Home + Wéér een blogger zwanger…

Wéér een blogger zwanger…

Het zal je de afgelopen tijd vast niet zijn ontgaan, er zijn ontzettend veel bloggers zwanger en de één na de ander deed een zwangerschapsaankondiging. Ontzettend mooi nieuws natuurlijk, maar het zette mij aan het denken… Ik blogde niet of nauwelijks de afgelopen tijd door de extreme misselijkheid, maar ik volg de andere bloggers wel. Niet allemaal, maar een hoop wel. Hierdoor kon ik objectief kijken naar mijn eigen blog en die van de anderen. Ik heb mij de afgelopen weken serieus afgevraagd wat ik nu moest met Mamablogger.

Stoppen is absoluut geen optie, maar wat dan wel? Zitten mijn lezers (die vast ook andere bloggers volgen) wel te wachten op de zoveelste zwangerschapsupdate, een baby wishlist, de nieuwste kinderwagen, geboortekaartjes etc.? Ik heb me echt afgevraagd welke toegevoegde waarde ik met Mamablogger en mijn zwangerschap zou hebben ten opzichte van de andere bloggers.

Waarom zou je mij nog volgen?

Nu klinkt het alsof ik heel negatief dacht, maar zo is het absoluut niet bedoeld. Het had meer te maken met kritisch kijken naar mijn eigen blog en waar ik nu sta. Een ding heb ik de afgelopen weken wel gemerkt; hoewel ik nauwelijks postte, kwamen jullie wel op bezoek en had ik nog steeds heel veel lezers, dank daarvoor! Ik heb dus met Mamablogger wel degelijk een toegevoegde waarde, maar hoe kon ik mij dan onderscheiden?

Ik ben daarom wat dichterbij gaan kijken, naar ons gezin. En daar zit meteen mijn toegevoegde waarde, want hiermee onderscheid ik mij van veel andere bloggers. Er zit om te beginnen straks best een leeftijdsverschil tussen Milan en de baby. 7 jaar om precies te zijn. Ik was 24 toen ik Milan kreeg en ben nu 31. We beginnen dus helemaal opnieuw en dat zal vast wel even wennen zijn. Dat leeftijdsverschil brengt ook de nodige bloginspiratie met zich mee, want we krijgen er een hoop vragen over.

Verder werk ik nog parttime naast Mamablogger, een druk leven dus en straks met twee kinderen. Veel van de zwangere bloggers nu zijn thuis en dat maakt mijn situatie toch net ietsjes anders. Hoe ga ik het straks regelen met opvang en hoe ga ik straks werken en de blog onderhouden?

Eigenlijk besefte ik mij dat ik gewoon even een schop onder mijn misselijke kont nodig heb, want natuurlijk is er nog genoeg om over te bloggen. En ach, ik krijg ook geen genoeg van al die updates, lijstjes etc. Iedereen beleeft het op haar eigen manier, schrijft op haar eigen manier en dat is al onderscheidend genoeg toch?

Toch ben ik wel benieuwd naar jouw mening hierover? Volg jij deze updates juist wel of niet en wat vind je dan wel of niet leuk om te lezen? Laat het me weten in de comments hieronder!

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Reacties

 1. 27 maart 2017 / 07:18

  Ik vind het heel leuk dat er zoveel bloggers zwanger zijn. Echt. Maar wat je zegt; de updates boeien me helemaal niet meer. Al denk ik wel dat je blog voor jezelf en ik wil soms gewoon mijn verhaal kwijt aan de buitenwereld over hoe het met mij en het gezin gaat. Dus je deelt gewoon lekker wat je wilt delen en geniet van je zwangerschap!

