Home + Verslag | Het 80-jarig jubileum van Avonturenpark Hellendoorn!

Verslag | Het 80-jarig jubileum van Avonturenpark Hellendoorn!

Stel je even het volgende voor: het is ergens halverwege de jaren ’90 en ik ging met mijn zus en zwager een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn. Ik ben de jongste en scheel 13 jaar met mijn zus. Ik was vaak bij hen in de vakantie en we gingen dan regelmatig leuke dingen doen. Die dag dus naar Hellendoorn. We hadden al even in de rij gestaan voor de rioolrat en eindelijk mochten we erin. Mijn zwager kon niet meer bij ons in het karretje en dus ging hij achter ons en mijn zus en ik gingen er wel samen in. Het was het engste wat ik ooit gedaan heb. Het ging zó hard, we gingen alle kanten op en dachten zelfs nog even dat we eruit zouden vallen. Zelfs mijn zus vond het doodeng.

2016: ik ben inmiddels 30 en werd een tijdje terug uitgenodigd voor het 80-jarig jubileum. Ik ben er in de tussenliggende jaren nooit meer geweest en ben wel benieuwd naar hoe het er nu uitziet. We moeten er bijna 2 uur voor rijden, maar gaan graag kijken. En zou die rioolrat er nog zijn?

Gisteren was het zo ver, het was prachtig weer en we hadden er zin in. Op naar Hellendoorn!

Eerst mochten alle abonnementhouders naar binnen en bij de ingang wachtte de pers en een heleboel 80 jarigen uit de regio die voor dit feest waren uitgenodigd. We hoorden leuke verhalen. Er was zelfs een meneer die daar zijn grote liefde had ontmoet! Al deze mensen waren er in hun leven regelmatig geweest en kregen de kans dit 80 jarig bestaan mee te vieren. Zij kregen allemaal en ballon die ze even later op mochten laten.

We gingen daarna met de hele groep, inclusief de ouderen, naar een deel van het park wat voor de abonnementhouders op dat moment nog gesloten was. We voelden ons op dat moment heel even vips haha. We gingen met het hele gezelschap naar de Sungai Kalimantan, één van de populairste attracties in het park. Zelfs de ouderen gingen erin met het risico nat te worden, heel stoer!

Daarna was het tijd de rest van het park te gaan verkennen. Ik kon mij echt helemaal niets meer herinneren en ook voor Patrick en Milan was het de eerste keer dat ze daar waren. We hadden er al een lange reis op zitten, moesten voor de “opening” nog een tijdje wachten en gingen meteen door naar de Sungai Kalimantan. Wij vonden dus dat het eerst tijd was voor een ijsje.

Het liep toen al tegen 15.00 uur en we liepen naar een gedeelte van het park waar de wildwaterbaan is. We wilden er graag in, maar kregen toen te horen dat die dicht ging en dat gedeelte van het park juist dichtging zodat het gedeelte bij de Sungai Kalimantan open kon voor de rest van het publiek. Dit vonden wij wel erg jammer, want als we dat hadden geweten waren we daar eerder heen geweest en konden we ook die attracties mee kunnen pakken. Normaal is dit niet zo hoor, maar omdat het park officieel nog niet open was voor het seizoen, was het zo geregeld.

Het mocht de pret niet drukken, en we hadden een geweldige dag, maar toch was dat wel jammer.

We besloten daarom weer terug gedaan naar het eerste gedeelte en daar dan de boel weer verder te gaan verkennen.

Milan en Patrick stapten in de achtbaan en Milan vond het allemaal wel gaaf, hij wordt nu echt groot!

Ook daarna hebben we nog heel veel gedaan en het was heerlijk! De sfeer was goed, je hoorde overal mensen lachen en plezier hebben en ook wij hebben heel erg genoten!

Na 16.00 uur besloten we een patatje te halen. We hadden vroeg gegeten en wilden wel wat gegeten hebben voor de straks weer in de auto zouden stappen.

Daarna gingen we nog één keer naar de Sungai Kalimantan. En je raadt het misschien al…

Het ging de eerste keer zo goed, en we bleven droog, maar deze keer was ik zeiknat! Wat hebben we gelachen en vooral Milan die schaterde het uit. En uiteindelijk is dat het mooiste wat er is. Hij had zo’n lol en wij ook, het was echt een heerlijke dag!

Dus mocht je dit voorjaar of tijdens de zomervakantie een dagje weg willen met het gezin, denk dan ook eens aan Avonturenpark Hellendoorn! Het was erg leuk om er weer eens te zijn en wij kunnen terugkijken op een heel gezellige dag.

Zijn jullie er weleens geweest? Enne, durven jullie in de rioolrat? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 28 maart 2016 / 06:41

    Wat hebben jullie een leuke dag gehad! Alleen jammer dat de wildwaterbaan zo vroeg dicht ging. Ik ben nog nooit maar Hellendoorn geweest. Misschien een leuk idee voor dit jaar.