Home + Waarom ik Milan wel snoep geef…

Waarom ik Milan wel snoep geef…

We horen de laatste tijd meer dan ooit over gezonde voeding, suikers en je kind daarin ook opvoeden. En er zijn inmiddels al behoorlijk wat discussies over je kind wel of geen snoep geven. Ik ken de voors en tegens en die vandaag dan ook maar een duit in het zakje, want ik geef Milan wel gewoon snoep. Ik wil overigens niemand mijn mening opleggen, maar ik krijg af en toe echt een beetje de kriebels van dit soort discussies. Net als de discussie borst- of flesvoeding.

Ik ben best een luie moeder wat betreft koken. Ik vind het ook echt niet leuk, ik doe het wel, maar vind het bijna een noodzakelijk kwaad. Ik zal dan ook niet zo snel de keuken in gaan om een zeer uitgebreide maaltijd te bereiden en alles zelf vers te bereiden. Ik maak dus ook echt wel met regelmaat gebruik van een pakje, een zakje of een potje. Voor degenen die het wel doen heb ik overigens heel veel respect, want dat ik het niet doe wil natuurlijk niet zeggen dat ik het niet zou willen. Ik zou willen dat ik een keukenprinses was die dat allemaal wel “even” deed. Ik daarentegen ben weer heel goed in het schoonmaken van de keuken en vind dat dan nog oprecht leuk ook. Ieder zijn ding zullen we maar zeggen 😉

Maar goed, terug naar het snoep. Natuurlijk geef ik Milan niet de hele dag door snoep. Ik ben er eigenlijk best streng in. Maar ik geef hem iedere dag wel een snoepje. Ik geloof erin dat als je alles met mate doet er echt geen probleem hoeft te zijn. Wij hebben toch ook weleens trek in iets lekkers en geven daar dan toch ook weleens aan toe? Moet kunnen zo lang je dat niet dagelijks doet vind ik.

En dat is het ding met snoep, er zijn ouders die zeggen dat kinderen er hyper van worden. Er zijn ook onderzoeken die dat tegenspreken. Ik denk juist dat wanneer je het verbied, het alleen maar aantrekkelijker wordt op den duur. Misschien gebeurt het dan wel stiekem wanneer een kind zakgeld krijgt. Hoe dan ook, ieder moet het voor zichzelf bepalen, maar wij doen het wel en pikken er zo nu en dan eentje mee 😉

Geniet, maar uiteraard wel met mate!

Hoe sta jij hierin? Geef jij je kind wel snoep? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 13 maart 2016 / 13:37

  Wij hebben hier thuis alleen rozijntjes en biscuitjes. Die keuze hebben we gemaakt omdat onze dochter heel erg reageert op snoep etc. (Wordt dan vaak erg druk ) kinderen vinden het ook prima. Als er kindjes komen spelen dan haal ik wel wat in huis en krijgen mijn kinderen ook gewoon snoep dat is dan echt een feestje voor ze.
  Ook bij opa en oma, bij andere kinderen en op feestjes mogen ze wel lekkers maar ook niet flinke hoeveelheden, dat weten ze ook.

  • 13 maart 2016 / 13:40

   En dat onze dochter er druk van wordt daar heb ik verder ook geen onderzoek voor nodig dat weten en zien we gewoon ?

   • 13 maart 2016 / 13:43

    Haha, ik zeg ook niet dat dat niet waar is hoor 😉 Dat ziet inderdaad ook iedereen aan zijn eigen kind, ik wilde wel beide kanten benoemen.

    Aan Milan merk ik bijvoorbeeld niets, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet kan. Maar ook wij geven hem uiteraard niet vaak snoep, maar hij krijgt bijvoorbeeld ’s middags wel een spekkie.

 2. 13 maart 2016 / 14:06

  Ik heb er twee, groot geworden met een snoepje op zijn tijd. Ik weet dat suikers niet goed zijn, maar dat is met alles waar TE voor staat. Te veel snoep, Te veel cola, Te veel…
  Doen wat je moet doen als moeder en de een geeft ze een snoepje en de ander die blaast nog een stoot rook in het gezicht van haar kind, maar roept hard ‘het snoept niet’… zucht! (snap je…)

 3. 13 maart 2016 / 19:15

  Mijn kinderen krijgen alleen droge crackers en water ? nee hoor. Hier ook snoep, chips, ijsjes en ga zo maar door. En inderdaad met mate.

 4. 14 maart 2016 / 09:01

  Yay for you! Mijn kinderen krijgen ook snoep. Gewoon op een vast moment in de middag en op een verjaardag oid wat meer 🙂 ik kreeg als kind ook snoep en ik leef nog 😉