  • 27 maart 2017 / 07:29

   Haha dat is ook zo, maar ik wil stiekem wel dat het gelezen wordt. Niet alleen omdat ik dat zelf leuk vind, maar ook omdat ik hoop dat een ander er iets aan heeft. En zelf haal ik er ook geen voldoening uit als een onderwerp heel erg lijkt op iets wat ik zelf een week ervoor bij een ander heb gelezen. Dus ja, het is heel leuk en ik moet zeker bloggen waar ik over wil bloggen, maar ik zoek wel, net als altijd, naar een andere invalshoek. Dankjewel!

 2. Sandra
  27 maart 2017 / 07:28

  Vi dat het juist leuk. Ik ben benieuwd hoe jij het ervaart. Bij ons zit er vijf jaar en twee weken tussen dus zal waarschijnlijk een hoop herkennen.. en ja neem lekker de tijd en plaats zelf een update wanneer jij het wilt. En ja geniet er van (behalve de misselijkheid dan) want het is met nr twee zo voorbij en zijn ze ineens al drie jaar

  • 27 maart 2017 / 07:32

   Dankjewel! Wil nu sowieso weer op de doordeweekse dagen plaatsen en daarna weer gewoon 7 dagen per week. En ik geloof zeker dat de tijd heel snel gaat 😉

 3. 27 maart 2017 / 07:49

  Hihi, eigenlijk volg ik de zwangerschapsupdates allemaal niet omdat wij zelf uit die fase zijn. Maar nu wilde ik toch even doorklikken 😉 Gewoon lekker je eigen ding blijven doen

 4. 27 maart 2017 / 08:31

  Ik zou gewoon updates plaatsen, misschien niet interessant voor je huidige doelgroep maar het is nu toch al dat je niet alles leest van iedereen. Ideaal om nieuwe doelgroep aan te boren, want het is jouw blog en is onderdeel van jouw leven.

 5. nathalie
  27 maart 2017 / 09:39

  ik vind het juist wel leuk, ik lees je blogs altijd en ben nieuwsgierig hoe jij dingen beleeft en ervaart. Mis je dagelijkse blogs best wel dus ga zeker lekker door zodra je je weer goed voelt en je trouwe lezers zitten zeker op jouw blogs te wachten, naar mijn mening!

 6. 27 maart 2017 / 10:50

  Zo herkenbaar je gevoel. Ik heb ook veel nagedacht over hoe en wat en denk dat persoonlijkheid en je eigen schrijfstijl belangrijk zijn.

 7. 27 maart 2017 / 11:39

  Ik lees helemaal geen updates. Maar ik ben ook niet meer die doelgroep. Mijn jongste is 4 en er komt nu echt niets meer bij….;)
  Het leeftijdsverschil is wel leuk om over te schrijven. Dat zou ik ook lezen, er zit niet voor niets 5.5 jaar tussen mijn kinderen. Dus gewoon doen, en wat niet bij mijn ffase past, sla ik gewoon over. Maar er zijn zoveel mensen die heus niet al die andere bloggers volgen, dus ik zou ze wel schrijven voor je eigen volgers, die nog wel in de baby fase zitten.

 8. 27 maart 2017 / 18:39

  Als jij het wil vertellen, moet je dat gewoon doen.
  Ik lees niet alle zwangerschapsupdates overal.
  Maar ik volg wel en leef wel mee.

  En voor zwangere mama’s is het vast en zeker wel leuk om te lezen.

 9. Ciska
  27 maart 2017 / 20:10

  Weer een leuke blog maris en net weer even anders als de andere bloggers

 10. Ad
  27 maart 2017 / 20:58

  Ik heb niet alle reakties gelezen maar je zwangerschap heeft ook bij ons geleid tot een update. Ook wij zijn 7 haar verder en ouder. Als opa en oma die toch een heel groot aandeel hebben in de opvoeding en opvang zijn wij wel benieuwd naar alle updates. Ook wij gaan weer van alles meemaken en van kinderopvang in het verleden hebben wij genoeg geleerd. De plannen zijn nog niet concreet maar alles zal nu geregeld moeten worden want voor je het weet is het zover. Dus kom maar up met die updates