Home + 10 dingen waar ik spijt van heb…

10 dingen waar ik spijt van heb…

Voor ik begin moet ik bekennen dat niet zo geloof in spijt. Ik denk dat je beter spijt kunt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan dan van de dingen die je wel hebt gedaan. Je leeft tenslotte maar één keer. Je hebt het geprobeerd en bent weer wat levenservaring rijker. De andere kant is dat we allemaal wel situaties kennen waarvan we achteraf hadden gewild dat we dat anders hadden aangepakt. Dit hoeven geen grote dingen te zijn, maar laten we het erop houden dat we er op zijn minst van hebben geleerd.

Ik wil vandaag 10 van die dingen met je delen. Niet omdat ik denk dat ik het op die manier nog goed kan maken, maar het kan wel opluchten en misschien voorkomt het dat jij van dezelfde dingen spijt krijgt.

10 dingen waar ik spijt van heb…

 1. Ik had echt het gymnasium af moeten maken en anders op zijn minst de havo.
 2. Toen ik van school kwam wist ik niet goed wat ik nu precies wilde en uiteindelijk koos ik wel voor iets wat mij veel heeft geleerd en gebracht (activiteitenbegeleider), maar ik deed niet wat ik het liefste wilde. Ik heb er daarom spijt van dat ik niet meteen een vervolgopleiding heb gekozen wat meer bij mij paste. Dat had een hoop tijd en frustratie gescheeld denk ik.
 3. Dat ik niet heel duidelijk tegen mijn vader heb gezegd dat ik van hem houd toen hij op sterven lag. Ik denk dat ik het wel heb gezegd, maar had daar duidelijker in moeten zijn.
 4. Ik had meer moeten sparen, maar ben er helaas niet zo goed in 😉
 5. En sporten, ik moet echt weer lid worden van een sportschool en dan doorzetten in plaats van op te geven.
 6. Ik heb er spijt van dat ik vaak voor mensen klaar heb gestaan (en nog steeds eigenlijk) die voor ons niet klaar bleken te staan. Wij zijn altijd degenen die er staan als er geklust moet worden of wanneer er iets georganiseerd moet worden, maar andersom zien we dat niet altijd terug. En ook al zagen we dat, we deden het dan toch. Achteraf hadden we dit niet moeten doen, het had ons een hoop energie en teleurstelling bespaard.
 7. Ik had meer moeten genieten van Milans baby- en peutertijd. Milan huilde veel en het was daarom voornamelijk overleven. Daarna praatte hij heel laat waar ik mij ook best druk om heb gemaakt. Achteraf nergens voor nodig, maar dat had ik toen graag willen weten 😉
 8. Ik heb de personen die veel voor ons hebben gedaan nooit genoeg bedankt… BEDANKT!
 9. Dat ik altijd voor veilig ga. Soms vraag ik mij af of er nu echt heel erge dingen gebeuren als ik wat meer risico zou nemen. Bijvoorbeeld in mijn werk en de doelen die ik heb. Wie weet welke deuren er open gaan als ik meer risico zou nemen, maar ik durf niet…
 10. Ik heb er spijt van dat ik soms confrontaties of gesprekken uit de weg ga omdat ik dan niet durf. Ik ben niet op mijn mond gevallen, maar niet in alle situaties. Daardoor loop ik te lang met dingen rond die misschien helemaal niet nodig zouden zijn…

Dit zijn de 10 dingen waar ik spijt van heb. Herken jij er één of heb je van totaal andere dingen spijt? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 2 augustus 2016 / 06:49

  Ik herken mij zeker in punt 1, 2 en 7. Helaas kunnen we de tijd niet meer terugdraaien. Punt 3 vind ik heel pijnlijk. Mijn beide ouders leven nog, maar ik heb helaas geen hechte band met ze. Ik heb ze ook nooit gezegd dat ik van ze houd. Zo’n relatie hebben wij jammer genoeg niet. Punt 6 siert je alleen maar Marisca! Jij kan in elk geval zeggen dat je je best hebt gedaan.

 2. Ad
  2 augustus 2016 / 09:43

  Wij zijn trots op je ! Met alle tegenslagen ben je toch een positief mens gebleven. Eens zal het allemaal mee zitten. Kijk niet te veel achterom en geniet van wat je om je heen hebt.