Home + Wanneer gaat de box er uit?

Wanneer gaat de box er uit?

Wij hebben een haat/liefde verhouding met de box. Enerzijds is hij heel handig, maar anderzijds is het een onding wat hier vreselijk in de weg staat en Floris ligt er nauwelijks in. Hij vindt het namelijk, net als zijn broer destijds, niet leuk om erin te liggen. Dat zette ons aan het denken; moeten we de box al weg doen of zullen we nog even wachten?

Wanneer doe je de box weg?

Bij Milan was ‘ie al weg voordat hij een jaar werd, maar ik weet niet meer precies wanneer. We hebben nog foto’s dat hij op zijn knietjes in de box zit. Ik denk dat hij toen een maand of 10 was.

Floris is bijna vier maanden en we overwegen de box al op Marktplaats te zetten. De één verklaart ons voor gek terwijl de ander ons groot gelijk geeft. Eerlijk is eerlijk, soms is het wel even lekker om je kind erin te zetten zodat jij even je handen vrij hebt. De andere kant is dat Floris er hier niet meer in ligt omdat hij anders de halve straat bij elkaar schreeuwt. Hij vindt het gewoon vreselijk in de box en wilt liever om zich heen kijken.

We hebben een Stokke Tripp Trapp met zo’n babyschaal erop en we hebben een wipstoel die beweegt en geluid maakt. Dat vindt hij veel fijner. Kortom, de box staat stof te happen en dat is zonde. Grote kans dus dat de box al weg is voor hij vier maanden wordt.

De box is overigens wel heel gaaf en Patrick heeft er mega veel werk aan gehad om hem zwart te verven.

Er komt nooit meer een box in huis

Door de box weg te doen sluiten we overigens wel iets af, want we zullen nooit meer een box in huis hebben. Floris is ons tweede en laatste kindje en die eerste weken komen nooit meer terug. Geen newborn meer in de box waar iedereen zich overheen buigt, geen hummeltje meer in een babynestje en geen koppie dat boven een wikkeldoek uit komt. En weet je, dat is prima, want de periode die erna komt is minstens zo leuk. Milan is al 7 dus we kunnen het weten 😉

Wanneer ging of gaat bij jullie de box er uit? Of heb je bij een tweede (of derde) kind de box helemaal niet meer gebruikt? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 8 februari 2018 / 00:01

  Ik denk dat we hier zelfs geen box meer gaan nemen. Zo’n rommelplek wordt dat!

 2. Marissa
  8 februari 2018 / 08:25

  Hier in Canada verkopen ze geen eens boxen! Dus ik heb er nooit een gebruikt met mijn twee kindjes:)

 3. Christine
  8 februari 2018 / 08:26

  Hier juist veel plezier van de box gehad! M’n oudste heeft er tot zeker 10/11mndn in gespeeld! Ze vond het een fijn plekje om te spelen en haar eigen gangetje in te gaan. Rond haar verjaardag merkte ik dat m’n dochter het minder leuk ging vinden en hebben we de box verkocht. Nu voor de tweede wil ik weer opnieuw een box, want ik verwacht min of meer dat ik er opnieuw veel plezier aan zal beleven!

  Mocht je de knoop doorhakken en je box weg willen doen dan houd ik me van harte aanbevolen hé?! 😉