Home + 4x waarom je Chelsea boots het hele jaar door kunt dragen

4x waarom je Chelsea boots het hele jaar door kunt dragen

Vroeger had je zomer- en winterschoenen. De zomerschoenen ruimde je na het seizoen weer op en die maakten dan weer plaats voor de winterschoenen en laarsjes. Tegenwoordig is dat wel anders. Sneakers worden in de winter gedragen en andersom kunnen laarsjes ook prima in de zomer onder bijvoorbeeld een jurk. Chelsea boots zijn van die laarsjes die altijd goed zijn en je heel goed door kunt dragen, maar waarom eigenlijk?

Tijdloos

Wist je dat deze schoenen al werden gedragen in de tijd van Koningin Victoria? Deze schoenen waren destijds heel erg popualir onder wandelaars en ruiters, maar het schijnt dat Koningin Victoria ze zelf ook graag droeg. Anno 2021 zijn de Chelsea boots zijn tijdloze klassiekers waardoor het niet perse zomer- of winterschoenen zijn. De kleuren zijn neutraal en passen bij alle outfits. Dat maakt het ook gemakkelijker om ze door te dragen.

Echt leer waardoor ze altijd lekker zitten

Mooie en goede Chelsea boots zijn vaak an echt leer waardoor ze zowel in het voor- als in het najaar lekker zitten. In de winter zijn ze warm en in de zomer bieden ze verkoeling en broeien de schoenen niet. Als ze waterdicht zijn kun je ze ze ook aan wanneer het regent. Het leer gaat naar je voeten staan waardoor ze steeds lekkerder gaan zitten.

Ze staan leuk onder iedere outfit

Dan de reden waarom ze zo fijn zijn, want Chelsea boots kunnen onder iedere outfit. Een kort jurkje, een skinny jeans en alles wat daar tussenin zit. De laarsjes passen zich aan aan jouw outfit. Heb jij een nette outfit aan op kantoor, dan staan de laarsjes automatisch wat netter. Heb jij een fijne casual outfit aan, dan zijn de boots ook meteen casual. Ga je wandelen en zie je er sportief uit, dan passen Chelsea boots daar ook weer prima bij. Dus niet alleen onder alle weersomstandigheden, maar ook onder iedere outfit staan ze goed!

Je trekt ze snel aan

Het is misschien een suf voorbeeld, maar we hebben het vaak druk en willen er snel leuk uit zien. Dan grijp je toch meteen naar je meest comfortabele schoenen en dat zijn dan toch vaak deze. Je schiet ze aan en je ziet er meteen top uit terwijl het toch lekker loopt. In the end gaan we toch allemaal voor comfort, ook in onze outfits.

Wat verder fijn is, is dat Chelsea boots er in iedere prijsklasse zijn en passen bij ieder figuur. Ik ben ieder geval een groot fan en vind dat iedereen een paar in zijn (want ze zijn er ook voor mannen) of haar kast moet hebben.

Ben jij net zo’n fan van deze laarsjes als ik?

liefs

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *