Home + 5x leuke dingen om te doen als de kinderen uit logeren zijn

5x leuke dingen om te doen als de kinderen uit logeren zijn

Afgelopen week mochten de kinderen een nachtje bij opa en oma logeren omdat ze nog vakantie hadden. Groot feest voor hen en wij konden even bijslapen, want de afgelopen periode waren de nachten niet al te best. We hebben dan ook heerlijk doorgeslapen én ik kon iets langer blijven liggen. Pat moest helaas al vroeg werken, maar dat nachtje was al fijn. Toch kun je bij een gepland nachtje logeren ook genoeg andere leuke dingen plannen om naar uit te kijken. Ik geef je 5 tips waaronder een escape room!

1. Samen een nachtje weg

Als kinderen gaan logeren, liggen wij vaak te hangen op de bank en gaan we vroeg naar bed om even bij te slapen. Toch plannen we één keer per jaar een nachtje weg samen voor onze trouwdag. Tot nu toe gaan we dan naar ons favoriete hotel de Cantharel, omdat we het daar zo fijn vinden en de omgeving goed kennen. De laatste keer hebben we overdag in Apeldoorn geshopt voor de jongens (hoezo, we zijn even weg haha) en hebben we verder heerlijk gegeten en genoten van de jacuzzi in de tuin van de hotelkamer. Ook al is het maar een nachtje, je bent er even helemaal uit om op te laden.

2. Met vrienden wat leuks doen

Toen Milan nog klein was en vrienden van ons nog geen kinderen hadden, hielden we regelmatig een spelletjesavond bij ons thuis. Wat lekkers op tafel en vooral heel veel gezelligheid. Dat was een leuke tijd.

Toch is het ook leuk weer eens met vrienden op pad te gaan. Lekker een hapje eten met zijn allen, andere gesprekken en daarna nog iets leuks doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een escape room? Wij wonen in Gouda dus zouden kunnen kiezen voor een escape room Rotterdam. Dat ligt lekker in de buurt. Afgelopen zomer heb ik met een teamuitje voor het eerst een escape room gedaan en wat was dat leuk zeg, we hebben zo gelachen. Zeker een aanrader en leuk om zoiets samen te doen. Dat zijn toch weer leuke herinneringen.

3. Samen naar de bioscoop

Je kan natuurlijk ook samen wat gezelligs gaan doen. Lekker een hapje eten en aansluitend naar de bioscoop bijvoorbeeld. Dit doen wij echt nooit en de enige keren dat ik in de bioscoop zit is met een vriendin of we gaan met de jongens naar een kinderfilm. Samen een film kijken doen we alleen op Videoland of Netflix bijvoorbeeld. Een bioscoop zou wel weer eens gezellig zijn.

4. Eten wat de kinderen niet lusten

Dit deden wij afgelopen week. Zodra we wisten dat de jongens zouden gaan logeren, paste Patrick de bestelling van de boodschappen aan en bestelde alles voor een lekkere bami. Beide jongens lusten dit niet en apart koken heeft ook niet altijd de voorkeur. Daarom genoten we nu extra van die heerlijke bami!

Je kan natuurlijk ook eten bestellen en thuis laten bezorgen als je de deur niet uit wil.

5. Samen een cursus volgen

Of je nu een dans- of kookcursus wil volgen, alles kan natuurlijk. Hoe leuk is het om samen iets nieuws te leren of een gezamenlijke hobby verder uit te diepen? Tijdens zo’n avond of dag heb je daar de tijd voor.

En natuurlijk kan je ook gewoon genieten van de rust, een filmpje kijken en lekker vroeg naar bed om vervolgens heel lang uit te slapen. En natuurlijk vind je het de volgende dag veel te stil in huis en ben je blij als ze er weer zijn, maar jullie zijn wel weer even opgeladen!

Wat doen jullie graag als de kinderen gaan logeren? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *