Home + Wanneer start jij met het inrichten van de babykamer?

Wanneer start jij met het inrichten van de babykamer?

Als er een kindje op komst is dan kunnen sommige ouders niet wachten met het inrichten van de babykamer. Vanaf de dag dat de zwangerschapstest positief is vergapen ze zich aan fraaie babykamers of struinen verkoopsites af, op zoek naar vintage of gewoon goede gebruikte spullen. Er zijn ook ouders die liever nog even wachten met het gereed maken van de babykamer. Er kan immers nog van alles misgaan, zeker in de eerste maanden van de zwangerschap.

Als je al een ouder kind hebt

Als je al een ouder kind hebt dan kun je twee dingen doen. Of je laat je oudere kind verhuizen naar een andere kamer, zodat je de baby/peuterkamer voor de nieuwe baby kunt gebruiken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een andere slaapkamer voor de baby inrichten. Als je voor je oudste kind hebt gekozen voor een ‘doorgroeibed’ bijvoorbeeld. Dan is het wel zo leuk om voor de nieuwe baby weer het schattige wiegje tevoorschijn te halen dat al generaties in de familie is en waarvoor oma de bekleding nog heeft gemaakt.

De vloerbedekking in de babykamer

De babykamer is een plek waar je als ouder ook veel tijd doorbrengt. Vaak staat er gemakkelijke stoel of een schommelstoel om de baby in alle rust te kunnen voeden. Kies voor lekker zachte vloerbedekking of een mooi kleed van Floorpassion. Dat is wel zo fijn als je voor de nachtvoeding op blote voeten of op je sloffen naar de babykamer gaat om de kleine een flesje of borstvoeding te geven. Zo’n heerlijk zacht kleed is natuurlijk ook fijn als je de baby op zijn eigen kamertje in bad doet in de tummy tub of het babybadje. Je kunt de kleuren afstemmen op die van de babymeubeltjes of op het thema van de babykamer.

Kies voor een praktische inrichting

Een mooie inrichting van de babykamer is één ding, het moet ook een beetje praktisch zijn. Als je baby op het aankleedkussen ligt moet je gemakkelijk alles kunnen pakken om je kindje te verzorgen. Luiers, rompertjes, billendoekjes, alles moet voor het grijpen liggen. Het komt helaas nog best vaak voor dat een baby van het aankleedkussen op de grond valt. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Zorg daarom ook altijd dat je niet wordt afgeleid als je met de verzorging van je kindje bezig bent. Ook al ligt er een vloerkleed, dan nog kan je baby zich ernstig bezeren bij een val. Kies dus je babymeubelen met zorg en let niet alleen op design maar ook op praktisch gebruik.

Kies je voor nieuw of voor tweedehands?

Steeds meer ouders vinden duurzaamheid belangrijk. Een wiegje en andere babyspullen gebruik je soms maar voor enkele maanden. Nieuw kopen is lang niet altijd nodig. Via online verkoopsites kun je vaak mooie spullen overnemen die nog prima geschikt zijn voor een tweede ronde. En wie weet is er nadat jouw kindje er te groot voor is geworden nog weer iemand die je er een plezier mee kunt doen.

liefs

 

 
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *