Home + Wat zijn squishies en waarom is het zo’n rage?

Wat zijn squishies en waarom is het zo’n rage?

Ja hoor, we hebben weer een nieuwe hype; squishies. Over de schrijfwijze is overigens al een hoop te doen, want je kunt het ook schrijven als squishy. Maar goed, ik houd het even bij squishies. Een enorme rage, maar wat zijn het nu eigenlijk en wat kan je ermee?

Spoedcursus squishies voor ouders; wat zijn squishies?

Heb je als ouder zijnde geen idee wat squishies zijn? Ik in eerste instantie ook niet en ik dacht nog wel een jonge, hippe moeder te zijn… Dat viel dus ook tegen haha.

Eigenlijk is het niet meer dan de stressbal 2.0. In plaats van een bal zijn het nu allerlei figuren. Van een grote watermeloen tot een unicorn en van een verjaardagstaart tot een pandabeer. Je kunt er dus in knijpen en wat je er ook mee doet, hij vormt zich weer heel snel terug in zijn originele vorm. Dat is in principe alles. Sommige squishies hebben nog een zoet geurtje en dat is het.

Bron afbeelding: Shutterstock

Je hebt hele kleine squishies van 1 tot 3 centimeter, maar ze zijn er ook in het groot. Ik zag ze van de week bijvoorbeeld ook van 10 à 15 cm hoog. Deze kostten bij ons op de markt een tientje per stuk.

Waarom zijn squishies zo populair?

Eerlijk? Ze zien er leuk uit! Ze spelen in op de laatste trends zoals unicorns en emoji’s en doordat ze er zo leuk en herkenbaar uitzien zijn ze razend populair. Kinderen kunnen ze bijvoorbeeld aan hun tas hangen of kopen een squishy sleutelhanger voor aan hun fietssleutel. En je kunt ze verzamelen. Op het moment dat je kind er één heeft en ziet dat een vriendje of vriendinnetje een andere heeft, willen ze die ook. Precies zoals dat werkt met rages; het gaat om het hebben en het verzamelen.

Wij kochten er ook twee

Ik kocht er voor Milan twee op de markt om te testen (hoop ze binnenkort te kunnen vergelijken met de echte). Ik kocht een wat grotere sushi en een sleutelhanger met een beertje. Ik was hier maar liefst €8,-(!) voor kwijt! En nee, ik was niet de enige bij die kraam. Die dingen gingen als zoete broodjes over de toonbank en ik denk dat de dame achter de kraam flink heeft verdiend die dag. Of ze die €8,- waard zijn? Met deze vind ik van niet. Het is grappig, maar ook niet meer dan dat.

Daarom hoop ik deze binnenkort te kunnen vergelijken met de echte zodat we kunnen kijken of de echte van betere kwaliteit zijn en er mooier uitzien.

Maar eerlijk is eerlijk, ik vind ze stiekem toch best leuk… Gewoon om hoe ze er uit zien.

Heeft de squishies rage jullie huis al bereikt? Wat vinden jullie ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 14 februari 2018 / 08:17

  Ik kende ze nog niet. Maar als juf hoop ik dat ze niet in de klas verschijnen, zoals de spinner rages…. dan krijgen we weer wedstrijd over de meeste, mooiste, grootste enz i.p.v. waar ze voor bedoelt zijn.

  • 15 februari 2018 / 11:28

   Snap ik helemaal! Hier werden ze overigens al wel meegenomen naar school, maar de juf maakte er afspraken over dus dat ging heel goed. Milan mag ze niet meenemen, maar meer omdat ik dan bang ben dat het stuk gaat of kwijt raakt.

 2. 22 maart 2018 / 11:01

  Goed stuk! Als ouder van 3 kinderen van 7, 8 en 10 liep ik tegen hetzelfde probleem aan. Uiteindelijk vond ik de prijzen ook relatief hoog. Ben toen met mijn kinderen op zoek gegaan naar een groothandel en toen kwam de oudste met het idee om zelf squishies te gaan verkopen. Als ouder wil ik ondernemersdrift stimuleren en ben dus samen met haar een website gaan bouwen, na dagen zwoegen is het resultaat daar: http://www.squishykopen.com. Ik heb wel vanaf het begin één voorwaarde gehad, we gaan faire prijzen hanteren, dus onze duurste squishies zijn dan ook maar € 6,50. (terwijl deze op andere site’s veel duurder zijn).

 3. 24 april 2018 / 09:34

  Hier heeft de squishy rage ook toegeslagen, en ik moet zeggen ik kan me voorstellen dat kinderen dit prettig vinden, ze zijn leuk kneedbaar en je kunt er heerlijk met je handen mee bezig zijn, heel goed voor kinderen dus.

  Mijn dochter van 12 was overigens haar grootste squishy kwijt, een squishy in de vorm van een brood, maar gelukkig kon ik haar ’s middag’s berichten dat hij gevonden was, hij was naast het bed gevallen 😀

  • 24 april 2018 / 20:46

   haha gelukkig maar, want je squishy kwijt zijn is natuurlijk niet leuk 😉