Home + Verslag van het Prentenboekjes Festival!

Verslag van het Prentenboekjes Festival!

Als er één ding is waar ik wel achter ben gekomen sinds Milan er is én sinds ik blog (en daarom ook uitnodigingen ontvang), is het wel dat er nog zoveel valt te ontdekken in ons eigen, kleine landje. Er wordt zo ontzettend veel georganiseerd en er is altijd wel wat te doen ergens, maar je moet het dan natuurlijk wel weten. En bij een aantal dingen vraag je je af waarom je dat niet eerder hebt gehoord, want het is zo ontzettend leuk!

En dat gevoel heb ik ook bij het Prentenboekjes Festival

Het Prentenboekjes Festival reist het hele land door en is er speciaal voor peuters en kleuters. Je komt de foyer binnen en ziet meteen kinderen genieten en druk spelen in hun eigen Prentenboekenstad. En in Prentenboekenstad wonen onder andere Nijntje en Dikkie Dik.

Op de tafels stonden mandarijnen en rozijntjes en op de grond werd gewerkt aan een enorm groot kunstwerk tijdens het Kleurfeest.

Milan kwam binnen en ging gelijk spelen met de andere kinderen, ontzettend leuk! Maar we kwamen natuurlijk wel voor de voorstelling ‘Ik zou wel een kindje lusten’. Deze voorstelling werd gespeeld door Joes Boonen. Dat zegt je misschien niet zo heel veel, maar als ik zeg dat je haar misschien wel kent als het “buurmeisje” van Dirk Scheele, gaat er misschien wel een belletje rinkelen.

De voorstelling gaat over de kleine krokodil die geen bananen lust, maar eigenlijk wel trek heeft in een kindje. Zijn ouders doen er alles aan om hem op andere gedachten te brengen, maar of dat gaat lukken?

De voorstelling was ontzettend leuk en ik heb Milan echt meerdere malen zien schateren van het lachen. Het was ontzettend interactief en wij vonden het vooral bewonderenswaardig dat Joes dit helemaal in haar eentje deed. Volgens mij is het topsport!

Het leuke aan het Prentenboekjes Festival is dat je zelf kunt kiezen naar welke voorstelling je gaat. Je heb hierdoor ook keuze in een ochtend- of middagvoorstelling.

Wij vonden het ontzettend leuk en hebben alle drie genoten, echt een ontzettende aanrader! En daarbij ook een leuke manier om je kind(eren) voor een leuke prijs kennis te laten maken met theater.

Je kunt nog voorstellingen bezoeken, kijk hiervoor even op de website.

Had jij al eens van het Prentenboekjes Festival gehoord?

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Marie Louise
  11 april 2016 / 14:28

  nee nog nooit van gehoord en jammer dat als je op de link klikt je wordt door gestuurd naar Facebook. Helaas dus geen informatie beschikbaar voor de facebookloze mensen. Wat er volgens mij toch ook best veel zijn 😉

  • 11 april 2016 / 16:13

   Ha Marie,

   Ik zie nu inderdaad dat de website is doorgelinkt naar Facebook. Heb in de link de website wel gezet, maar hij linkt dus door. Ik weet helaas niet waarom dat is…

 2. Joes
  12 april 2016 / 02:07

  Super leuk om te lezen dat jullie hebben genoten! Dankjewel!!!