Home + Wanneer krijg je bericht over je Belasting teruggave?

Wanneer krijg je bericht over je Belasting teruggave?

Normaal worden we niet zo heel blij van een blauwe envelop, maar als je geld terug krijgt is die blauwe envelop opeens wel erg welkom. Ik merk het in mijn omgeving ook; mensen hebben het er steeds vaker over, want dit is de tijd dat de eerste enveloppen op de deurmatten vallen. Heb jij al bericht gehad? Nee? Wanneer kun je het dan verwachten? Er zijn wat theorieën over namelijk.

Wanneer krijg je bericht over je Belasting teruggave?

Wij hebben de aangifte meteen op 1 maart gedaan, de eerste dag dat je de aangifte kunt invullen. Veel mensen denken dat je dan ook sneller bericht krijgt, maar dat is dus niet zo. Het is in ieder geval zo dat wanneer je de aangifte voor 1 mei invult, je voor 1 juli bericht krijgt. Zodra je de brief krijgt staat er een dagtekening op. Let op, dit is niet de datum waarop de brief krijgt, maar een latere datum. Het geld staat over het algemeen voor of op de datum van de dagtekening op je rekening.

Allemaal leuk en aardig, maar het is behoorlijk frustrerend wanneer de buurvrouw op 10 mei haar geld al binnen had en jij half juni misschien nog niets hebt gehoord. En dat terwijl jij de aangifte al veel eerder hebt ingevuld. Veel mensen gaan dan de Belastingdienst bellen, maar ook daar krijg je geen duidelijkheid. Want om heel eerlijk te zijn, ze weten het daar ook ook niet. Je zult af moeten wachten.

En toch schijnt er een theorie te zijn….

En die theorie is als volgt: als je inlogt op ‘Mijn Belastingdienst’ ga je daarna naar ‘inkomstenbelasting (belastingjaar 2017)’. Als je dan een stukje naar beneden scrolt zie je het kopje ‘Mijn inkomen’. Als je vervolgens op ‘inkomen 2017’ klikt, komt er nog een stukje pagina tevoorschijn met daarop ‘datum vaststelling inkomen’. Er zijn mensen die zeggen dat wanneer die datum wijzigt, de Belastingdienst je aangifte heeft verwerkt en je binnen 2 à 2,5 week je geld kan verwachten. Er zijn mensen waarbij het echt zo is gegaan, maar ik lees ook dat het bij veel mensen helemaal niet uitmaakt.

Desalniettemin heb ik toch al een paar keer gespiekt, maar helaas. Bij mij verandert er niets aan de datum en dus wachten we maar af. En eigenlijk is dat ook het beste. Je krijgt echt voor 1 juli bericht en alles wat eerder is, is meegenomen toch?

Heb jij al bericht gehad? En kende jij deze theorie? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Bron afbeelding: Shutterstock

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie

  1. Pamela
    12 mei 2018 / 07:56

    Kende de theorie nog niet, en ook hier nog geen bericht.
    Vorig jaar hadden we op 17-4 al de definitieve aanslag en 2-5 het geld op de bank, nu maar afwachten