Home + 2003 – 2013 – 2023 | Wat staat ons dit jaar te wachten?

2003 – 2013 – 2023 | Wat staat ons dit jaar te wachten?

Dit jaar is het maar liefst 20 jaar geleden dat mijn vader is overleden en is het 10 jaar geleden dat ik begon met bloggen. Gebeurtenissen die heel veel impact hebben op mijn leven. Nog steeds. En dat vormde de inspiratie voor dit artikel. Staat ons dit jaar ook weer iets groots te wachten?

20 jaar geleden

20 jaar geleden was de overgang van 2002 naar 2003 geen goede overgang. Mijn beste vriendin toen kreeg tijdens Oud & Nieuw een zwaar ongeluk waar wij bij waren. We kwamen uit de discotheek en zij werd geschept door een scooter. Het was lange tijd onduidelijk hoe dat af zou lopen en een zware revalidatie volgde. Maar ze redde het en hoe! Toch zette die gebeurtenis de toon voor de rest van het jaar. In maart 2003 hoorden we namelijk dat mijn vader ziek was. Al snel bleek dat hij niet meer kon genezen en drie maanden later is hij overleden. En weet je wie er dat jaar (en de jaren erop) het meest voor mij was? Die vriendin die zelf nog volop aan het revalideren was. Dat blijft bijzonder.

Na het overlijden van mijn vader en de zomervakantie begon ik met een nieuwe opleiding. Dankzij die opleiding kwam ik terecht bij de zorgorganisatie waar ik nog steeds werk. Kun je nagaan. Dat jaar was een rollercoaster en heeft heel veel invloed gehad op de 20 jaar erna.

10 jaar geleden

10 jaar geleden was ik inmiddels getrouwd met Patrick en hadden we een kleine jongen rondlopen. Het verhaal is de afgelopen twee weken al een paar keer gedeeld, maar het was het jaar waarin ik begon met bloggen. Vele jaren omdat ik het leuk vond, maar inmiddels is het meer dan dat. Toch is het plezier er nog altijd.

Ook is het deze zomer precies 10 jaar geleden dat ik begon bij de Marketing & Communicatie afdeling van de zorgorganisatie waar ik al voor werkte. Ik begon met 10 uur per week en ik combineerde dat met mijn baan in het verzorgingshuis. Ik heb mij heel vaak afgevraagd wat ik daar deed en voelde mij regelmatig zo dom, want ik had helemaal geen opleiding in deze richting. Ik had alleen de kennis die ik had opgedaan dankzij mijn webshop en blog. Toch kreeg ik het vertrouwen en 10 jaar later werk ik er nog steeds. Nu als communicatieadviseur en 32 uur per week.

Ook deze twee beslissingen hadden een grote invloed op mijn leven. Ik doe dit werk immers nog steeds en nog altijd met veel plezier. Het heeft zo moeten zijn.

2023, wat staat ons te wachten?

Toen ik mij dit realiseerde, vroeg ik mij af of dit jaar ook iets voor ons in petto heeft. Er zit immers weer een ‘3’ in het jaartal. En laten we hopen dat het dan iets positiefs is. Het wordt in ieder geval het jaar waarin onze oudste naar de Middelbare school gaat en ook dat zal invloed hebben. Alleen niet zoals de bovenstaande voorbeelden vermoed ik. Ik weet niet of dit jaar iets groots voor ons in petto heeft, maar als het dan zo moet zijn, dan graag weer iets positiefs als ik een bestelling door mag geven ?. We gaan zien wat ons dit jaar te wachten staat.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *