repair Café tegen. Hier kun je naartoe gaan met kapotte spullen, om die vervolgens samen met deskundigen te repareren. Mooi initiatief!

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 17 maart 2017 / 14:27

    Ik vind tip 1 echt een goeie, maar veel mensen durven niet via marktplaats kleding te kopen. Ze hebben altijd het idee dat het vies is of zo, wat totaal niet terecht is, maar mij lukt het nooit om kleding te verkopen via marktplaats. Heb jij nog tips misschien?

  2. 1 augustus 2017 / 15:46

    Tip 1 gebruiken wij ook erg veel, waarom zou je het weggooien als je iemand anders er blij mee kan maken 🙂