Home + Wat zou ik doen met een miljoen?

Wat zou ik doen met een miljoen?

Deze week worden de grote Postcodeloterij prijzen uitgereikt en hoewel ik niet mee speel kan ik het niet laten om te fantaseren over wat wij zouden doen met zoveel geld. Stel nu dat we een miljoen of meer zouden winnen, wat zouden we er dan mee doen?

Geen gekke wensen

We hebben geen gekke, uitbundige wensen en zouden dus ook geen dure auto’s kopen bijvoorbeeld. Ik denk dat we voor een deel ook het geld voor ons zouden laten werken.

Wat zouden we doen met een (paar) miljoen?

 • Een fonds/rekening openen voor de kinderen met meer dan genoeg geld om van te studeren, een huis te kopen, een bedrijf te starten of voor andere wensen die ze hebben.
 • Onze huizen verkopen en een nieuw huis kopen of laten bouwen. Een groot levensloopbestendig huis waar we mijn ouders ook in huis kunnen nemen. Gelukkig denkt Pat daar ook zo over en zien we het al helemaal voor ons.
 • Dat huis zouden we helemaal opnieuw inrichten met alles wat we mooi vinden, al vind ik koopjes jagen het allerleukst. Dat zal niet veranderen.
 • Ik zou heel graag een mintkleurig Volkswagen busje willen hebben die ik dan zou verhuren voor bruiloften etc. Dan verdient ‘ie zichzelf dik terug.
 • Zo zou ik in meer dingen willen investeren. Bijvoorbeeld een vakantiehuisje of iets dergelijks dat je kunt verhuren.
 • Verder zou ik korte tripjes willen maken in plaats van lange vakanties. Ik wil heel graag een keer naar New York en het noorderlicht zien. Dit soort dingen kunnen we dan gewoon doen zonder over na te hoeven denken.
 • Verder zou ik een eigen goed doel beginnen. Ik vind zoiets als de Linda Foundation heel erg mooi en iets dergelijks zou ik ook wel willen doen. Gezinnen helpen hier in Nederland die het moeilijk hebben.

En oké, misschien komt er dan wel een nieuwe auto, maar dat is dan zeker geen auto van een halve ton. Ik lijk wel gek! Ik zei toch dat ik geen gekke wensen had?

Wel of niet blijven werken?

Veel mensen zou stoppen met werken, maar dat zou ik niet doen. Ik zou misschien wel wat minder gaan werken, maar ik vind het juist heel fijn om onder de mensen te zijn en andere gesprekken te hebben. Ook zou ik lekker blijven bloggen, maar misschien komen er dan wat meer shoplogs voorbij 😉

Dromen mag altijd

Ik vind het heerlijk om over dit soort dingen te dromen. Ik weet dat het me nooit zal overkomen, want ik ben geeneens lid van een loterij, maar het idee is leuk. Wij houden het wel op zuurkool met spek op nieuwjaarsdag (eet je op nieuwjaarsdag zuurkool met spek, dan heb je het hele jaar geen geldgebrek) en dan hopen we er maar het beste van haha.

Welke dromen zou jij hebben als je een (paar) miljoen zou winnen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  4 januari 2018 / 11:24

  Haha, dat laatste zinnetje kende ik nog geeneens!
  Wij kopen altijd een half Oudejaarslot voor de voorpret, verder doen we nooit aan geen enkele loterij.
  De postcodeloterij is dit jaar met een ton aan de Nieuwehaven gevallen, heb je dat al gelezen?!
  Het is heerlijk om erover weg te dromen, maar nee, ook wij zouden geen nieuwe auto’s kopen, we zouden waarschijnlijk ook gewoon blijven wonen waar we nu wonen (maar dan wel lekker verbouwen) en qua werk? Ik denk dat ik ontslag zou nemen en vrijwilligerswerk ga doen en voor mezelf ga hobbyen (wat dan misschien toch nog een eigen zaak kan worden)..
  Heerlijk om zo een beetje weg te dromen 😉

 2. Ad van Stijn
  4 januari 2018 / 14:01

  Als ik een paar miljoen zou winnen dan vertelde ik het aan niemand. Ik kocht dan af en toe iets voor de kinderen en kleinkinderen en we leefden gewoon door net als nu. Ja in dat geval is het nu net of we stiekem die prijs hebben gewonnen want zoals gezegd gaat het nu ook al zo.