Home + Verlanglijstjes maken en delen voor verjaardagen en de feestdagen, zo doe je dat!

Verlanglijstjes maken en delen voor verjaardagen en de feestdagen, zo doe je dat!

De jongens zijn binnenkort jarig en een paar weken erna komt Sinterklaas alweer aan. Ik vind dat altijd een lastige tijd wat betreft cadeautjes, want het is best veel achter elkaar. Ik denk dat alle ouders met kinderen die in de laatste maanden van het jaar jarig zijn dit wel herkennen. Verjaardagscadeautjes, schoencadeautjes, Pakjesavond en Kerst, ik ben het overzicht dan soms echt even kwijt en om dat te creëeren maak ik tig verlanglijstjes en houd ik het budget bij. Ook houd ik erop bij wat ik aan wie vraag, bijvoorbeeld wanneer vrienden vragen wat de jongens willen hebben voor hun verjaardagen. Het is bijna een hele administratie en dat kan veel gemakkelijker.

Dit jaar is echter alles anders en moeten we de verjaardagen heel erg klein vieren. We werken met twee tijdssloten, er komt een handjevol familie en dat is het. Omdat er ook vrienden en familie zijn die dit jaar niet komen, maar wel wat willen geven zijn we gaan kijken naar een systeem waarbij we het verlanglijstje konden delen. De gever kan dan kijken wat ‘ie wil geven van het lijstje en vervolgens zelf kiezen of hij het bij een lokale winkel wilt kopen of het liever online shopt. Onze voorkeur gaat altijd naar lokaal, maar ik kan mij voorstellen dat mensen in deze tijd een andere afweging maken.

Maar hoe je het ook wendt of keert, een online verlanglijstje blijkt dus, in alle gevallen en situaties, ideaal te zijn!

Online verlanglijstjes maken én cadeau inspiratie

Ik kwam terecht op de website WeGive, opgezet door een stadsgenoot van ons, waarop je niet alleen online verlanglijstjes kunt maken zoals je op zoveel websites ziet, maar je vindt er ook cadeau inspiratie! Soms heeft je kind namelijk geen enkel idee wat hij of zij wilt hebben voor zijn verjaardag en je wilt ook niet dat je kind (te) dure cadeaus vraagt aan familie en vrienden. Het kan dan helpen om mogelijke cadeautjes als een soort catalogus voor je te zien. Ziet je kind iets dat ‘ie leuk vindt? Dan kun je dat cadeau met één klik toevoegen aan het online verlanglijstje.

Goed om te weten: wanneer je op zoek bent naar inspiratie kun je filteren op thema, voor wie het cadeautje is en op wat het maximaal mag kosten.

Voorbeelden van cadeau inspiratie op WeGive

De online verlanglijstjes van Milan en Floris

Ik ben voor de jongens aan de slag gegaan. Voor Floris heb ik dat zelf gedaan, Milan heeft meegekeken met zijn verlanglijstje en zelf aangegeven wat hij graag wil hebben. De verlanglijstjes laten we overigens online staan na hun verjaardagen. Dit ter inspiratie voor de feestdagen.

Een verlanglijstje maken is eigenlijk heel eenvoudig. Je opent een nieuw verlanglijstje waarna je de volgende velden in kunt vullen. Nadat je de lijst hebt opgeslagen kun je de cadeautjes toevoegen. Je kunt dus cadeautjes toevoegen vanuit het kopje ‘cadeau inspiratie’, maar je kunt ook linkjes toevoegen vanuit andere webshops, handig!

Zo ziet het verlanglijstje van Floris eruit met ideeën van onszelf en wat inspiratie uit de cadeau inspiratie lijst. De cadeaus kun je afzonderlijk van elkaar delen met familie en vrienden via onder andere Whatsapp.

Dit is het verlanglijstje van Milan. Deze hebben we samen gemaakt. Dit lijstje is meer voor onszelf met inspiratie voor zijn verjaardag en de feestdagen. Wat handig was aan het samenstellen van dit lijstje was dat Milan zelf de cadeaus toe kon voegen aan zijn lijst.

Is het niet gek om een online verlanglijstje te maken?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het voorheen een beetje gek vond om een online verlanglijstje te maken. Ik vond dat de kinderen blij moesten zijn met wat ze kregen. Dat vind ik nog steeds, maar we kregen ook steeds vaker de vraag ‘wat willen ze hebben?’.  Als ik voor Floris dan ‘Toet Toet Auto’s’ zei wist diegene alsnog niet welke auto’s die al heeft. Nu vind ik dubbele cadeautjes zelf nooit zo erg, maar het is voor de kinderen én de gever minder leuk. Het is immers zonde van het geld als je iemand iets dubbel koopt voor jouw kind(eren). Inmiddels denk ik er dus anders over. Als ik aan iemand vraag wat zijn of haar zoon of dochter wil hebben, hoop ik ook op een concreet antwoord (anders vraag ik het niet haha) dus ik zou een linkje dan heel fijn vinden.

Niet alleen voor kinderen

Op WeGive kun je niet alleen verlanglijstjes maken voor de kinderen. Je kunt ook lijstjes maken voor jezelf. Zie je bijvoorbeeld iets leuks en wil je het opslaan voor de feestdagen of je verjaardag, dan sla je dat item zo op en kun je het niet meer vergeten. Of hoor je van je zus dat ze dat ene boek zo graag wil hebben? Meteen opslaan ?.

De mogelijkheden zijn eindeloos en het voorkomt cadeaustress.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe WeGive werkt? Klik dan hier en maak zelf gratis zoveel mogelijk lijstjes aan als je zelf wilt.

Maak jij weleens een online verlanglijstje? Klets mee in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Henriët
  1 oktober 2020 / 07:20

  Onze zoon is 29 november jarig. Dus ik doe het al vanaf zijn eerste verjaardag.
  Zelf vind ik het ook altijd lastig een cadeautje voor een ander te kiezen. Ieder kind vind iets anders leuk. En een dubbel cadeautje vind ik ook niet leuk.
  Aangezien ik vaak voor sint al vooruit shop, is de kans groot dat ik het misschien al heb staan.
  En je weet zelf wat je kind leuk vind. Sommige kopen toch naar eigen idee een cadeautje. Maar helaas belanden die bijna altijd in een hoekje. En dat vind ik dan ook weer zonde van het geld dat iemand er aan uit heeft gegeven.

  Ik ga eens even kijken naar deze site WeGive!