Home + Tuin update | We lopen een paar weken voor op schema!

Tuin update | We lopen een paar weken voor op schema!

Op 26 april kwam eindelijk al het hout binnen voor de tuin. Ik had al een paar keer gezegd dat we nu echt de tuin op gingen knappen en nu zou het eindelijk gebeuren! Ik irriteerde mij al een paar jaar aan de tuin, maar had geen flauw idee wat we ermee aan moesten. Ik had zelfs al een mailtje gestuurd naar Eigen Huis en Tuin haha. Nooit meer wat van gehoord natuurlijk, maar het geeft wel aan dat ik het echt heel lastig vond. De tuin is namelijk heel lang (22 meter) en heel smal (zo’n 4 meter). Ik wist niet hoe we dat gezellig moesten krijgen. Uiteindelijk kregen we wat ideetjes, bestelden we het hout en wilden we eind april beginnen in de hoop dat we begin juni grotendeels klaar zouden zijn. Maar inmiddels gaat het zo hard dat we gewoon voorlopen op schema! Tijd voor een update dus!

Een nieuwe schutting en open tuinen

We bestelden het hout met in totaal vier buren en op 26 april kwam er een grote vrachtwagen (niet alles was voor ons hoor) met het hout. Het meeste hout was voor ons, want wij zouden een nieuwe schutting zetten. Hiervoor hadden we geloof ik 50 steigerhouten planken besteld van 5 meter lang. Ook hadden we palen nodig, hout voor de moestuin en steenschotten. Bij de andere buren zetten we namelijk geen schutting, maar aan het begin (bij de aanbouw) en achterin bij de schuur, zetten we een paar steenschotten. Niet te hoog, maar hoog genoeg om toch privé te kunnen zitten. Verder houden we het zoveel mogelijk open. Zo kunnen we naar elkaar lopen en we hopen natuurlijk op een lange, gezellige zomer met elkaar.

Voor…

Na

Wat een verschil hè? We zijn er zo blij mee! We wilden sowieso één kant dicht hebben. Dit is rustiger, maar nu kunnen we ook de moestuin er tegenaan maken en we zouden graag een buitenkeuken willen achterin. Dat deze er zo snel in zat hebben we te danken aan de hulp van mijn (stief)vader en zwager die twee dagen hebben geholpen.

Het straatwerk ophogen

Op de foto hierboven zie je misschien al dat het straatwerk bij de tafel wat hoger ligt dan de rest van de tuin. Dit willen we, vanwege het regenwater dat vaak blijft liggen, graag op dezelfde hoogte hebben. De cirkel in het midden gaat eruit en achter wordt het terras groter omdat er ook straatwerk om de perenboom heen komt.

Druk bezig

En nu…

Maandagavond is het zand erin getrild en gevlakt. Patrick is meteen begonnen met het straatwerk. Onze katten lopen ook in de tuin en als we te lang wachten gaan zij natuurlijk lekker wroeten in het zand en dat willen we niet. Daarnaast moet Patrick vandaag weer naar de kaakchirurg en wordt zijn ondergebit getrokken. Het is dus maar even de vraag wanneer hij weer verder kan met straten. Hij wilde daarom al zoveel mogelijk gedaan hebben.

Momenteel zien onze dagen er zo uit; Pat gaat vroeg naar het werk en ik doe de ochtend met de jongens. Daarna breng ik Floris eerst weg bij opa en oma en Milan vervolgens naar school. Daarna fiets ik meteen door naar mijn werk. Vervolgens werken we beiden de hele dag, haalt één van ons de jongens op, eten we thuis, gaat Pat aan de slag in de tuin, doe ik de jongens, ruim ik op etc. schrijf misschien nog een blog en met een beetje mazzel ploffen we nog even op de bank, maar in de meeste gevallen zijn we om 21.00 – 21.30 uur knock-out en liggen we op bed haha.

Ik vind de vierkante steentjes bij de schuur trouwens onwijs leuk passen bij het hout van de schutting. Word ik heel blij van haha.

De moestuin

Hier zie je links vooral een grote bende met aarde, maar dit wordt de moestuin.

De buurman heeft geholpen met de bak voor de moestuin. Deze is nu ongeveer 10 meter lang en dat vind ik toch best veel voor een moestuin. We gaan daarom nog een gedeelte gebruiken voor leuke plantjes en bloemen. Het stukje ervoor, dus links van de cirkel, wordt nog dicht gestraat.

Gras

Als alles klaar is moeten we rechts nog nieuw gras gaan leggen. We willen eigen kunstgras, maar moeten nog even kijken wat dat gaat kosten. Misschien leggen we dit jaar dan nog even gewoon gras.

Alles inrichten!

Het duurt nu niet lang meer voordat het leukste gedeelte kan beginnen; het inrichten van de tuin! We hebben de houten bank besteld en deze wordt begin juni geleverd. We hopen nog iets eerder, maar omdat deze op maat wordt gemaakt (omdat we anders in de knel kwamen met de schuurdeur) weten we nog niet zeker of dat kan.

Op de bank komen in ieder geval donkere kussens en we willen graag een buitenkeuken. Verder moeten we nog even kijken hoe we het precies in gaan richten.

We wonen hier nu bijna 11 jaar en ben eindelijk echt blij met hoe de tuin gaat worden. Ik laat jullie natuurlijk het eindresultaat zien!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Tamara
    8 mei 2019 / 07:39

    Denk dat 10 meter voor een moestuin helemaal niet heel lang is, want veel planten willen toch al 40 tot 50 centimeter uit elkaar gepland worden voor de beste groei. Dus wat dat betreft heb je het denk ik zo vol 🙂

    • 8 mei 2019 / 07:44

      Daar heb je ook wel gelijk in, ik heb daar niet zo over nagedacht eigenlijk en heb het een beetje vergeleken met de lengte van de moestuin van de buurman. Zal nog eens goed kijken naar wat we willen kweken en hoe we dat moeten planten/zaaien. Bedankt voor de tip!