Home + Opvoeden | 5x dit herkennen alle ouders van tieners

Opvoeden | 5x dit herkennen alle ouders van tieners

Met een tiener in huis breekt er ene totaal nieuwe fase aan. En ik moet zeggen dat ik aan sommige dingen heel erg moe(s)t wennen. Waar is mijn kleine kereltje gebleven? Waar de gesprekken vroeger gingen over LEGO, moet ik nu halve spreekbeurten aanhoren over YouTubers die weer een nieuw huis of een nieuwe auto hebben gekocht. Herkenbaar? Dan herken je onderstaande punten vast ook wel.

YouTube en TikTok

Ik ga nog even door op die YouTubers en TikTok. Op het moment dat ik dit typ zit mijn tiener naast mij met zijn laptop op schoot. Oortjes in, want anders worden wij horendol. Maar dat maakt niets uit, want hij ligt naast mij compleet in een deuk. Ik heb geen idee wat hij kijkt, maar het is blijkbaar heel erg grappig. Hetzelfde geldt voor TikTok. Ik probeer het te begrijpen, maar vind TikTok ook best intens hoor als je het opent. Het is een compleet andere wereld. Ik probeer het bij te benen, maar voor sommige dingen word ik echt te oud haha.

Zelfstandigheid

Ook zoiets, want we horen steeds vaker “nou, ik ga niet mee hoor, ik blijf wel thuis”. Helemaal begrijpelijk, maar als we dan met zijn drieën ergens zijn zonder hem voelt het gewoon niet compleet. Het is anders. Ik app tussendoor of het wel goed gaat en laat het even weten als we thuiskomen. Niet nodig, maar dat voelt dan toch nog een beetje fijn. Volgend jaar zal dit nog erger worden als hij op de middelbare school zit, maar ik moet hier echt aan wennen.

Rollende ogen

Met tieners zit je niet altijd op één lijn. Wij hier ook niet. Naast de opmerkingen als “doe eens rustig mam” krijg je ook te maken met rollende ogen. Ik weet niet wat ik irritanter vind, maar het hoort er blijkbaar bij…

Hard gegil

Het ene moment zeggen ze niets en moet je moeite doen er iets zinnigs uit te krijgen en het andere moment wordt er weer gegild. Dat doen sommige YoyTubers ook en je schrikt je af en toe rot. Geen idee waar het vandaan komt, maar ook dat maken we mee haha.

Zuchten

Nu zijn wij gezegend met een hele lieve tiener, maar ook wij ontkomen niet aan de lange zuchten wanneer je wat vraagt. Als je pech hebt krijg je de rollende ogen erbij cadeau.

Ik ben benieuwd of jullie ze allemaal herkennen en welke je nog toe zou willen voegen aan het rijtje. Maar rollende ogen, diepe zuchten etc. horen erbij en ik zou het niet anders willen. We hebben een heerlijk kind in huis en ook dit is een leuke, nieuwe fase!

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Sandra
  25 november 2022 / 08:01

  Echt gillende YouTubes moeten ze per wet verbieden.. en als er nou echt wat aan de hand is..

  Maar wacht maar het wordt alleen maar erger als ze tegen 14 aan lopen en de eerste verkering komt

 2. Henriette
  25 november 2022 / 08:48

  Tiener of puber. Groot verschil. Kinderen van 11 en 12 zijn tieners maar nog geen puber. Mijn oudste kreeg die typische pubernukken als stemmingswisselingen, stem overslaan en hormonale veranderingen pas een paar weken geleden, vlak voor zijn 14-e verjaardag.

  Ik heb een tiktok verbod. Werkt goed. Mijn kinderen hebben er geen behoefte aan vooralsnog. Zijn ze het zelf ook mee eens trouwens.