Home + Waar let je op bij het inrichten van de commode?

Waar let je op bij het inrichten van de commode?

Wij hadden ontzettend veel geluk met onze commode. Mijn zus en zwager hadden deze al voor mijn neefje en nichtje die ooit bij IKEA vandaan kwam. Hij werd daar niet verkocht als commode, maar als een kast voor in de keuken dacht ik. Een diepe kast die ook heel goed dienst kon doen als commode. Mijn zwager heeft het blad nog wat groter gemaakt en klaar was ‘ie!

Tijdens mijn zwangerschap heeft mijn zus hem voor mij wit geverfd en kon hij door het bovenraam bij ons naar binnen getakeld worden. Hij kon namelijk de draai bij de trap niet maken 😉

En toen kon eindelijk het inrichten beginnen! Maar hoe richt je een commode nu een beetje handig in? Ik ging in het begin juist voor het mooie en minder voor het praktische met als gevolg dat je spulletjes blijft verplaatsen. Daarom heb ik wat handige tips voor je zodat je alles in één keer praktisch inricht.

 1. Laatjes zijn wel handiger dan kastjes!
  Wij kwamen er snel achter dat de laatjes praktischer waren dan  kastjes. Bij kastjes had je al snel gaan stapelen of stort je stapel luiers iedere keer in. Niet handig dus. Mijn advies is dan ook om te kiezen voor een commode met laatjes in plaats van kastjes.
 2. Gebruik mandjes
  Om die laatjes handig in te kunnen delen zijn mandjes onmisbaar. En eigenlijk ook voor op de commode of op een eventueel plankje boven de commode. Wij hadden mandjes voor de luiers, de verzorgingsproducten en wat speeltjes toen Milan groter werd en ik hem nog weleens af moest leiden.
 3. De belangrijkste spullen bovenaan
  Berg de spullen die je het meest zult gebruiken bovenin op. Denk aan luiers,  sudo crème, rompertjes, sokjes en dat soort dingetjes.
 4. Pas op voor kleine, nieuwsgierige handjes!
  Het is zo leuk om de commode nog even af te stylen met allemaal leuke dingetjes, maar pas wel op dat je kindje daar niet bij kan. Voor je het weet kunnen ze ergens bij en stoppen ze snel wat in die mondjes. Of pakken ze wat en valt het op ze. Hoe onschuldig het soms ook lijkt, je kunt het maar beter voorkomen denk ik altijd.
 5. Houd rekening met rechts- of linkshandigheid
  Ben je rechts- of linkshandig? En wat is je partner? Soms moet je even snel handelen en dus snel iets kunnen pakken, dan is het niet handig als je misgrijpt.
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie