Home + 10 x dit wist je nog niet van mij

10 x dit wist je nog niet van mij

Na bijna vier jaar dagelijks bloggen heb ik al heel veel gedeeld en daardoor weet je best veel van mij. Ik heb weleens random facts gedeeld, maar dit keer wilde ik 10 karaktereigenschappen van mijzelf delen die veel mensen nog niet van mij kennen. Op een aantal van deze karaktereigenschappen ben ik niet trots, maar hè, ik ben wel eerlijk.

#1 | Ik kan heel driftig zijn

Dit is er dus zo één waar ik niet trots op ben. Ik kan behoorlijk driftig zijn. Er zijn mensen die het slechtste in mij naar boven halen. Dat zijn er niet veel, maar zonder in detail te treden, er zijn helaas mensen die zich soms zo ontzettend misdragen dat ik in staat ben om erheen te rijden en eens even te zeggen wat ik ervan vind, zo boos word ik dan. Behoorlijk temperamentvol dus, maar alleen als het echt uit de hand is gelopen.

#2 | Ik kan niet tegen onrecht

Dat heeft er ook mee te maken, ik kan namelijk heel slecht tegen onrecht. Als iemand probeert het recht naar zijn hand te zetten, terwijl hij geen gelijk heeft of wanneer iemand waarom ik heel veel geef tekort wordt gedaan, dan trek ik mij dat heel erg persoonlijk aan en neem ik het ook op voor diegene. Mensen zijn soms zó gemeen, daar moet ik dan wel wat van zeggen. Al ben ik daar nu wel voorzichtiger mee dan vroeger.

#3 | Ik kan heel onzeker zijn

Gek eigenlijk, zeker als je de vorige twee punten leest, maar er zijn momenten waarop ik heel erg onzeker ben. Niet zozeer naar andere mensen toe, maar doe ik het bijvoorbeeld wel goed als moeder? Vinden mensen mij wel aardig genoeg en doe ik wel genoeg mijn best? Dan zijn dingen die ik mij heel vaak afvraag.

#4 | Ik ben behoorlijk ambitieus

Ik wil het beste uit mijzelf halen en wil altijd blijven leren. En aangezien ik nog door moet werken tot mijn 68e, heb ik nog even te gaan haha. Dan kan ik beter maar iets doen wat ik ontzettend leuk vind en waar uitdaging in zit. Daarnaast wil ik ook onafhankelijk zijn voor het geval dat…

#5 | Ik ben een stuk positiever geworden

Twee jaar geleden maakte ik mij druk om alles. Ik kon wakker liggen van dingen waarvan ik mij nu afvraag waarom. Ik weet nu dat wij samen alles aan kunnen en we hebben inmiddels al zoveel meegemaakt samen. Ook dat is allemaal goed gekomen en daardoor ben ik wel positiever gaan denken. ‘We hebben immers voor hetere vuren gestaan’ denk ik dan. Nu leef ik volgende het volgende principe; ‘Het maakt niet uit wat je mee maakt, maar hoe je ermee omgaat’.

#6 | Ik geef niet zo snel op

Zodra iemand tegen mij zegt dat ik iets niet kan, dan ga ik bewijzen dat ik het wel kan. Tenminste, ik doe mijn best haha. Toen Pat en ik net verkering hadden zei bijna iedereen dat het niet zo lang zou duren. Dit jaar zijn we toch al 14 jaar samen. Ik bedoel maar 😉

#7 | Ik geef heel lastig geld uit

De mensen om mij heen moeten nu denk ik heel hard lachen, maar het is toch echt zo. Ik check minsten vier, vijf keer per dag de bankieren app en reken de hele dag van alles uit. Een afwijking, maar het is toch echt zo haha. Ik geef vooral moeilijk geld uit aan mijzelf.

#8 | Sommige dingen trek ik mij heel persoonlijk aan

Iemand die een keer geen goedemorgen zegt bijvoorbeeld. Daar kan ik mij heel druk om maken. Het hoeft niets te betekenen, maar ik vraag mij dan af of ik iets verkeerd heb gezegd. Slaat nergens op, ik weet het en ik probeer het ook niet te doen, maar soms is dat nog heel lastig.

#9 | Ik ben verder juist heel nuchter

Als het om persoonlijke dingen gaat, is het wat lastiger, maar verder ben ik heel nuchter. Een voorbeeld kan ik niet zo snel noemen, maar ik sta niet te lang stil bij dingen. Het is zoals het is en daar moeten we het beste van zien te maken, een beetje die instelling. Misschien heb ik toch wel een voorbeeld: Floris huilt heel veel (dat wordt gelukkig minder) en dat was behoorlijk pittig. Sterker nog, we waren behoorlijk wanhopig. En toch ga je door. Niet alleen in huis, maar ook Mamablogger heeft er niet onder geleden. En na drie maanden moest ik ook gewoon weer aan het werk. Daar hebben ze ook geen boodschap aan het feit dat wij weer uren op hebben gelopen. Het was niet leuk, maar het was niet anders. Die instelling al kan ik mij wel voorstellen dat dat soms bot klinkt.

#10 | Ik heb het graag heel druk

De meeste mensen zouden het graag wat minder druk hebben, maar ik heb het liefst zo druk mogelijk. Op de één of andere manier werkt dat het beste voor mij. Werk, deadlines, to do lijstjes etc. Ik houd ervan! Ik zeg weleens dat dat is omdat ik dan zo min mogelijk na kan denken en daar zit wel een waarheid in. Niet altijd goed, ik weet het, maar zo werkt het wel voor mij.

Dit waren ze alle 10. Herken je er één of meerdere? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments

 1. Joke
  31 januari 2018 / 09:08

  Je doet het hartstikke goed Marisca, je kunt trots op jezelf zijn.
  Ga zo door want jij komt er wel
  Je verdiend een hele dikke Knuffel !

 2. Ciska
  31 januari 2018 / 14:23

  Wij zijn heel trots op je

 3. Ad van Stijn
  31 januari 2018 / 19:20

  Heel herkenbaar wat je hebt geschreven. Wij zijn inderdaad trots op jou en op jullie als gezin. Soms kan je eindeloos kletsen en maak je je druk over dingen waar je toch geen invloed op hebt. Je hebt wel altijd oog voor de mensen om je heen en dat spontane bosje bloemen wordt door opa en oma dan ook zeer gewaardeerd. Nu niet in de lach schieten he !