Home + Zwemles vroeger en nu, wat is er veranderd?

Zwemles vroeger en nu, wat is er veranderd?

Afgelopen week was Milans eerste zwemles. We hebben bewust wat langer gewacht omdat zwemles sowieso wordt aangeraden vanaf vijf jaar én Milan nog niet watervrij was. En oké, ik geef toe, ik had er ook niet zo’n zin in om al iedere week in het zwembad te zitten. Maar of we het nu allemaal leuk vinden of niet, we zullen er aan moeten geloven. Ieder kind moet leren zwemmen en ik vind dat ieder kind die kans moet krijgen.

Nu is het zo dat er een enorme lang wachtlijst is, dat was al even wennen, want “vroeger” gingen wij gewoon schoolzwemmen en hadden onze ouders niet te maken met wachtlijsten. Toch konden we voorrang krijgen als één van ons zich op zou geven als hulpouder. Patrick besloot dit te doen waardoor we nu al meteen na de zomervakantie terecht konden! Fijn, maar hulpouder is ook weer zo’n begrip dat we wel plaatsen bij school, maar niet direct bij zwemles. En denk maar niet dat hulpouders er voor spek en bonen bij zitten. Bij ons is het zo dat hulpouders gewoon opgeleid kunnen worden tot professioneel badmeester- of juf!

En zo gingen we dus met zijn drieën naar het zwembad. Pat en Milan om te gaan zwemmen en ik wilde natuurlijk niets missen van deze eerste zwemles. Waar mijn ouders toentertijd nog achter een raam keken hoe ik mijzelf door het water ploeterde, is dat nu wel anders. Die ramen zijn er hier niet meer, wij mogen kijken via een scherm in de hal van het zwembad!

Hoe ging de eerste zwemles?

Er wordt les gegeven in kleine groepjes. Ook dat was iets wat ik niet van vroeger herkende, want wij gingen met de hele klas naar zwemles. Of zwommen jullie ook in kleine groepjes? Milan deed het in ieder geval onwijs goed en ik mocht (dat wist ik echt niet) de eerste keer ook bij het bad blijven om te kijken. Er zat een trotse moeder op het bankje!

Hij vond het enorm leuk en had alweer zin in volgende week. Ook een verschil, maar dan met mij van vroeger, want ik vond het vreselijk. Dat heb ik Milan natuurlijk niet verteld 😉

Dit waren voor ons de grootste verschillen, maar ieder zwembad werkt het ook anders. Na twee keer zwemmen ben je eraan gewend en is het weer normaal. En binnenkort is er weer een kijkles waar familie ook bij aanwezig mag zijn dus ook dat wordt leuk!

Zitten jullie kinderen al op zwemles en hoe gaat dat? Vanaf welke leeftijd begonnen zij met zwemmen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Reb
    27 augustus 2016 / 08:23

    Goed om te lezen!
    Wat een veranderingen inderdaad.
    Hoelang zijn de wachtlijsten hier? Want misschien moet ik ook alvast gaan kijken dan haha.